Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maść posterisan

krochmal

Polecane posty

Gość Maść posterisan

córa ma suchą skóre i na dodatek potówki na buzi.Położna poradziła zeby wykąpać ją w krochmalu tylko niewiem jak go zrobic.Prosze o przepis

rozmieszaj 2 lyżki maki ziemniaczanej z zimna woda(ok.szklanki) i wlej to do wrzacej wody dobrze wymieszaj i wlej to do wanienki z woda.mojej corci bardzo to pomogło

Jak czesto taka kapiel w krochmalu mozna stosowac? Czy po niej trzeba jeszcze smarowac czyms skore dziecka?

Jak czesto taka kapiel w krochmalu mozna stosowac? Czy po niej trzeba jeszcze smarowac czyms skore dziecka?

ja mojej robilam inaczej troche. kąpalam ją co 2 dzien bo miala pupe czerwoną mieszalam 2 łyzki maki ziemniaczanej w zimnej wodzie a później to dolewalam do normlanej cieplej wody do wanienki takiej w jakiej kapie dziecko.

MaMani, i pomoglo to malutkiej? Bez gotowania ten krochmal? Tez sie robil sliski w wodzie z wanienki? Bo moja ma skaze i bardzo sucha skore, ostatnie wrecz sie luszczy na brzuszku, a masci nie pomagaja mimo, ze smaruje 2 razy dziennie :(

lucyjka mojej pomoglo choc niewierzylam :D teraz jak cos ma zaczerwienione- nawet nóżki obtarte od butow to odrazu krochmal robie :) dziewczyny mi to z forum polecily myslalam ze kolejna "mądra rada" ale naprawde super sie sprawdzilo. robi sie w wannie taki bialy osad od tego ale nie jest to śliskie... a jesli twoja mala ma takie problemy ze skórą to moze sprobowalabys ją kąpac w oilatum albo balneum?

Gość mimolek
a czy na odpazenia pomoze

MaMani, dzieki. Sprobuje osbu sposobow. Kapie mala w Oilatum od urodzenia i 2 razy na tydzien z dodatkiem oliwki, ale nie pomaga.

Gość gość
Lucyjka odpuść sobie oliwkę bo na dłuższą metę właśnie wysusza skórę. Krochmal możesz stosować i codziennie. A w aptekach jest taki gotowy dla dzieci w saszetkach ale...taniej wychodzi samoróbka.

Gość gość
Acha o jednak lepiej przegotować Krochmal bo skrobia się wtedy rozpada. Czyli jak doradziły dziewczyny rozbełtujesz mąkę ziemniaczaną tak 2 łyżki w szklance zimnej wody i wlewasz na wrzątek mieszasz, mieszasz wychodzi taki kisielek i jego siup do wanienki i mieszasz z wodą aby odpowiednia temperatura była. Akurat ta "babcina "rada jest na medal coś ze skórą kąpiel w krochmalu :)