Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje dziecko jest alergikiem

Moje dziecko jest alergikiem

Polecane posty

Gość moje dziecko jest alergikiem

Moje dziecko jest alergikiem!!! Szukam mamusiek, które podzieliłyby sie wiadomościami na temat diety, pielęgnacji skóry i codziennych zmagań z alergią swoich pociech. Czy ktoś chciałby na ten temat pogadać?

Gość piękna
moje dziecko też jest alergikiem. Ma alergię na trawy i brzozy. Także teraz ma najgorszy okres.

Gość ghjgbhfbfhogfhg
dla alergików polecam kosmetyki hipp - nei są zbyt drogie a maja dorby skład.

Gość jolka234
Moja dzidzia ma AZS, a ponieważ karmię go piersią to ja muszę trzymac dietę no i niestety zero mleka,serków, jogurcików,lodów;-(

Gość gosienka26
moj synek ma 2 lata i tez ma AZS ni9estety, chociaz zauwazylam ze skorka teraz lepiej wyglada:)

Gość jolka234
Dopiero alergolog mi powiedział że skóry z AZS nie smaruje się oliwką tylko kremem natłuszczającym i nawilżającym, zaczęłam stosować lipobasa krem i nareszcie synek ma gładziutką skórkę

Gość gosienka26
ja wczesniej stosowalam plyn do kapieli BALNEUM HERBAL PLUS, i krem BALNEUM, a teraz zaczelam kapac ,alego w plynie OILATUM I smarowac kremem OLIATUM i jakby skora sie poprawila. jolka234, ten krem lipobasa jest skuteczny??ile kosztuje?ile ma twoje dzieciatko?

Gość taki problem
a ja mam pytania czy przy tej alergi stosuje sie lekarstwa

Witajcie! mój syn ma prawie 3,5 roku i tez walczymy z alergią. Pierwsze zmiany skórne pojawiły się jak mały miał 7m-cy. Zaczerwienione policzki i krostki właśnie na policzkach i na rączkach i nóżkach. Plecki i brzuszek są piękne i gładkie - bez zaczerwienień i bez krostek. Stosowaliśmy już serię Balneum i Oilatum i Emolium ale nie ma żadnej poprawy. Na zmianę mały zazywa Claritine i Zyrtec i nie daje to żadnej poprawy skóry. Oczywiście wszystkie te środki stosujemy zgodnie z zaleceniem alergologa. jolka234.....a ten krem lipobasa to jest jakiś krem z serii emolientów? Nie zawiera żadnych sterydów? Kupujesz go bez recepty? Widzisz widoczna poprawę wyglądu skóry? gosienka26....a Ty dzięki czemu osiągnęłaś poprawę w wyglądzie skóry synka? czy właśnie dzięki Oilatum? Bo u nas to nie skutkuje :-( Podajesz synkowi jakieś leki? piekna.... ile lat ma Twoje dziecko? Robiliście testy skórne czy z krwi? Fajnie, że się odezwałyście. Może forum sie rozkręci i będziemy sie dzielić doświadczeniami w walce z alergiami :-)

Dla alergików polecam kosmetyki Dermo-pediatrie Musteli, przeznaczone właśnie dla dzieci,niemowląt i dorosłych z AZS i bardz wrażliwą skórą. Mi bardzo pomogły kilka lat temu, gdy zmagałam się ze strasznymi podrażnieniami twarzy powstałymi w wyniku choroby. Spróbujcie,może i waszym maluchom pomogą? Dpobre są też delikatne komsetyki apteczne-Avene czy La Roche-Posay.Wiele osób z AZS bardzo je sobie chwali.

Gość gosienka26
Adusia32, stosuje teraz oliatum plyn i krem i maly ma ladniejsza skorke niz po balneum.tez mial krostki na buzi, raczkach, na nozkach nie mial.a teraz powolo znikaja na raczkach, buzie ma ladna - no chyba ze cos zje "zakazanego" - bo jest na diecie oczywiscie. mleko tylko BEBILON HA z mieska tylko drob zero slodyczy (czasem jakis biszkopt) maslo roslinne z owocow jada jablko, jagody, gruszki, od czasu do czasu banana. soki tez tylko z tych owocow chrupki kukurydziane chlebek waza wlasnie tez mnie interesuje krem LIPOBASE acha, podaje malemu 2 razy po 5 kropli ZYTREC moja alergolog mowi, ze jest dobrem mysli i ze to malemu zniknie. tylko kiedy??? bo jest coraz wiekszy i jak mam jemu wytlumaczyc kiedy inne dzieci jedza np. lizaka a on nie??? Adusia32 na co jest uczulony Twój synek???mial juz robione testy? nie stosuje zadnych sterydow, mimio ze pediatra kazala smarowac kremem na sterydach, no ale alergolog odradzila i nie smaruje. pozdrwiam

gosienka26 mój maluch miał robione testy skórne w wieku 2 lat i 2m-cy i niestety wyszły odczyny alergiczne na wszystkie podane alergeny (zarówno pokarmowe jaki i wziewne). Alergolog zadecydował, że robimy test w wieku 2 lat i 2m-cy, ponieważ od 7m-ca życia borykaliśmy sie ze zmianami skórnymi; ponadto mały ma tendencje do zaparć i jako maluszek miał straszne kolki. Np. w ogóle nie tolerował mleczka dla alergików BebilonPepti. Podawaliśmy mu NAN HA. Oczywiście od samego początku stosujemy dietę eliminacyjną, produkty zalecane dla alergików, pranie w proszku Jelp, wielokrotne płukanie, mieszkanie mam tak urządzone, że jak ktoś do mnie przychodzi to odrazu pyta: a kto tu jest takim alergikiem? Wyeliminowałam wszelkie siedliska kurzu (żadnych zasłon, kotar, makiet, na podłogach tylko maleńkie dywaniki które często mogę prać). Oczywiście pościel dla alergika (żadnych pierzy - ja mam uczulenie na pierze), żadnych kwiatów w domu; żadnych zwierząt. Alergolog zawsze nam mówi, że mały i tak ma piękną skórę w porównaniu do tych jakie on ogląda w swoim gabinecie. Nie jest to jednak dla mnie pocieszające, bo ja dbam o swoje dziecko i chce dla niego jak najlepiej i takie porównania do wyglądających gorzej nie są dla mnie żadną pociechą. I stwierdzam, że mój synek ma alergię na kurz, bo po wyjściu na plac zabaw stan skóry mu sie pogarsza, np. w domu ma ładna buźke i tak jakby krosty \"wsiakają\" pod skórę a po paru minutkach biegania po placu zabaw buzia się zaczerwienia i krosty staja się takie wyraziste i wypukłe. Niestety alergolog nie chce zrobić następnych testów pod kątem innych alergenów. U nas nie pomagały ani emolienty Balneum ani Oilatum ani Emolium. Przez pewien czas stosowaliśmy również maść Elidel, sterydów oczywiście nie podaję. Od 3 dni stosujemy nowy krem A-Derma Exomega dla dzieci z azs. Zobaczymy, może to pomoże. Mam pytanie: wiem, że do testów skórnych należy 2 tygodnie przed testami odstawić leki. A jak jest w przypadku testów na alergeny z krwi? Lekarz alergolog i pani laboratorium twierdzą, że testy z krwi można wykonywać podczas zażywania leków.

Gość jolka234
Synek ma 8 miesięcy, Lipobase krem kosztuje tuba 30g ok 13 zł a tuba 100g ok 30 zł stosuję go zamiast oliwki, jest to krem natłuszczający bez recepty, synek miał strasznie szorstkie nóżki a po tym kremie są gładziutkie, ponadto zmagam się ze zmianami liszajowatymi na które stosuję Elidel, no i kąpię małego w Oilatum.

jolka234 a ile Twój synek ma lat? U nas Elidel nie pomógł :-( Teraz próbujemy z A-Derma Exomega i wydaje mi się, że jest minimalna poprawa. Czy wiecie gdzie mogę znaleźć jakieś informacje na temat alergii krzyżowych? Jeśli coś na ten wiecie to proszę napiszcie, albo podajcie jakieś linki gdzie można o tym poczytać. A co gotujecie dzieciakom na obiad? Możecie podać jakieś fajne przepisy na dania dla małych alergików?

Gość jolka234
Adusia, napisałam powyżej ma 8 miesięcy;-) i karmię go jeszcze piersią a przy rozszerzaniu diety zachowuję szczególną ostrożność, jak na razie z moich obserwacji wynika że to białko mleka krowiego, więc staram się nie jeść mlecznych przetworów, ale czasem coś się zdarzy i ma niewielkie zmiany na skórze i elidel pomaga

Gość gosienka26
gdzie sie wsdzyscy podziali?? alergolog tez mowila, ze maly ma ladna skore w porownaniu z innymi dziecmi, w poniedzialek czeka nas kontrole - ciekawe co powie. chcialabym zeby maly juz z tego wyszedl. dzis go bardziej wysypalo, bo cwaniak maly dorwal ogorki kiszone i troszke sie najadl.

gosienka26.... mój mały to jeszcze nie próbował ogórków kiszonych :-( daj znać jak tam po kolejnej wizycie u lekarza i oczywiście trzymam kciuki aby bylo jak najlepiej :-) jolka234....sorki, że nie uważnie przeczytałam post i zapytała o to o czym już pisałaś. Tak to jest jak się robi kilka rzeczy naraz. Macie jakieś fajne pomysły na obiadki, deserki itp. dla naszych małych alergików? Podzielcie się :-)

Gość szkoda że tu tak cicho
:-( Nie ma chętnych do pogadania na tak często spotykany problem jakim jest alergia?

Gość A co to jest
Alergia???

Gość gosienka26
witam bylismy u alergologa, skora na buzi juz jest ladna, smaruje malemu nadal kremem OILATUM I dadal kapie go w plynie OILATUM. buzia jest ladna no ale gorzej na raczkach - ma krostki, wczesniej tego nie mial.alergolog stwierdzila ze to nie jest wysypka alergiczna i polecila zeby udac sie z tym do dermatologa jesli krostki nie znikna. kroski na raczkach smaruje SUDOKREMEM, nie wiem czy to cos pomoze... acha, alergolog kazala dac malemu jogurt naturalny, w poniedzilaek dostal 1 lyzeczke, we wtorek 2 i wczoraj 3 - jesli do niedzieli go nie wysypie - to w poniedzialek dostanie twarog.maly tak sie cieszyl, az lyzeczke wylizywal i chcial jeszcze.bidulek. czym smarujecie maluchom chlebek?maslem czy margaryna - bo ja maslem rolsinnym - wedlug zalecen lekarza. co do obiadkow, gotuje malemu sama, zupki bez wegety oczywiscie, tylko dosalam i pieprze troszke.najczesciej gotuje rosol, kalafiorowa, pomidorowa, uwielbia krupnik.a drugie danie ziemniaczki, miesko drobiowe. deserki kupuje najczesciej GERBERA jablko i jagoda i maly uwielbia. dostaje tez jablko, gruszki, czasem banana, teraz brzoskwinie.kiedys robilam mu kiseil, ale alergolog odradzila, no chyba ze sama gotuje np z wisienek.czesto je jabluszko z marchewa. soki tez tylko z tymi owocami, kiedys dostawal kubusie, teraz bobo fruty lub bobo vity czy ktos zna przypadek gdzie alergia zanikla???

Gość To coraz
częsciej spotykany problem,alergia to nic innego jak nadmierne zatoksycznienie organizmu,dlatego kierunkiem działania powinna byc odpowiednia dieta oraz oczyszczanie organizmu

Ostatnio przeczytałam artykuł skąd tyle alergii? Istnieje teza że szczepionka przeciw gruźlicy podawana maluchom w pierwszych dniach życia sie do tego przyczynia. Myslę że może coś w tym być bo u mojego malucha, po dwóch miesiącach zrobił się wielki liszaj właśnie wokół blizny po szczepionce, liszaj okazał się objawem AZS

Gość Bo to tez chemia
a wiec i toksyna,a dziecko nie ma jeszcze tak silnego systemu immunologicznego,ale i u wiekszych ludków tez alergia sie pojawia:)także nie jest to jedyna przyczyna

Gość Dlatego ja zawsze
proponuje oczyszczanie organizmu które uwalnia system obronny i poprawia jego skutecznosc

Gość feminaaaa
Dziewczyny a gdzie mieszkacie? To dziwne ale na wsi spotykamy mało alergików chociaż jest tu mnóstwo alergenów. Popieram o oczszczaniu organizmu , trzeba sobie uświadomić że do póki można to warto ratować się medycyną niekonwencjonalną bo jak takie maluszki szpikuje się chemicznymi środkami to co będzie pózniej???? Jakie to dziwne że dzieciaki moich sąsiadów biegają sobie umorusane jak świnki i jedzą brudnymi łapkami ale skubane zdrtowe jak rzepa! Tylko że one były chartowane już w łonie matki!

Gość feminaaaa
Oczywiście nie każdy od razu musi się przeprowadzać na wiochę! Moja koleżanka mieszka w bloku w małym mieszkanku z dwójką małych dzieci. Jak do niej wpadam to krzyczę co tak zimno? Okna pootwierane, dzieci na boso cholera nawet ja wymiekam! A ona na to że ratuje im zdrowie przez chartowanie. Jedzonko takie jak u innych, tylko że ona duzo gotuje nie kupuje gotowców. Konserwy, chemiczne śmieci idą w odstawkę.

moja 13-letnia siostra mieszka na wsi, a dopiero niedawno, okazało się że jest alergikiem, i jest uczulona na kurz, roztocza, pierze, konserwanty, cytrusy i nie wiem co tam jeszcze

Gość gosienka26
ja tez mieszkam na wsi

Gość feminaaaa
Też mieszkam na wsi i od ok roku mam problem z lejącym katarem i zatokami. Od ok roku zaczęłam pić świeże mleko i doskonale wiem co ono robi. Niestety mleko idzie w odstawkę, kawa lepiej też. Przeprosze sie chyba z zielskiem co sie nazywa pokrzywa chociaż herbata z tego nie jest rewelacyjna ale skuteczna Sporo osób na wsi nie dba o właściwe odzywianie i niestety nie korzysta z tzw bożej apteki. Kupując w marketach omijam chemiczne bomby z daleka. Wszystkiego nie da sie wyeliminować ale tak z 50% to spokojnie. Czipsy i fabowane słodycze to przekleństwo rodziców albo taki Aktimel wybawca ....