Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nati*

kiedy niemowle powinno sie samo podnosic z pozycjji lezacej bez pomocy

Polecane posty

nati* "jak moze byc slabszy skoro siedzi sam od dwoch miesiecy, stoi z podparciem....problem jest z tym podnoszeniem...moze ma za ciezka glowke?ok cwicz ale moze ktos mi napisze jak?" jak się niepokoisz do idz do pediatry i się poradz szukasz super porady czy uspokojenia na forum ? próbowałam ...to objechałaś mnie .... więc do specjalisty no chyba,że satyskakcjonuje Cie tylko wypowiedz \"wszystko jest ok \"

Gość do achy
nie przesadzaj,ona cie nie zjechała. Chyba masz okres albo jestes przewrazliwiona. Autorko topiku moje dziecko w ogóle nie leżało na brzuszku, po prostu tego nie cierpiało,więc nie zmuszałam jej 9nic na siłę) Mi pielegniarka poradzila, żeby usiaśćw rozkroku, posadzić dziecko przed sobą w pozycji półleżącej i pokazywać mu jakieś fajowe zabawki czy rzeczy(dzieci bardzo lubią piloty czy myszki PC),wtedy dziecko mobilizuje sie do wstawania. Tak samo jest z raczkowaniem, dziecko jak sie czyms zainteresuje, to pójdzie czy sięgnie po to. Wiem to z autopsji. Poprobuj Nati i daj znać jak postępy

szukam porady, najpierw pomyslalam ze skorzystam z tego forum, przeciez po to zostalo utworzone ...

dzieki za ostatni wpis, wlasnie o cos takiego mi chodzilo, jak pomoc dziecku wstawac...pozdrawiam

Gość a czy 6 mies
a czy 6 miesieczne dziecko juz powinno samodzielnie siadać? mój synek ma 6 mcy i 2 tyg ale jeszcze nie siada sam. Kiedyś próbował, dżwigał sie bez przerwy... ale teraz nie próbuje w ogóle:( Za to w lezeniu na brzuszku podciaga nogi pod siebie i próbuje pełzać czasem w przód czasem w tył, nie potrafi załapać o co chodzi z rączkami. Czy z Nim coś jest nie tak? Czy musze iść do specjalisty??

Dziewczyny, szczerze powiedziawszy wasz tok myślenia jest zły. Próbowałyście położyć się na płasko na wznak i z tej pozycji usiąść? To jest dosyć trudne dla dorosłego a co dopiero dla dziecka. Niemowlęta prawie zawsze zaczynają samodzielnie siadać dopiero kiedy odkryją pozycję \"na czworaka\". Wtedy z tej pozycji podwijają jedną nóżkę pod siebie i siadają. Natomiast jeżeli dziecko tej pozycji nie zna bo np. nie lubi leżeć na brzuchu, to siłą rzeczy jego siadanie będzie opóźnione. \"Siadanie\" samodzielne a nie siedzenie, bo jak się je posadzi to potrafi panować nad mięśniami kręgosłupa, żeby tą pozycję utrzymać. Tylko po prostu nie wie co zrobić, żeby usiąść.

Gość a czy 6 mies
Rafinka dzieki pocieszyłaś mnie już się bałam ze coś złego sie dzieje z moim dzieckiem. Czyli to normalne ze nie siada jeszcze sam?

Jeśli posadzony siedzi pewnie, to wg mnie nic złego się nie dzieje. A raczkuje? Może po prostu pokaż mu jak z pozycji na czworaka można usiąść. Dzieci czasem nie mogą wpaść jak to zrobic, raz usiądą przez przypadek i EUREKA! :D:D:D

Gość bez niku

Gość petro17
ja mam pytanie moja córcia ma skończone 6 miesięncy i jeszcze sama nie siedzi trzeba ją podtrzymywać bo sie chwieje czy to normalne? Moja mama mnie fakuje ze pewnie żonka zle odżywia malucha i przez to tak jest