Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bidulka

proszę Was o pomoc kobiety /płodność/niepłodność

Polecane posty

Gość bidulka

jestem kretynką wiem i proszę nie przypominajcie mi o tym mam 35 lat!!!! jestem juz mężatką seks uprawiam sporadycznie/nie pytajcie dlaczego ,plis/ i teraz!!!! się opamietałam i obudziła sie okropna potrzeba dziecka teraz !!! ale ja przypuszczam a raczej wiem ,że chyba(?) jestem niepłodna /brak śluzu ,wąsik,skape miesiaczki itp/ przeciez jak pójde do gina to oczywiste ze mi powie ,ze z rok musze próbować a potem mam do niego przyjsc ale przeciez ja juz nie mam czasu!!!!!! czy moge coś robić na własną rękę-jakies badania ,? a nie,ze po roku przyjde jak ta pusta karta wysłuchałyscie mojej żałosnej historii dzięki pomocy .....

Brak śluzu to raczej nie jesgo brak co skąpa ilość. Wiele dziewczyn na to cierpi a zachodzą, bo iczy sie śuz szyjkowy, nie musi zaraz litrami spływać.Wąsik może sugerować PCOS ale dla PCOS charaktesrystyczne są bardzo nieregularne miesiączki i szereg innych dolegliwości (zawyżona prolaktyna czyli m.in. wysięk z sutków; otyłość) - może to być też objaw zbyt dużej ilości testosteronu w organiźmie.Koniecznie wykonaj badania hormonalne u dobrego ginekologa - endokrynologa.Dopiero później się zamartwiaj - jak będzie czym :)

Gość fallon
zamiast robić badania to częściej zbliżaj się do męża ,cha cha a później martw się że coś nie tak ja też myślałam ,że nie mogę mieć dzieci ,ale to było tylko w mojej głowie ... poznaj swój cykl zobacz np. stronę http://piekielko.info/kalendarzyk/?action=render&josDate=2007-05-08&josMP=30&josML=8 poczytaj sobie np http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm oraz zacznij brać multiwitaminę dla kobiet w ciąży -z kwasem foliowym do gina też warto ,po to np aby się dowiedzieć czy nie masz nadżerek itp ,zrobić cytologię... w tym wieku to konieczne! musisz po prostu przygotować sobie gniazdko... i nie czekaj 9 mies starając się tylko już ja miałam w ciąży nadżerkę ,ale na szczęście małą ,bo grozi poronieniem! jeśli chodzi o twój późno obudzony instynkt -to lepiej póżno niż wcale! ja miałam chęć poczęcia dziecka w wieku 24 lat i dobrze ,że ktoś mi się wtedy nie nawinął cha cha bo było to straszne zaszłam jednak w ciążę 6 lat później -nie mając na nią zbytniej chęci ,ale dobrze się stało, bo jak zauważyłaś czas leci ,a i tak w wieku 31 lat byłam "starą pierwiosnką" cha cha obudź się i przebadaj a późnie daj partnerowi kawy (przyspiesza plemniki) i do dzieła... powodzenia i nie rezygnuj

Gość podniosee

Gość diamentowa dama
ginekologowi możesz powiedzieć,ze starasz się już długo, to może potraktuje cię poważnie i da skierowanie na badania.