Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1der

DUBAJ-ktos tam mieszka?

Polecane posty

Gość 1der

witam. Zstanwaim sie nad zamieszkaniem w Dubaju. Sa tu moze osoby ,ktore juz tam mieszkaja i moglyby podzielic sie swoja opinia?

hej.. ja mieszkam jesli masz jakies pytania pisz :) nie wiem co Cie konkretnie interesuje

Gość 1der
hej,to super, w sumie to chcialabym wiedziec po prostu .... jak tam sie zyje, jacy sa ludzie,czy jest bezpiecznie, jaka jest pogoda, jaka jest sytuacj jezeli chodzi o znalezenie pracy... tak ogolnie o wysztkim ,co sie tam podoba a co nie.

Gość zazdroszcze ale masz fajnie
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak sie tu zyje hmm dla mnie po prostu bomba bo kocham ten kraj, kocham to miasto i kulture arabska, ludzie sa cudowni, bardzo pomocni, otwarci i przyjacielscy tylko musisz sie przyzwyczaic ze czas dla nich plynie wolniej ;) jest tu bardzo bezpiecznie.co do pogody to juz zaczynaja sie potworne upaly takze trzeba troche czasu zeby sie do tego przyzwyczaic :) lipiec-sierpien temp bedzie przekraczac 50 stopni.co do pracy to roznie bywa.. zalezy jaka branza. podoba mi sie tu wszystko..aha co wazne ceny mieszkac sa bardzo wysokie w dubaju za 1 bedroom zaplacisz od 5000-6000 AED/ miesiac wzwyz ale juz w sharjah mozesz znalesc cos w cenie 3000AED. pokoje w villach sa tansze. JEsli masz jakies pytanie pytaj. Kiedy chcialbys przyleciec? :)

Gość 1der
hej. dzieki ze odpisalas,ja co nie co czytalam o Dubaju. Na razie meiszkam w Anglii , chce skonczyc studia- budownictwo -przeglad budynkow(zarzadznie nieruchomosciami-ukierunkowanie na renowacje/remont/odnawianie budynkow), postarac sie o brytyjski paszport i wyjechac do Dubaju. Na pewno pojade tam wczesniej na wakacje zeby sie na wlasnej skorze pzrekonac jak to jest ,ale sama wiem z doswiadczenia ze co innego jak jedziesz gdzies na wakacje a co innego jak w tym miejscu zyjesz. dlatego wlasnie pytam. najbardziej to sie martwie wlasanie o pogode ,bo chociaz uwielbiam slonce to nie wiem czy dam rade przyzywiaczic sie do takich upalow....ale przynajmniej bede opalona caly rok ;-) . kurcze,te ceny mieszkan to rzeczywiscie drogie, a ile kosztuje 2bedroom ? jezeli chcialabym kupic? Moj chlopak ma znajomych w dubaju ,ktorzy mu cos tam podpowiedzieli i obiecali ,ze jak cos to zawsze moze liczyc na ich pomoc w znlezieniu parcy,ale jak na razie to obydwoje czekamy na brytyjski paszport ,bo podobnno z takim jest latwiej wszystko zalatwic. Jeszcze chcialabym sie zapytac jak tam podchodza do wyznawcow inych religii i jaka jest postawa wobec kobiet. tajk wlasnie myslalm ,ze musi tam byc bezpiecznie , skopro nawet pic w miejscach publicznych niew olno ani byc pijanym (przynajmniej ja tak slyszalam), co mi osobicscie bardzo sie podoba. kurcze ,mam nadzieje,ze cie nie zmeczam tymi pytaniami, ale szukam swojego miejsca na swiecie.... i marzylby mi sie dubaj/./..

Gość ___________Ouch-------------
A jak wyglada Dubai Shopping Festival - kiedys slyszalam,ze ceny sa nizsze tam niz w kraju producenta (dotyczylo wloskich i francuskich kreatorow mody) ?

wiesz dam Ci moze mego maila wiec jakby co to pisz bo na razie zmienilam mieszkanie i czekam znowu az mi neta podepna i siedze w kafejce a nie chodze tu codziennie syl.p1@wp.pl co do innej religii to nie ma problemu tutaj ze nie jestes muzulmanka ale na pewno Ty musisz szanowac ta religie. w dubaju teraz jest\"samowolka\" jesli chodzi o turystow bo kobieta chodza prawie rozneglizowane co mnie osobiscie sie nie podoba bo jednak jesli sie tu przyjezdza wypada sie choc troche pozakrywac ;) nie mowie ze masz nosic abaye i hijab ale generalnie odpowiedni stroj... natomiast juz sharjah i inne emiraty sa juz bardziej restrykcyjne i tutaj musisz miec stroj odpowiedni. jesli chcecie kupic mieszkanie to ceny wahaja sie od 500000-600000do kilku milionow AED za 1 br albo 2 br. mieszkania sa naprawde drogie aleto takze zalezy od dzielnicy. co do opalenizny to raczej calyrok opalona nie bedziesz bo juz teraz ciezko wylezec na plazy 20 minut ;) ale od wrzesnia do kwietniajest ok :)

Dubai Shopping Festival - sa ogromne obnizki na wszystko wiec mozna naprawde tanio kupic luksusowe rzeczy.. generalnie szal zakupowy jak sama nazwa wskazuje :)

Amfa - no coz mam nadzieje,ze uda mi sie wyskoczyc do Dubaju na zwiedzanie i zakupy. Wycieczka do Dubaju to marzenie mojego Kochanie.

bo to rzeczywiscie super miejsce i naprawde warto tu przyjechac chociaz na krotkie wakacje :)

Amfa - wierze :-) Zaczynam odkladac pieniazki :-) i moze w przyszlym roku zrobie komus prezent urodzinowy!

Gość w gore w gore wgore...

Gość b shgvbsjkdbvl
witam...mam pytanko zastanawiam sie na swietami lub sylwesterm w dubaju....czy obchodza tam sylwestra??chociaz pod turystow???jaka pogoda jest w grudniu???a i czy kupie alkohol w sklepie????dzieki

Gość typowy polak
alkohol najwazniejszy.... ;-( Z E NA D A Dubaj nie dla ciebie....

Gość cooooo
dlaczego oceniasz takkk typowo.....zadal pare pytan..a jesli chodzi o alk to w karju o innej religii chyba mozna zadac takie wiarlomne pytanie...no ale szlahta plebejstwa nie zrozumie nigdy...dlatego typowe pytania na typowym forum.....a jak nie masz nic do napisania ...proste nie zabieraj glosu....bo chyba nie do ciebie pytanie bylo skierowane...dzizus ile tu powturzen.....zaraz mnie opierdzielisz za polszczeyzne...a i za tak wiejski styl wypowiedzi........

Gość ap.
mysle,ze sporo odpowiedzi na dreczace pytania znajdziesz na forum,na stronie : www.dubajdlapolaka.pl ps: pytania o alkohol w Dubaju-wogole w ZEA,wcale nie sa glupie. ;) Pozdrawiam ap.