Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmaprobleeemhellp

orientuje sie ktos jaka jest cena chemioterapii w tabletkach??pillne

Polecane posty

Gość mmaprobleeemhellp

dziekuje :(

Gość mmaprobleeemhellp
tak tylko moja babka ma 70 lat i dzis stwierdzono ze osobom w tym wieku sie nie przysluguje darmowa :/ rak piersi zaawansowany

Gość co za chory kraj
Wejdz na strone Cefarmu, maja tam liste lekow i ceny. Nie pamietam adresu, ale google itd.

to zalezy od rodzaju, jesli znasz konkretna nazwe, mozesz sprawdzic w spisie lekow, jesli kwalfikujesz sie na podstawie wymagan ministerstwa zdrowia to beda to z pewnoscia leki refundowane, nie jestem pewna czy odzywki po chemii sa takze refundowane w kazdym wypadku, one sa drozsze niz sama chemioterapia. Porozmawiaj z onkologiem ktory ma poprowadzic leczenie.

jak jest zaawansowany to juz na tabletki za pozno. Aby dostac chemioterapie pacjent musi byc silny i miec dobre wyniki. Bo wiek nie jest zadna przeszkoda. Moze juz jest za slaba na chemie? Bo przy zaawansowanym raku nie wolno chemii podawac, bo w takim stanie to wiecej zaszkodzi niz pomoze.

Gość mmaprobleeemhellp
tak tylko dla niej rzekomo tylko chemia jest ratunkiem i lekarze zastanawiaja sie nad ta w tabletkach tylko 3eba za nia zaplacic

hmm z tego co sie orientuje to to zalezy duzo od lekarza, jesli nie uda sie zalatwic nic u jednego trzeba isc do innego, 70 lat... warto zastanowic sie i skonsultowac z lekarzem czy osoba ktora ma byc leczona wytrzyma terapie i dopasowac optymalne leczenie

Gość mmaprobleeemhellp
no tak jej dzisiaj powiedzieli ;/ i ze trzeba bedzie za to zaplacic inaczej chemia dozylnie ale babka ma juz zanik zyl wiec... :(

Gość jaktotak*
Czy 70 lat to jest tak dużo?? człowiek w tym wieku już tylko na śmierć zasługuje?? Polska służba zdrowia jest chora!!!

tabletki daja tylko instytuty, wiec nie jestem w tej kwestii do konca zorientowana. Moze bede jutro cos wiedziec na ten temat.

Gość mmaprobleeemhellp
zlosliwa ciupago bylabym wdzieczna za info, dokladnie oni powariowali :(

w leczeniu raka nie ma blokady wieku, nie ma czegos takiego i to totalna bzdura. Przeszkoda jest tylko tak zly stan, ze juz nic nie pomaga.

Gość mmaprobleeemhellp
dziekuje :) ci bardzo naprawde dam se topik do moich tematow i bede czekala :)

Gość mmaprobleeemhellp
urzekla mnie twoja historia na to wyglada niestety ;/

nie ma czegos takiego, jak blokada wiekowa. Kiedys byla, :O, do 65, ale juz zniesli i wiek nie blokuje niczego. Blokuje - tylko juz naprawde zly stan.

Gość mmaprobleeemhellp
no widzisz to ja nie rozumiem dlaczego tak jej powiedzieli ;/ bylam przy tym lekarz mowil ze rozwazaja che,ie dozylnie i ta w tabletkach tylko ta druga trzeba bedzie oplacic bo tym rocznikom juz sie nie przysluguje :(

Gość Szukam Wielbiciela
mmaprobleeemhellp --- nie pociesze cie chyba moj brat w zeszlym roku walczyl z rakiem i dostal recepte na chemie w tabletkach....cena byla masakryczna bo ok 200 zl za 1 opakowanie. on mial za darmo ale jak ktos chce sie ratowac i nie przysluguja mu za free te leki to jest bardzo duzy wydatek :o wspolczuje

Gość jajajajaed
ale czemu nie przysluguja ta kobieta nie jest jeszcze taka stara ludzie a 1 opakowanie to tak jak 1 chemia czy jak to jest??

a wczesniej cos brala? Moja mama pracuje na chemioterapii i kluja zyly, szukaja az znajda, wiec dlaczego nie decyduja sie na bezplatna dozylna? NIgdy nie slyszalysmy, by trudne klucie bylo przeciwskazaniem, ma byc wklucie i tyle.

Gość mmaprobleeemhellp
dzieki bardzdo bede czekala

Gość mmaprobleeemhellp
brala juz ale nastapil zanik zyl a chemioterapia musi byc jej podawana zeby uratowac zycie i je przedluzyc, no niestety :( ostatnio kluli ja 22 razy ;/

to i tak dzielna. A chemia ma wlasnie to do siebie, ze niszczy zyly :( jest jeszcze cos takiego jak centralne wklucie, powinien lekarz to zrobic i wtedy chemie podaje sie do wklucia.

Gość mmaprobleeemhellp
aha widzisz dziekuje bardzo dobrze wiedziec :) naprawde bardzo mi pomoglas, tak jest dzielna ja bym tego nie wytrzymala :( ale skoro mozna jej przedluzyc zycie chocby o rok dwa to wiadomo trzeba cos robic a Ci lekarze to dokladnie nie powiedza nic, dopiero ja sie im w lappe da tak to wyglada :(