Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BLAH

BENEFITY W UK

Polecane posty

Gość BLAH

LUDZIE WEZCIE SIE ZA ROBOTE A NIE JEDZIECIE DO UK ZEBY ZEBRAC O BENEFITY ( PRZEZ TO NAS WSZYSTKICH STAD WYPIEEERDOLA ) A SAMI ANI SLOWA PO ANGIELSKU, ZACHOWUJECIE SIE JAK CZARNI CZY HINDUSI, BACHOROW NAROBIC A POTEM O KASE SIE DOPOMINACIE, PRZYNAJMNIEJ CZARNI I HINDUSI POTRAFIA SOBIE TE BENEFIY SAMI ZALATWIC, NIE MUSZA PROSZA ZNAJOMYCH CO CHOCIAZ TROCHE DUKAJA PO ANGIELSKU ZEBY IM POMOGLI PROSTY FORMULARZ WYPELNIC. WRACAC SPOWROTEM NA SWOJE WIOSKI RAZEM Z MEZAMI AKLOHOLIKAMI KTORZY WYRABIAJA NAM WSPANIALA REPUTACJE NA ANGIELSKICH ULICACH. ZROZUMCIE WRESZCIE UK TO NIE POLSKA , TUTAJ OBOWIAZUJA PEWNE ZASADY KULTURY KTORYCH NALEZY PRZESTRZEGAC I NAJWAZNIEJSZE : * JAK NIE MASZ KOMUNIKATYWNEGO ANGIELSKIEGO TO ZOSTAN W KACZOGRODZIE * A NIE DO UK PRZYJEZDZASZ ZEBY POSMIERDZIEC TROCHE NA OBCZYZNIE A POTEM ZA WYZEBRANA KASE WROCIC DO SWOJEJ WIOSKI W POLSCE

Gość ja ja ja
nie wiem czy sie smiac czy plakac....

Gość BLAH
NO CO NIKT NIE KOMENTUJE ?? PRAWDA W OCZY KOLE ??

Gość liczysz na to
tylko ze ktos zacznie komentowac zeby sie z nim poklocic ? I tak wiekszosc ludzi wie ze nie masz racji i poprostu nie bedzie sie znizac do twojego poziomu zeby prowadzic ta dyskusje. A ty siedzisz w Polszy jeszcze czy jestes na miejscu bo cos tak glupiego mogla powiedziec osoba ktora nie zna sie na tutejszych realiach i mysli ze jest madrzejsza niz ustawa przewiduje ... Ale niestety jestes w bledzi i czy ci sie to podoba czy nie - nam jak i Brytyjczykom naleza sie benefity od panstwa wiec bedziemy je pobierac !! Chcesz cos zmienic - bardzo prosze napisz sobie petycje - napewno niezle sie usmieja heheh

Gość kuksaniec
ja skomentuje - święta prawda!!!

Gość BLAH
liczysz na to buraku ja wlsanie zdalem egzaminy po pierwszym roku studiow w jednej z 5 najlepszych uczelni w londynie

Gość do tego prymitywa co wymyslil
...ten temat to moze powiedz jakie to sa zadady "TUTAJ OBOWIAZUJA PEWNE ZASADY KULTURY KTORYCH NALEZY PRZESTRZEGAC" bo chyba sam sie nad nimi nie zastanawiales i pisales co ci slina na jezyk przyniosla.

no i co z tego ? to nie oznacza ze jestes inteligentny.

Gość BLAH
do tego prymitywa co wymyslil wracaj na budowe albo na zmywak, albo lepiej idz sie nachlac z kolesiami Fostersow i zaczepiaj ludzi na ulicy bo tylko tyle takie polskie buractwo jak ty potrafi

no i wlasnie wychodzi twoja inteligencja i oglada. Nie bede sie przed toba rozpisywal gdzie pracuje ale mozesz byc pewny ze na zadne benefity z moimi zarobkami sie nie kwalifikuje. wiec lepiej ty idz sobie ciderka z puszki wypic :)

Gość BLAH
do tego prymitywa co wymyslil i dobrze ze nie siedzisz na benefitach, przynajmniej jednego zebraka i lachmaniaza mniej

Gość wielka intyligencja
to zes sie wyrwal. wiesz takie tlumoki na zasilkach to raczej neta nie maja bo az tyle nie dostaja :P ja na swoich zarobkach W ZYCIU sie do tych benefitow nie zakwalifikuje ale jak juz mam placic swoje podatki to wole na glupich rodakow niz na glupich czarnych i pakisow :P

Gość wielka intyligencja
ciekawe gdzie ta kulture widziales autorze. pojedz sobie do czarnej dzielnicy albo do hinduskiej to ci kultura wyjdzie uszami :P

Gość do BLAH
sluchaj moze teraz niz nie dostajesz bo ci sie nie nalezy ale jak Ci sie dziecko urodzi to spokojnie bedziesz sie na benefity lapal. A skoro nadal gorna granica jakiej nie mozna przekroczyc starajac sie o child tax credit to 66 tysiecy na rok to chyba nie jest tak zle z tym panstwem bo to przeciez kupa kasy a i tak uwazaja ze takim ludziom co tyle zarabiaja nalezy sie cos od panstwa. Tak wiec nie bojcie sie ze nad odetna od wszelkich benefitow albo zmniejsza radykalnie granice od ktorej mozna je dostac

Gość autor ma racjeeee
benefity maja już zabrac obcokrajowcom hahahahaha

Co za prymityw wyskoczyl z tym tematem? Nie troczcie sie z tym oszolomem, bo to tylko prowokacja aby Was zdenerwowac. Po co odpowiadacie glupkowi? Kazdy glupi ukrywajac sie pod nickiem ma przeciez zapewniona anonimowosc i moze pisac cokolwiek zechce, niekoniecznie prawde, wiec olejcie to.

Gość cos tam..Aa
Taaak.dla 18f tygodniowo.:)pozatym to jest kieszonkowe dla dziecka.

Dokladnie. Tygodniowe kieszonkowe. :) Ja tam o zadne zasilki na razie wcale sie nie staralam, bo wystarcza mi i tak to co zarobie w pracy, ale jak tylko syn juz tu bedzie, to chce sie postarac o dodatki. Przeciez tez pracuje i place podatki tej kurwie krolowej, a to zdzierstwo jak nie wiem. Kazdy, kto uczciwie pracuje ma przeciez prawo aby otrzymywac dodatki na dziecko albo to, co mu sie nalezy.

Gość stefani33
OK proste wylicznie: 1600f pensja+600f benefitow na miesiac 6 osob mieszkanie -450 f oplaty gaz prad -100f council tax -120 f jedzenie -250 f paliwo - 100 f tv+ telefon- 30 f komorki 4x 15f= 60 f ile zostaje nam na przyjemnosci?? acha ...dom juz urzadzony 4 bed +ogrod, samochod,...itp... ach..i za poprzedni rok kiedy nie bralismy benefitow dali nam wyrownanie: jednorazowo 3.500 tys funtow

Gość stefani33
:P :P :P a wy tyrajcie w PL :D

Gość dalakakak
Bardzo słusznie. Polskie żebractwo. Nic tylko wyciągać pieniądze po panstwowe. W Polsce nie mają pracy, jadą do UK, ale tam tez wolą żyć na koszt państwa. Jak ktoś jest przegrańcem i nieudacznikiem, to wszędzie nim będzie.

Gość lecz sie-wszedzie daja zasilki
Zasiłek rodzinny w Niemczech wynosi miesięcznie 154 euro, w Irlandii 160 euro, a Wielkiej Brytanii 18,1 funta tygodniowo. W Polsce najwyższy zasiłek przysługujący na najstarsze dziecko wynosi 68 zł miesięcznie :) To nie jest nic zlego! wychowujemy dzieci, ktore beda w przyszlosci pracowaly na wasze emerytury!! Chyba ze chcecie zeby nas muzulmanie zaleli, oni rozmnazaja sie jak kroliki i takze benefity biora!! Wy sie zastanawiaciew wieku 25 lat czy miec dziecko wogole a taka pakistanka w tym czasie rodzi juz siodme...... :O

Gość lecz sie-wszedzie daja zasilki
dalakakak i inni reprezentuja typowa zasciankowo polska logike myslenia -wybiorczego- a tu trzeba patrzec na okraglo :)

Gość lllllllllllllillllllllllllllll
z regoly jest tak ze tym co nie biora to dupe sciska i tu jest ten bollll!!!!!!!!pozdrowienia dla wszystkich normalnych ludzi ktorzy wiedza jak to jest miec rodzine dzieci i nie zawsze sie w zyciu powodzi a dla malolatow rada zeby zajeli sie wlasnymi dupskami a temat zasilkow i dzieci zostawili sobie jak je beda mieli!!!!!!

Gość ta z Edynburga
dokladnie - najwiecej pluja sie ci, ktorzy nie pobieraja benefitow bo im sie nie naleza. Sama nie mam nic bo gorna granica zeby sie zalapac na working tax credit jest naprawde niska (cos ok 11700 czy cos w tym stylu) wiec wydaje mi sie, ze jak ktos pracuje w niepelnym wymiarze godzin to moze to dostac. Dziecka tez jeszcze nie mam ale jak juz mi sie urodzi to powiedzcie czemu mam nie brac bedefitow na niego skoro mi sie naleza? Pracuje tu 4 lata i nie zamierzam wracac do Polski wiec skoro panstwo ustanowilo jakies zasady to sa ona dla wszystkich a nie dla wybrancow. Tak wiec studiuj sobie autorze w tej swojej londynskiej uczelni moze zrobia z ciebie jeszcze ludzi...ale szczerze to raczej nie mozliwe sadzac po charakterze twoich wypowiedzi

Gość nie autor
nie pierdolcie że pobieracie tylko child benefit ktory wynosi 18 funtow tygodniowo na 1 dziecko. jest jeszcze child tax credit ktory tez pewnie dostajecie.a jeszcze jak sie ma np. 3 dzieci to niezła sumka wychodzi.a ci co nie pobieraja zasiłków to czego wam maja zazdrościć.ich stac nie musza żebrać od państwa.

Gość zazdroszcza
tego ze oni musza pracowac zeby miec ta sama kase ktora ktos dostaje od panstwa... mnie sie nic nie nalezy ale nie wsciekam sie ze polacy dostaja cos na dzieci i np mamy nie pracuja a w sumie maja pewnie tylko troszke mniej kasy niz ja zarabiam z chlopakiem wspolnie. Bedziemy mieli dziecko to i my bedizemy wtedy dostawac benefity :)