Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asielka

Koniec świata i co dalej?

Polecane posty

Gość asielka

Mój mąż postanowił się rozwieść. Po prostu pewnego dnia oświadczył, że już nie chce być ze mną. Niby to w naszych czasach normalne, ale mi świat zawalił się na głowę. W naszym małżeństwie nie było idealnie, ale jakoś to wszystko się toczyło. Tym bardziej, że mamy 10-cio miesięczne dziecko i jestem w 6-tym miesiącu ciąży z drugim. Jednak on stwierdził,że ma dosyć bycia ojcem i mężem. Boję się co będzie dalej. Zostanę sama w obcym mieście (ok. 300 km od rodziny), ale na razie nie mogę wyjechać ze względu na pracę. Za kilka tygodni wrócę w rodzinne strony, urodzę tam dziecko i...... NIe wiem co będzie dalej, ale to wszystko mnie przeraża. Powiedzcie, że nie jestem sama.

Gość kochanaaa
masz dwie najwspanialsze istotki na świecie i dla nich możesz zrobić wszystko nie jesteś sama

Będę trzymał kciuki żeby wszystko było dobrze. 🖐️ { Tym bardziej, że mamy 10-cio miesięczne dziecko i jestem w 6-tym miesiącu ciąży z drugim. Jednak on stwierdził,że ma dosyć bycia ojcem i mężem. Boję się co będzie dalej. } No.. prawdziwa męska decyzja..aż się wierzyć nie chce :o

Gość 543210
No wlasnie - wierzyc sie nie chce.

Gość asielka
Siedzę w pracy i aż łzy mi napływają do oczu jak czytam Wasze odpowiedzi. Z jednej strony wiem, że lepiej będzie jak zostaniemy sami, a z drugiej martwię się jak sobie dam radę z dwójką malutkich dzieci. Wiem, że mogę liczyć na wsparcie rodziców, ale wiąże się to z przeprowadzką i niestety rezygnacją z pracy. Dlatego to wszystko mnie tak przeraża.

Nie wiem czy to Cie pocieszy. Ale podobna historie przezylam. Ale... nie mialam rodzicow i nikogo bliskiego, tylko ja i dzieciny. Prace po porodzie podjelam nową( jestem ciekawa zycia i zmiany mnie nie przerazaja a przeprowadzki pozwalaja tak fajnie rozpoczac znowu od nowa i nie powtarzac bledow ktore sie u siebie samej \"nie cierpi\". Dzisiaj moje dziewczyny są bardzo wiedzace czego chca, brak ojca komentują, ze i tak nie byl ich wart... Zycie jest cudne, bardzo ekscytujace. Przed Toba cudowne pzrezycie (porod-wobraz sobie - gdy rodzilam moje drugie dziewuszysko, bylam bardzo smutna ze juz rodzic nie bedę-zdawalam sobie sprawe ze zycie jest tylko w moich rekach i nie moge sobie komplikowac go kolejnymi ciazami ). No ... i przed Toba ciężkie noce trudne dni ale to minie... Myśl pozytywnie, pracę dostaniesz na pewno w nowym miejscu (prace nalezy zmieniac aby sie rozwijac i nie wpadać w rutynę) MYSLE O TOBIE BARDZO POZYTYWNIE. PORADZISZ SOBIE I NADEJDZIE CZAS ZE BEDZIESZ DUMNE Z SIEBIE !!!!!!!!!!!

Gość nie jestes sama

Nie koniecznie wina facetow. Tylko ze kobieta ponosi konsekwencje...to ona decyduje sie na porod, wychowanie itd, itd, itd,..... ale o tym wiemy wszyscy. Facet jedynie czesto wybiera diabelnie wygodne dla siebie \"rozwiazanie problemu\": wynosi sie do innej naiwnej kobiety.....

Gość dokłądnie tak samo zrobił mój
chłopak:O Tzn. nie mamy dzieci, ale chodzi o to, że po 3 latach znajomości, idealnego związku, kiedy twierdził tydzień wcześniej, ze mnie kocha, nagle zauważył, że jestem zbyt "idealna", słowna, można mi ufać, a jemu nie, on nie wie, czego chce itd., że nie chce się czuc odpowiedzialny, jakby coś nam nie wyszło, bo wie, ż eto pewnie z jego winy i nie chce się czuc odpowiedzialny za mnie i tyle:) Osrał mnie z dnia na dzień. Teraz jest moim przyjacielem, to mu wychodzi świetnie:p

Gość jak najszybciej wnieś sprawę
o alimenty ,nie potrzeba do tego rozwodu ! Trudno faceta nie zatrzymasz na siłę a samej z dwójką dzieci -będzie ci ciężko...ale o to już sie musisz martwić ty sama..

Gość dokłądnie tak samo zrobił mój
Ja myślę, ze nie macie więcej niż po 23-4 lata, mam rację?:O Niestety, ale za wcześnie na dziecko, a facet to gnojek. Dokładnie 23 lata ma mój chłopak, ja też. I widzę, jakie z niego dziecko. Nie można mieć zaufania do nikogo, niestety nawet do osób, które się kocha...

Gość do Asielki
To nie koniec świata. Masz rodziców, którzy Ci pomogą i dzieci dla których warto żyć. Nie jesteś więc sama. Podaj matoła o alimenty i niech spada na drzewo, może tam dojrzeje. Widać, że koleś zatrzymał się z rozwojem na poziomie przedszkolnym. Oddaje zabawki bo mu już niepotrzebne. Głowa do góry, będzie dobrze pomimo wszystko życie i tak jest piękne 🌼

Gość asielka
Dziękuje Kochani, już mi lepiej. Chyba czas zacząć myśleć pozytywnie, że dam radę i w końcu będę miała święty spokój, bo od jakiegoś czasu ciągle się czymś zamartwiam. Na pewno to nie wychodzi na zdrowie ani mnie, ani Maleństwu. Boli mnie tylko, że małżeństwo z 5-cio letnim stażem kończy się w ten sposób. Ale widać tak musi być. Pozdrawiam wszystkich cieplutko:)

Gość głowa do góry -dasz radę
jesteś młoda !Odchowasz dzieci i jeszcze ułożysz sobie życie a dupek niech spada na szrot...:O

Gość głowa do góry -dasz radę
a jak dorosną to pokażesz im palcem tatusia i powiesz : Tak własnie wygląda życiowa niedojda!!!!!!!!!

Gość Ja jestem w podobnej sytuacji
Mam siedmjomiesięczne dziecko, a mój mąż zachowuje się tak jak bym mu zrobiła krzywdę że się z nim ożeniłam i że mamy synka, czasem czuje że za chwile mi wykrzyczy to w twarz i że będzie chciał to wszystko skończyć. Nie wiem co robić, zaproponować to jako pierwsza, czy siedzieć cicho. Boje się że jak będE sama to sobie nie poradzę. Wspułczuję Ci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!