Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paukaa19

zmiana tabletek a skutecznosc

Polecane posty

Gość Paukaa19

Mam maly problem to znaczy bralam ponad rok diane 35 i bez konsultacji z lekarzem zmienilam na stediril 30 bylo to spowodowane usterka mojej kartyi wymiana na nowa wiec niemoglam sie dostac z tego powodu do zadnego lekarza. Wiec kumpela mi dala swoje tabletki zebym niemusiala robic przerwy po takim czasie brania po 7 dniowej przerwie po dianie jak zwykle wzielam 1 tabletke ale stediril na poczatku bylo w porzadku ale w polowie paczki zaczelam miec bole jajnikow , brzuch ale dziwne takie jak nigdy.. i jakos sie stresuje ze moge byc w ciazy bo wiem ze diane byly mocniejsze i boje sie ze jest cos nie tak. istnieje taka mozliwosc? Biore regularnie tabletki. A i tak mysle czy zwiazku z ta zmiana moge niedostac okresu podczas 7dniowej przerwy?? wizyte u lekarza mam dopiero na 1 czerwca :-( Pomozcie prosze a i nie wiem czy moge teraz wrocic do diane czy barc dalej stediril.. Pozdrawiam :-)

bierz dalej, ale jesli zmienia sie tabletki z mocniejszych na słabsze to nie powinno sie robic przerwy... bóle mogą byc spowodowane różnicą w ilosci hormonow (teraz dostajesz duzo mniej) nie wiem jak duze jest prawdopodobienstwo ciąży, ale jesli sie okaze sie nie zaszłas to moze popros lekarza by zostac przy stedirilu? są na pewno duzo "zdrowsze" niż ta końska dawka w diane

Gość Paukaa19
No to mnie troche nastraszylas, myslalam ze wszystko zrobilam dobrze, a istnieje mozliwosc ze w czasie przerwy niedostane okresu?? bo koncze juz listek. Czy jesli niedostane okresu mam zaczac myslec na powaznie o ciazy??

mozesz nie dostac, ale to nie musi oznaczac ciązy. w takim wypadku zrob test i z wynikiem pokaz sie na wizycie 1 czerwca u gina.

Gość Paukaa19
Rozmawialam z dużo staraszą koleżanką ,która ma dziecko i ona powiedziała ze ciąza w moim wypadku nie jest możliwa bo za długo brałam mocne tabletki, nawet jakbym odsatawiła całkiem to przez kilka miesiecy chodzbym chciała zajśc w ciąże to bym niezaszła, a poztym to ja nadal sie zabezieczam, wiec Twoje wnioskisą raczej niesłuszen :)) poczekam tydzien i zobacze a potem do gina napewno to potwierdzi :D

no nie wiem, czy byś nie zaszła :( nawet przy silnych tabletkach jak sie je odstawi to potem można łatwo zajść w ciążę. nie wiem skąd twoja koleżanka miała takie informacje :/. ale na pocieszenie powiem ci że kilka razy zmienialam tabsy, zwykle z mocniejszych na słabsze i zawsze różni lekarze kazali mi robić przerwę. nie martw sie, a te bóle brzucha to pewnie po stedirilu. a tak przy okazji to go można jeszcze kupić? przez pewien czas był z tym duży problem (wiem bo ponad 1,5 roku go brałam, potem zmieniłam na słabsze)