Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam Krakowiaka

Kto mi wytlumaczy jak dojechać

Polecane posty

Gość Szukam Krakowiaka

pociagiem do Krakowa, na ul. Algierska. Na jakiej stacji wysiasc aby bylo najblizej? ( z tego co wiem stacja powinna znajdowac sie gdzies kolo jeziora Bagry?) Mówi to cos komuś? Nie jestem z Krakowa dlatego musze jechac pociagiem. POMOCY :)

Gość krakowiak się
pisze z małej litery. Mieszkańców miast zawsze z małej. Znajdź mapę Krakowa, albo weź taksówkę

Gość Szukam Krakowiaka
mam szacunek dla krakowiakow i dlatego pisze z duzej:) na mapie szukałam, nie ma tam podpisanych stacji/ dworca wiec ciezko mi sie domyslec!!! Nikt nie wie?

Gość krakowiak się
a nie prościej zapytać panią z informacji na dworcu? Zadzwoń albo podejdź, ona Ci wyjaśni

Gość kateeee
Nie pisze się "z małej", tylko "małą"...Skoro już się poprawiamy. ;)

Gość krakowiak się
fakt :D ale poracha :P

Gość już wiesz jak
dojechać, czy jeszcze czekasz na odp?

Gość Szukam Krakowiaka
nie wiem nadal;/ Wystarczy tylko jak mi ktoś powie na jakiej stacji wysiasc aby bylo najblizej.

Gość już wiesz jak
najbliższa ulicy Algierskiej jest stacja Kraków - Płaszów.Czy to Ci wystarczy, czy jeszcze coś chcesz wiedzieć?

Gość Szukam Krakowiaka
jeszcze jedno pytanie, czy jest kolo tej stacji przystanek, gdzie jezdza tramwaje 32, 34, 36 lub 38. I ile bede jecha la tramwajem do ul. Algierskiej (przystanek Nowe Piaski) Pozdrawiam i dziekuje za odp.

Gość Szukam Krakowiaka
Zagłosowałam;) Bardzo ładne zdjęcie;)

Gość już wiesz jak
Ja Ci powiem tak, nie jestem z Krakowa ale trochę znam miasto i staram Ci się pomóc jak mogę. Patrzę na mapę i mam na Wielickiej, bo tą musisz jechać tramwaje nr 3,6,9,13,23 i 24 a autobusy 168,174,502,607. Kawałek dalej na mapie na Wielickiej są już numery autobusów 107,143,163,174,502 i 607. Jak patrzę na mapę to Nowe Piaski są kawałek od Algierskiej. Powiem Ci jakie są po drodze ulice. Od dworca Wielicką ale nie wiem ile przystanków. Ja myślę, że jeśli się zapytasz w autobusie czy tramwaju to Ci ludzie powiedzą. I teraz tak, Wielicką do Malborskiej i minąć ulice : Kadena-Bandrowskiego, Górską, Pierackiego,Lisa-Kuli i po prawej będzie urząd pocztowy, to należy go minąć i wysiąść na przystanku za urzędem. W lewo Estońską do ul. K.Laszczki (też w lewo) dochodzi się do Algierskiej. Tyle widzę i mogę pomóc. Pozdrów ode mnie Kraków i Smoka :)

Gość już wiesz jak
a i kierujesz się na Wieliczkę, nie w stronę centrum

Gość Szukam Krakowiaka
Dziękuje bardzo 🌼 ;)