Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta1983

Stwierdziła że mam bezowulacyjne cykle i nie będę mogła mieć dzieci..

Polecane posty

Gość Marta1983
Więc ja byłam na dworkowej 2/3 Mokotów. Beata Sterlińska. Fajna i młoda jej namiary znajdziesz w necie:) A jak skończę brać antykoncepcje to chce testować czy owulka jest żebyśmy mogli się postarać przy owulacji z odstawienia. Podobno powinna się pojawić i nawet może być wzmożona czyli dwa jajeczka:) Szkoda że tak się stało.. Troszkę mi smutno ale zmniejsze przez ten czas hormony troszkę..

Gość fallon
hej dwa jajeczka... szykujesz się na duet? ja marzyłam o tym zawsze jednak to nie możliwe....... fajnie by było..

Gość Marta1983
Owszem dlaczego by nie:) Dla drugiego dzidziusia też znajdzie się miejsce.. Ale wiem że ciężko by mi było z bliźniakami szczególnie na początku.. Wystarczy mi jedno ale żeby tylko było:)

Cześć Dziewczynki :) Tak poczytałam początek i końcówkę waszego topiku i naszły mnie wątpliwości. Czy jak na teście owu wychodzą mi dwie kreski to znaczy że owu na 100% występuje? Jajniki też czuję. A co daje picie tego siemienia lnianego? Ma wiele dobrych stron, ale nie wiem nadal w jaki sposób pomaga w starankch? Pozdrawiam :)

Siemie lniane zwiękasza ilość śluzu :) Witajcie dziewczyny co słychać? Ja dałam sobie spokój. Zaczęłam znowu brać antykoncepcje tym razem na dłużej. Ten miesiąc biorę ostatnie opakowanie i od nowa badania i może spróbujemy. Ale już nie będziemy próbować z myślą o tym wszystko będziemy robić tak jak nam podniecenie podpowie a nie rozum;d;d Pozdrawiam

Gość ja zaczęłam dopiero starania
Ja dopiero się zaczynam starać, ale jestem Ci wdzięczna za podniesienie tego topiku. Pewnie ucieszy Cię wiadomość, ze ngLka jest w ciąży można ją spotkać na ciążowym dziale. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość magda oczywiscie
Marto - mam dokładnie taki sam poziom androstendionu jak ty na poczatku tego topicu - tylko u mnie owulacja występuje. Rozumiem, że jeszcze ci sie nie udało zajść w ciąże - możesz opisac jakie badania miałaś i jakie leczenie od czerwca zeszłego roku do dnia dzisiejszego? Ja póki co żadnych leków nie biorę - androstendion staram się zbić dietą niskoweglowodanową. A jak jest u Ciebie?

JA ZACZĘŁAM STARANIA -> super że ngLka jest w ciąży :)) MAGDA OCZYWIŚCIE -> mi badali tylko hormony i po tym jak usłyszałam diagnoze zmieniłam ginekologa. Teraz mam młodą Panią ginekolog, która zresztą powiedziała że po badaniu hormonów nie można stwierdzić jakie mam cykle. Zadnych leków nie brałam próbowałam zajść przez dwa miesiące i sobie odpuściłam. Naprawdę już wszystkimi myślami byłam załamana.. Teraz poczekam do kończę brać leki i może coś z tego wyjdzie. Ale już bez starań tylko sama czysta miłość :) Staram się nie myśleć o dziecku bo to w niczym nie pomaga:)

Gość Madziaaaaa25
Czesc dziewczyny, ja starma sie z mezem o dzidziusia od maja 2006, narazie bezskutecznie :( Meżulek ma mało plemniczków, aż trzykrotnie mniej niz norma :( Bierze tabletki żeń-szeń, witaminki centrum i cynk. I wyglada na to, ze jest lepiej :) Badanie powtarza w polowie lutego, wiec zobaczymy :) A u mnie jest problem z owulacją, w tym cylku gin powiedziala, ze jej nie bedzie- sa dwa pecherzyki 10 mm (12 dc), male, zaden nie dominuje :( Ale mam jednak nadzieje :) Czytam Wasze wypowiedzi z nadzieja, ze znajde cos na wywolanie owu. I tak nawiasem piszac, to ja od poczatku naszych starn biore zestaw witaminek FEMINATAL, podobno sa bardzo dobre i zawieraja wszystko co potrzeba :) No i wiesiolek lub siemie lniane :) Siemie nie jest niesmaczne, aby bylo ok, trzeba je zmielic i zaparzac NIE wrzaca wodą (odczekac po zagtowaniu az troche przestygnie, tak 3-4 min). Zycze nam wszytskim powodzenia w staraniach...i wiary, ze sie uda :)

Ja bylam znowu u ginekologa i pco wykryła mam skierowanie na fsh i lh między 5-7 dc i progesteron i androstendion pomiędzy 20-22dc// dzisiaj jakbym dostała okresu mam różowiutkie plamienia. Wcześniej moje cykle trwały po 38-47 dni nawet Odstawiłam 14 stycznia na zawsze antykoncepcję 17-21 miałam okres i dzisiaj te plamienia.. Czyli wyregulował mi się cykl albo coś nie tak się dzieje. Na lewym jajniku miałam pęcherzyki ale żaden nie dominował więc owulki nie było. Zobaczymy jak to będzie mam nadzieję że w tym miesiącu jakoś mi się uda zajść.

Gość Evvunia78
Cześc dziewczynki...! Jestem tu po raz pierwszy...! - no i jestem na etapie staranek-ale to dopiero początek! Co do moich cykli to od 28 do 56 dni - taka jest ich długośc! No i mam nadzieję, że się uda...! Co do lekarzy to miałam co najmniej 8 każdy stawiał inną diagnozę i kazdy sięgał po inny zestaw leków...Jedna pani stwierdziła u mnie PCO itd...ale inny pan powiedział, że tamta pani to chyba stuknięta jest! Mam delikatne torbielki na jajnikach - ale podobno taki mój urok - bo miałam je już w wieku 17 lat - zawsze identyczne....! Przez pewien okres miałam podwyższony poziom prolaktyny, ale po 5 tabletkach spadł poniżej normy i później już był normalny!Pierwszy okres mi wywoływali chormonami...i już nie potrafię powiedzieć przez ile lat je brałam, aż w końcu trafiłam do lekarza, który kazał natychmiast wszystko odstawić...! Dwa lata cyklu nie miałam...aż tu pewnego dnia ku mojemu zaskoczeniu dostałam pierwsza niewywołaną @...! na początku miałam może 3-4 razy w roku a później ich częstotliwość zaczęła wzrastać i kiedyś nawet lekarz wychwycił owulację na usg! Teraz mam 29 lat i staram się o dziecko...! Niestety los wcześniej nie sprzyjał podjęciu próby zaciążenia! Co Wy na to ? Mam szanse...?!?!

Gość MAŁA CZARNA1234567
MARTA GRATULACJE DZIEWCZYNY MAM PYTANIE NA SAMYM POCZĄTKU POLECAŁSCIE SAW PALMETTO JAKO ZIOŁA NA WYWOŁANIE MIESIĄCZKI ALE WYSZUKAŁAM TEN LEK I TAM JEST NAPISANE ,ŻE JEST TO LEK NA PROSTATĘ HMM???

Gość iraira
Tylko nie bierzcie witaminy E Mój gin - bardzo dobry powiedzial, ze wszelkie rozpuszczalne w tłuszczach witaminysą bardzo szkodliwe w staraniach

Gość zioła ojca sroki na owulacje
 Ziele Lebiodki  Koszyczek Rumianku Pospolitego  Ziele macierzanki  Liść pokrzywy  Ziele dziurawca  Ziele Rdestu ptasiego  Kwiat Nagietka  .ruta  Ziele Nostrzyka  zioła muszą być oczywiście mieszane w odpowiednich proporcjach  w woreczku będzie porcja na całą fazę owulacyjną aż ok 60 gram czyli starczy na cały nawet najdłuższy cykl jeśli zależy komuś na większej ilości proszę napisać wystawię odpowiednią aukcję !  proszę spróbować!!!  zioła naprawdę są rewelacyjne zakupione przeze mnie z legalnego żródła sprawdzone z atestem ISO 9001  cena jest naprawdę bardzo niska a działanie jak najbardziej zadowalające  mieszanka działa :  hiperprolaktynemia  niedoczynność tarczycy  brak owulacji  brązowe plamienia na 2-4 dni przed wystąpieniem miesiączki  krótka faza poowulacyjna  brak śluzu przed owulacją  przygotowanie ziółek:  Napar: W naczyniu emaliowanym, szklanym lub porcelanowym zalewamy średnią łyżkę ziół szklanką wody i ogrzewamy pod przykryciem nie doprowadzając do wrzenia (najlepiej trzymając naczynie z ziołami w większym naczyniu z gotującą wodą). Czas naparzania wynosi 30 minut, od czasu do czasu mieszamy. Po ostudzeniu i przecedzeniu napar jest gotowy. Stosowanie: Codziennie na noc szklankę naparu przed snem, koniecznie przed staraniami  w razie pytań proszę o kontakt domowahodowla@op.pl  lub telefoniczny 0601745959

 Ziele Lebiodki  Koszyczek Rumianku Pospolitego  Ziele macierzanki  Liść pokrzywy  Ziele dziurawca  Ziele Rdestu ptasiego  Kwiat Nagietka  .ruta  Ziele Nostrzyka  zioła muszą być oczywiście mieszane w odpowiednich proporcjach  w woreczku będzie porcja na całą fazę owulacyjną aż ok 60 gram czyli starczy na cały nawet najdłuższy cykl jeśli zależy komuś na większej ilości proszę napisać wystawię odpowiednią aukcję !  proszę spróbować!!!  zioła naprawdę są rewelacyjne zakupione przeze mnie z legalnego żródła sprawdzone z atestem ISO 9001  cena jest naprawdę bardzo niska a działanie jak najbardziej zadowalające  mieszanka działa :  hiperprolaktynemia  niedoczynność tarczycy  brak owulacji  brązowe plamienia na 2-4 dni przed wystąpieniem miesiączki  krótka faza poowulacyjna  brak śluzu przed owulacją  przygotowanie ziółek:  Napar: W naczyniu emaliowanym, szklanym lub porcelanowym zalewamy średnią łyżkę ziół szklanką wody i ogrzewamy pod przykryciem nie doprowadzając do wrzenia (najlepiej trzymając naczynie z ziołami w większym naczyniu z gotującą wodą). Czas naparzania wynosi 30 minut, od czasu do czasu mieszamy. Po ostudzeniu i przecedzeniu napar jest gotowy. Stosowanie: Codziennie na noc szklankę naparu przed snem, koniecznie przed staraniami  w razie pytań proszę o kontakt domowahodowla@op.pl  lub telefoniczny 0601745959 lub bierz bromergon tylko od razu mówie ze sa po nim powikłania sama cos wiem na ten temat bo tez go biore. Mam podobne problemy z owulacja.

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3529450  Ziele Lebiodki  Koszyczek Rumianku Pospolitego  Ziele macierzanki  Liść pokrzywy  Ziele dziurawca  Ziele Rdestu ptasiego  Kwiat Nagietka  .ruta  Ziele Nostrzyka  zioła muszą być oczywiście mieszane w odpowiednich proporcjach  w woreczku będzie porcja na całą fazę owulacyjną aż ok 60 gram czyli starczy na cały nawet najdłuższy cykl jeśli zależy komuś na większej ilości proszę napisać wystawię odpowiednią aukcję !  proszę spróbować!!!  zioła naprawdę są rewelacyjne zakupione przeze mnie z legalnego żródła sprawdzone z atestem ISO 9001  cena jest naprawdę bardzo niska a działanie jak najbardziej zadowalające  mieszanka działa :  hiperprolaktynemia  niedoczynność tarczycy  brak owulacji  brązowe plamienia na 2-4 dni przed wystąpieniem miesiączki  krótka faza poowulacyjna  brak śluzu przed owulacją  przygotowanie ziółek:  Napar: W naczyniu emaliowanym, szklanym lub porcelanowym zalewamy średnią łyżkę ziół szklanką wody i ogrzewamy pod przykryciem nie doprowadzając do wrzenia (najlepiej trzymając naczynie z ziołami w większym naczyniu z gotującą wodą). Czas naparzania wynosi 30 minut, od czasu do czasu mieszamy. Po ostudzeniu i przecedzeniu napar jest gotowy. Stosowanie: Codziennie na noc szklankę naparu przed snem, koniecznie przed staraniami  w razie pytań proszę o kontakt domowahodowla@op.pl  lub telefoniczny 0601745959 polecam tabletki na recepte bromergon reguluje za wysoka prolaktyne ale od razu mówie jest po nim niedobrze cos o tym wiem pozdrawiam

Te zioła sprzedaje na allegro jedna Pani po ok 60 gr mieszanka -podałam w ostatniej wypowiedzi jej email oraz tel.

Gość sade11
zióla cos Wam opowiem lecze sie juz w klinice około roku gdyż stwierdzono u mnie brak jajeczkowana, jedną ciąże poroniłam 2 lata temu a starałam sie o ciąze wczesniej około 2 lat więc kilka lat juz walcze aby wywołac jajeczkowanie biore od kilku miesięcy clostylbegyt miałam zawsze 1 lub 2 jajeczka po przeczytaniu informacji o ziołach postanowiłam je pić mieszanke nr 3 wraz z clost. na usg pojechałam w 9 dniu cyklu i tu niespodzianka nie tylko moja ale i lekarza na usg było widocznych ... 8 jajeczek szok lekarz kazał zrobić poziom estradiolu (ile dokładnie jest dojrzałych jajeczek) wynik 2041 pg/ml to znaczy ze miałam 10 jajeczek dojrzałych gdyż na jedno dojrzałe jajeczko estradiol wynosi 200pg/ml wiec łatwo policzyć lekarz zakazał picia ziól w następnym cyklu i co wy na to?

Cześć . Jestem tu nowa od dzisiaj ale czytając wasze wypowiedzi rozumiem cię co czujecie. Mam PCO co objawia się głównie brakiem OWULACJI. Wprawdzie mam już jedno dziecko ma 3 lata ale teraz gdy chcemy mieć drugie zaczeły się schody. Byłam już stymulowana na clo i gonalf ale nie poskutkowało no i teraz ma przejść na femare. Jednak ze względów pogodowych odpuściłam sobie do wczesnej wiosny a na razie postanowiłam pić ziółka ojca sroki nr 3. Powiedzcie mi zatem czy te ziółka faktycznie wywołują owulacje i czy rosną i pękają pęcherzyki, no i czy ktoś słyszał coś na temat tej femary.Mój lekarz mówi że daje 80% skuteczności przy PCO a co wy wiecie na ten temat. Mam też wiadomość dla marty 1983 i innych starających się bezkutecznie. Otóż ja leczę się u bardzo dobrego specjalisty z poznania. jest to ginekolog-androlog prof. dr Jędrzejczak piotr. Tel. do rejestracji do niego to 601820212. Przyjmuje prywatnie na Polanka 16 i leczy również w szpitalu na Polnej. Przede wszystkim wysyła najpierw na badania hormonalne jeśli stwierdzi że są potrzebne, troszczy się o swoje pacjentki wiem bo sama przeszłam takie badania i był bardzo uprzyjmy. Pierwsza wizyta to koszt ok. 120zł a potem każda kolejna wizyta to ok. 100z ł nie jest za tani ale jak na poznań to i tak niewiele no i w razie stymulacji cyklu robi monitoring.

Gość ygfcv
mi też tak ginekolog powiedział 4 lata temu, dodając że u mnie do odulacji może dojść jak w rosyjskiej ruletce, raz na 3 lata, lub....wcale. Stwierdził pco. Dostałam clostylbegyt, bromergon i jescze inne tabsy które kazał mi brać. Stosowałam je przez prawie rok, monitorowałam cykle i nic,...; W końcu się wkurw........ wywaliłam je i poszłam na żywioł, zapominając jakby o problemie, na drugi miesiąc zaszłam w ciążę, dziś mam uroczego synka :-) Nie poddawajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny cześć jestem tu pierwszy raz czy ktoś może pije te ziółka ojca sroki na wywołanie owulacji i czy są skuteczne i rosną i pękają po nich pęcherzyki mam PCO co objawia się brakiem owulacji u mnie.

Gość też chce wiedzieć
up up

dziewczyny ja słyszałam, że zioła nie mozna mieszać z clo czy to prawda?? tez nie mam owu pierwszy cykl z clo....

Gość pannaanna25
powiedzcie mi dziewczyny do kiedy powinnam brać mieszankę 3 ziół ojca sroki? słyszałam ze powinnam pić po szklance wieczorem przez cały cykl, a gdzieś indziej czytałam, że tylko do wystąpienia owulacji no więc stąd moje pytanie, czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak należy to stosować?