Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertqwertyy

BŁAGAM POMÓŻCIE!!!

Polecane posty

Gość qwertqwertyy

Gość pomagamy

Gość qwertqwertyy
mój tata ma 56 lat.zapiera się rękami i nogami przed lekarzami:( od kilku tygodni nie może zrobić kupy. coś sobie tam bierze ale to nie pomaga. jest chudy, zawsze taki był bo prowadzi ogólnie stresowy tryb życia, ale z wypróżnianiem się nigdy nie miał problemów...do tgeo kurzy papierosy , pake dziennie....co to może być? walcze z nim zeby poszedł do lekarza ale ze skutkiem zerowym...

Gość mnie kiedys ....
przypilila do kibla zjedzona cala paczka suszonych sliwek kalifornijskich. dodam , ze mialam wtedy problemy z wyproznianiem sie.

Gość qwertqwertyy
ale to już trwa ponad miesiąc!!!!

Gość qwertqwertyy
je to co zawsze, nie jada fast foodow tylko kanapki i obiady domowej roboty z warzywami, jak zawsze...słyszałam, że przy nowotworach są problemy z wypróżnianiem:( a rak w naszej rodzinie ze strony taty niestety był obecny:(

Gość eeeeeeeeeeeee
dlaczego twoj tata unika lekarzy? bo sie boi czy uwaza ze wszystko jest ok dopoki moze sie ruszac?

Gość eeeeeeeeeeeee
z tym rakiem to mozliwe ale niekoniecznie.

Gość mnie kiedys ....
to bez lekarza sie nie obejdzie , niestety . ja na twoim miejscu zawolalabym lekarza do domu. przypuszczam, ze twoj tato moze miec problemy z chodzeniem .... po miesiacu nie wyprozniania sie.

Gość mnie kiedys ....
to trwa za dlugo , zawolajcie lekarza do domu.

Gość qwertqwertyy
nie no cos tam ponoc wypocil w miedzy czasie...albo tylko tak mówi...problemow z chodzeniem nie ma na szczescie, wlasnie kosi trawe w ogrodzie:) ale martwi mnie to wszystko. rozmawialam z mama, ma go zarejestrowac w poniedzialek do doktorka tylko obawiam sie ze tata nie pojdzie a nawet jesli to bedzie zapewne musial zrobic mase badan, na ktore znajac go sie nie zglosi. wyjdzie z domu powie ze byl i wyszly dobrze:[ juz ja go znam, a nawet nikt z nim nie pojedzie na badania bo wszyscy w pracy:( wiec moze nas oszukac:(

Gość wiem co mówie znam to na codzi
Jeśli twój tata w ostatnim czasie bardzo schudl pomimo że normalnie się odzywia i nie wypróznia się może miec raka (ale nie musi) jelita grubego,powiedz jeszcze czy ma wymioty ,bo być może nastąpila niedrożnośc i kał wydobywa się przez przełyk

Gość aaajaaa
Moj tata tez mial klopoty z wyproznianiem, ale to bylo na chwile przed smiercia (rak). Ale wtedy tez nie mogl nic jesc.

Gość qwertqwertyy
moj tata je, nie schudl , on zawsze byl chudy, je normalnie, zero wymiotow....tylko ten brak wyproznienia:-o

mam podobny przypadek w dalszej rodzinie (sprzed 3 mcy). Osoba miała jakieśtam problemy z wypróżnianiem (cieniutkie balaski) a potem wszystko sie zatrzymało. Trafiła do szpitala, na stół pod nóż (nie dało się przepchać bo było za późno). Dziś żałuje, że tak późno się zgłosiła. Ojca weź pod włos (że Cię nie kocha bo chce Ci umrzeć na rękach i wpędzić Cię w wyrzuty sumienia do końca życia) potem za fraki i do lekarza. To nie musi być nowotwór złośliwy, ale może:( w każdym razei: im szybciej tym lepiej!

Gość wiem co mówie znam to na cod
Proponuje aby twój tata jednak wybrał się do lekarza pierwszego kontaktu ,który to da skierowanie do szpitala na rutynowe badaniaoraz zapewne nie obejdzie się aby wykluczyć iż jednak zastąpiły zmiany nowotworowe.Zaczyna się właśnie niewinnie a pózniej z podwójną siła uderza-spytaj się swojego taty czy jego brzuch jest twardy jeśli tak no to dobra prognoza,jeśli jest miekki w najniższej partii brzucha to jak najszybciej do lekarza bo być może ten zalegający kał sworzył coś w rodzaju takiej kopuły baaaaaaaaaaaardzo niebezpiecznej dla życia pacjenta

Gość komada
eee tam straszycie ja.. ja jakis rok temu taz mialam taki problem przez jakis miesiac mialam problemy z wyproznianiem sie poszlam do lekarza dal mi leki i od tamtego czasu chodze do toalety przynajmniej raz dziennie... czasami tak sie dzieje duzo ludzi cierpi na zaparcia

Gość kiciunia100
jnkjmjkl