Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolesław schabowy

pieniądze szczęścia nie dają

Polecane posty

Gość bolesław schabowy
a z tym trabantem to niezłe, jak chcesz to potrafisz :D

Gość draska
a moglbys mi cokolwiek podpowiedziec?

Gość bolesław schabowy
Pewnie. Oczywiście zacząć powinnaś od nauki tworzenia stron internetowych, bo od samego surfowania i klikania w linki nie ma żadnej kasy (jeśli gdzieś tak przeczytasz, to nie wierz w to).

Gość bolesław schabowy
Do tego mogę powiedzieć, że czerpanie zysków z reklam na popularnej stronie internetowej to dzisiaj naprawdę dochodowa sprawa.

Gość draska
mozna powiedziec, ze robie strony juz od jakiegos czasu, ale nowe techniki ida tak szybko do przodu, ze nie moge nadarzyc lagodnie rzecz ujmujac. I co potem? :)

Gość ha ha ha ha ha ha ha ha
TO dopiero odkrycie :D:D:D coz, sarkazm

to do schaba, rzecz jasna :)

Gość bolesław schabowy
Czasem nawet wystarczy stworzyć poczytnego bloga na serwerze, który zezwala na umieszczanie reklam. Fortuny z tego raczej nie będzie, ale może naprawdę poprawić budżet ;)

Gość draska
dziekuje, mysle, ze tutaj nie zawiele mi powiesz, ale i to juz coś :)

Gość bolesław schabowy
Techniki nie mają tu wiele do rzeczy. Najważniejsze jest zyskanie popularności strony, a to w znacznym stopniu zależy od treści. Jedną z najważniejszych i przy tym trudnych spraw jest umieszczenie strony na wysokim stanowisku w Google'u.

Gość bolesław schabowy
na wysokiej pozycji, oczywiście

Gość bolesław schabowy
do uhahanego: to wcale nie jest dla wszystkich takie oczywiste, że największe dochody są z reklam i że praktycznie każdy twórca stron internetowych może takie reklamy na swojej stronie umieścić. W końcu na stronach o zarabianiu w necie często podawane są przepisy typu czytanie e-maili, klikanie w jakieś płatne linki itp., z czego nie ma praktycznie żadnych pieniędzy, a wymierne zyski z tego płyną jedynie do twórców tych stron.

Gość draska
wlasnie wypromowanie strony to pewien problem, ale spotkalam sie z tym, ze mozna wejsc w biznes z ludzmi, ktorzy sie zajmuja tymi skladnikami. Swoja droga jestem wlasnie przed rozmowa na ten temat, tylko nie wiem jak ja sie dogadam po rosyjsku, ale ...

Gość draska
no to ja jestem wlasnie taka nieuswiadomiona, bo ja sie skupilam na tym, zeby nie mialy ani jednej reklamy. Dostaly po jednej z powodu darmowych serwerow, ale to inna bajka jak widac

Gość zacznij gotować
Z tym biznesem (szczególnie wymianą linków), trzeba uważać, bo czasem można na tym stracić zamiast zyskać.

Gość bolesław schabowy
powyższa wypowiedź była moja ;)

uhahanej, jesli juz - coz, mam pewne obiekcje, jesli ktos bierze sie za interes jakikolwiek, nie majac o nim pojecia lub majac zbyt male :D ale wiadomo, do odwaznych swiat nalezy :)

Gość bolesław schabowy
Niestety na darmowych serwerach nie wróżę kokosów. Czasem żeby zarobić, trzeba trochę zainwestować. Najważniejszą i przy tym wcale nie taką drogą, inwestycją, jest płatny serwer.

Gość bolesław schabowy
uhahana: też kiedyś nie miałem zbyt dużego pojęcia, aleje nabrałem i dobrze (finansowo) na tym wyszedłem. A w internecie sprawa jest o tyle prosta, że raczej można tylko zyskać, bo nie ma nic do stracenia.

co racja, to racja :)

Gość draska
na dzien dzisiejszy mam tylko jedno pojecie, ze musze cos zrobic, cokolwiek, bo mnie roznosi tu gdzie jestem. Zwlaszcza po tym rande wu.

Gość draska
platny serwer to nie problem, bo placi sie chyba raz na rok czy jakos tak. O co chodzi z tymi linkami ?

Gość draska
kur fur... i mi schabowy uciekl... ehh co za zycie

Gość bolesław schabowy
Wiadomo, żeby strona uzyskała przyzwoitą pozycję w Google'u, muszą do niej prowadzić odnośniki z jak największej ilości stron, które także w Google'u są zaindeksowane. Czym wyżej taka strona stoi, tym lepiej dla Ciebie. Trzeba jednak uważać, gdyż niektóre strony, których twórcy w jakiś tam sposób łamią regulamin Google'a, mogą tylko zaszkodzić Twojej pozycji (trudno czasem zgadnąć jakie to są strony, lecz jest to sygnał, że należy stosować zasadę ograniczonego zaufania). Inna sprawa, że niektórzy "partnerzy" wymiany linków, celowo umieszczają twój link w formie innej niż htmlowa (np. poprzez zastosowanie skryptu Javascript). W ten sposób z pozoru twoja strona figuruje na tej drugiej, lecz dla robotów Google'a, indeksujących strony, nie ma żadnego znaczenia. Dlatego trzeba badać źródła stron tych stron (sprawdzić czy twoja strona w źródle zlinkowana jest za pomocą zwykłego polecenia "a href='adres twojej strony'" i w razie czego wycofać się ze współpracy.

Gość draska
Bolesław dzieki za takie cenne informacje. To ja chyba robilam strony intuicyjnie, jedna to typowo linkowa, ze sie tak wyraze, ze sprawdzonymi, czesto odwiedzanymi stronami, ktorym nie trzeba tak naprawde reklamy, no ale ja taka dobra, ze tylko ich linki zamiescilam a oni mojego nie. Powiem wprost chcialabym miec z Toba jakis kontakt, bo nie wiem czy Cie zawsze na forum złapie. Co Ty na to?