Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbaaccdd

Czy testy ciazowe ktore mozna kupic w aptece...

Polecane posty

Gość bbaaccdd

sa nieomylne? jaka jest szansa, ze taki test jest miarodajny?

Szansa zależy od tego jak zaawansowana jest cąża. Testy się nie mylą, najwyżej hrmonu może być za mało (wynik negatywny przy obecności ciąży), bądź ciąża biochemiczna (faktyczna ciąża poroniona przed lub w terminie miesiączki).

Gość bbaaccdd
czyli ok 2-3 tygodnie po tym jak miesiaczka sie nie pojawia test jest nieomylny i jesli wyszedl pozytywny to znaczy, ze dziecko w drodze. jeszcze mam pytanie bo w instrukcji jest napisane, ze rano na czczo, a jesli robiony byl ok 2h po przebudzeniu i po sniadaniu czy to ma wplyw na wynik?

Gość kolfi
z testami to jest tak, że jak wyjdzie wynik pozytywny to raczej nie ma opcji, aby była to pomyłka, bo one dzialają na hormon, który jest wydzielany TYLKO podczas, gdy ciąża już jest. inaczej jest jesli dostaniesz wynik negatywny - wtedy i tak warto pojsc do lekarza i sprawdzić, bo czasem tego hormonu jest mało i go test nie wychwyci... ale jesli już wychwycił, to ciąża jest pewna.

Gość OnA mŁoDa
Ja robiłam popołudniu... i wyszedł negatywny...dla pewności zrobiłam jeszcze rano...na czczo i też wyszedł negatywny :)) Testy b. rzadko się mylą ;)

Gość bbaaccdd
no to ładnie ;-) zobaczymy jeszcze co powie ginekolog, ale chyba trzeba zacząć się radować...