Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 moje dziecko jest alergikiem

Moje dziecko jest alergikiem

Polecane posty

Go艣膰 moje dziecko jest alergikiem

Moje dziecko jest alergikiem!!! Szukam mamusiek, kt贸re podzieli艂yby sie wiadomo艣ciami na temat diety, piel臋gnacji sk贸ry i codziennych zmaga艅 z alergi膮 swoich pociech. Czy kto艣 chcia艂by na ten temat pogada膰?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pi臋kna
moje dziecko te偶 jest alergikiem. Ma alergi臋 na trawy i brzozy. Tak偶e teraz ma najgorszy okres.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghjgbhfbfhogfhg
dla alergik贸w polecam kosmetyki hipp - nei s膮 zbyt drogie a maja dorby sk艂ad.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolka234
Moja dzidzia ma AZS, a poniewa偶 karmi臋 go piersi膮 to ja musz臋 trzymac diet臋 no i niestety zero mleka,serk贸w, jogurcik贸w,lod贸w;-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosienka26
moj synek ma 2 lata i tez ma AZS ni9estety, chociaz zauwazylam ze skorka teraz lepiej wyglada:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolka234
Dopiero alergolog mi powiedzia艂 偶e sk贸ry z AZS nie smaruje si臋 oliwk膮 tylko kremem nat艂uszczaj膮cym i nawil偶aj膮cym, zacz臋艂am stosowa膰 lipobasa krem i nareszcie synek ma g艂adziutk膮 sk贸rk臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosienka26
ja wczesniej stosowalam plyn do kapieli BALNEUM HERBAL PLUS, i krem BALNEUM, a teraz zaczelam kapac ,alego w plynie OILATUM I smarowac kremem OLIATUM i jakby skora sie poprawila. jolka234, ten krem lipobasa jest skuteczny??ile kosztuje?ile ma twoje dzieciatko?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taki problem
a ja mam pytania czy przy tej alergi stosuje sie lekarstwa

Udost臋pnij ten post

Witajcie! m贸j syn ma prawie 3,5 roku i tez walczymy z alergi膮. Pierwsze zmiany sk贸rne pojawi艂y si臋 jak ma艂y mia艂 7m-cy. Zaczerwienione policzki i krostki w艂a艣nie na policzkach i na r膮czkach i n贸偶kach. Plecki i brzuszek s膮 pi臋kne i g艂adkie - bez zaczerwienie艅 i bez krostek. Stosowali艣my ju偶 seri臋 Balneum i Oilatum i Emolium ale nie ma 偶adnej poprawy. Na zmian臋 ma艂y zazywa Claritine i Zyrtec i nie daje to 偶adnej poprawy sk贸ry. Oczywi艣cie wszystkie te 艣rodki stosujemy zgodnie z zaleceniem alergologa. jolka234.....a ten krem lipobasa to jest jaki艣 krem z serii emolient贸w? Nie zawiera 偶adnych steryd贸w? Kupujesz go bez recepty? Widzisz widoczna popraw臋 wygl膮du sk贸ry? gosienka26....a Ty dzi臋ki czemu osi膮gn臋艂a艣 popraw臋 w wygl膮dzie sk贸ry synka? czy w艂a艣nie dzi臋ki Oilatum? Bo u nas to nie skutkuje :-( Podajesz synkowi jakie艣 leki? piekna.... ile lat ma Twoje dziecko? Robili艣cie testy sk贸rne czy z krwi? Fajnie, 偶e si臋 odezwa艂y艣cie. Mo偶e forum sie rozkr臋ci i b臋dziemy sie dzieli膰 do艣wiadczeniami w walce z alergiami :-)

Udost臋pnij ten post

Dla alergik贸w polecam kosmetyki Dermo-pediatrie Musteli, przeznaczone w艂a艣nie dla dzieci,niemowl膮t i doros艂ych z AZS i bardz wra偶liw膮 sk贸r膮. Mi bardzo pomog艂y kilka lat temu, gdy zmaga艂am si臋 ze strasznymi podra偶nieniami twarzy powsta艂ymi w wyniku choroby. Spr贸bujcie,mo偶e i waszym maluchom pomog膮? Dpobre s膮 te偶 delikatne komsetyki apteczne-Avene czy La Roche-Posay.Wiele os贸b z AZS bardzo je sobie chwali.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosienka26
Adusia32, stosuje teraz oliatum plyn i krem i maly ma ladniejsza skorke niz po balneum.tez mial krostki na buzi, raczkach, na nozkach nie mial.a teraz powolo znikaja na raczkach, buzie ma ladna - no chyba ze cos zje "zakazanego" - bo jest na diecie oczywiscie. mleko tylko BEBILON HA z mieska tylko drob zero slodyczy (czasem jakis biszkopt) maslo roslinne z owocow jada jablko, jagody, gruszki, od czasu do czasu banana. soki tez tylko z tych owocow chrupki kukurydziane chlebek waza wlasnie tez mnie interesuje krem LIPOBASE acha, podaje malemu 2 razy po 5 kropli ZYTREC moja alergolog mowi, ze jest dobrem mysli i ze to malemu zniknie. tylko kiedy??? bo jest coraz wiekszy i jak mam jemu wytlumaczyc kiedy inne dzieci jedza np. lizaka a on nie??? Adusia32 na co jest uczulony Tw贸j synek???mial juz robione testy? nie stosuje zadnych sterydow, mimio ze pediatra kazala smarowac kremem na sterydach, no ale alergolog odradzila i nie smaruje. pozdrwiam

Udost臋pnij ten post

gosienka26 m贸j maluch mia艂 robione testy sk贸rne w wieku 2 lat i 2m-cy i niestety wysz艂y odczyny alergiczne na wszystkie podane alergeny (zar贸wno pokarmowe jaki i wziewne). Alergolog zadecydowa艂, 偶e robimy test w wieku 2 lat i 2m-cy, poniewa偶 od 7m-ca 偶ycia borykali艣my sie ze zmianami sk贸rnymi; ponadto ma艂y ma tendencje do zapar膰 i jako maluszek mia艂 straszne kolki. Np. w og贸le nie tolerowa艂 mleczka dla alergik贸w BebilonPepti. Podawali艣my mu NAN HA. Oczywi艣cie od samego pocz膮tku stosujemy diet臋 eliminacyjn膮, produkty zalecane dla alergik贸w, pranie w proszku Jelp, wielokrotne p艂ukanie, mieszkanie mam tak urz膮dzone, 偶e jak kto艣 do mnie przychodzi to odrazu pyta: a kto tu jest takim alergikiem? Wyeliminowa艂am wszelkie siedliska kurzu (偶adnych zas艂on, kotar, makiet, na pod艂ogach tylko male艅kie dywaniki kt贸re cz臋sto mog臋 pra膰). Oczywi艣cie po艣ciel dla alergika (偶adnych pierzy - ja mam uczulenie na pierze), 偶adnych kwiat贸w w domu; 偶adnych zwierz膮t. Alergolog zawsze nam m贸wi, 偶e ma艂y i tak ma pi臋kn膮 sk贸r臋 w por贸wnaniu do tych jakie on ogl膮da w swoim gabinecie. Nie jest to jednak dla mnie pocieszaj膮ce, bo ja dbam o swoje dziecko i chce dla niego jak najlepiej i takie por贸wnania do wygl膮daj膮cych gorzej nie s膮 dla mnie 偶adn膮 pociech膮. I stwierdzam, 偶e m贸j synek ma alergi臋 na kurz, bo po wyj艣ciu na plac zabaw stan sk贸ry mu sie pogarsza, np. w domu ma 艂adna bu藕ke i tak jakby krosty \"wsiakaj膮\" pod sk贸r臋 a po paru minutkach biegania po placu zabaw buzia si臋 zaczerwienia i krosty staja si臋 takie wyraziste i wypuk艂e. Niestety alergolog nie chce zrobi膰 nast臋pnych test贸w pod k膮tem innych alergen贸w. U nas nie pomaga艂y ani emolienty Balneum ani Oilatum ani Emolium. Przez pewien czas stosowali艣my r贸wnie偶 ma艣膰 Elidel, steryd贸w oczywi艣cie nie podaj臋. Od 3 dni stosujemy nowy krem A-Derma Exomega dla dzieci z azs. Zobaczymy, mo偶e to pomo偶e. Mam pytanie: wiem, 偶e do test贸w sk贸rnych nale偶y 2 tygodnie przed testami odstawi膰 leki. A jak jest w przypadku test贸w na alergeny z krwi? Lekarz alergolog i pani laboratorium twierdz膮, 偶e testy z krwi mo偶na wykonywa膰 podczas za偶ywania lek贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolka234
Synek ma 8 miesi臋cy, Lipobase krem kosztuje tuba 30g ok 13 z艂 a tuba 100g ok 30 z艂 stosuj臋 go zamiast oliwki, jest to krem nat艂uszczaj膮cy bez recepty, synek mia艂 strasznie szorstkie n贸偶ki a po tym kremie s膮 g艂adziutkie, ponadto zmagam si臋 ze zmianami liszajowatymi na kt贸re stosuj臋 Elidel, no i k膮pi臋 ma艂ego w Oilatum.

Udost臋pnij ten post

jolka234 a ile Tw贸j synek ma lat? U nas Elidel nie pom贸g艂 :-( Teraz pr贸bujemy z A-Derma Exomega i wydaje mi si臋, 偶e jest minimalna poprawa. Czy wiecie gdzie mog臋 znale藕膰 jakie艣 informacje na temat alergii krzy偶owych? Je艣li co艣 na ten wiecie to prosz臋 napiszcie, albo podajcie jakie艣 linki gdzie mo偶na o tym poczyta膰. A co gotujecie dzieciakom na obiad? Mo偶ecie poda膰 jakie艣 fajne przepisy na dania dla ma艂ych alergik贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolka234
Adusia, napisa艂am powy偶ej ma 8 miesi臋cy;-) i karmi臋 go jeszcze piersi膮 a przy rozszerzaniu diety zachowuj臋 szczeg贸ln膮 ostro偶no艣膰, jak na razie z moich obserwacji wynika 偶e to bia艂ko mleka krowiego, wi臋c staram si臋 nie je艣膰 mlecznych przetwor贸w, ale czasem co艣 si臋 zdarzy i ma niewielkie zmiany na sk贸rze i elidel pomaga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosienka26
gdzie sie wsdzyscy podziali?? alergolog tez mowila, ze maly ma ladna skore w porownaniu z innymi dziecmi, w poniedzialek czeka nas kontrole - ciekawe co powie. chcialabym zeby maly juz z tego wyszedl. dzis go bardziej wysypalo, bo cwaniak maly dorwal ogorki kiszone i troszke sie najadl.

Udost臋pnij ten post

gosienka26.... m贸j ma艂y to jeszcze nie pr贸bowa艂 og贸rk贸w kiszonych :-( daj zna膰 jak tam po kolejnej wizycie u lekarza i oczywi艣cie trzymam kciuki aby bylo jak najlepiej :-) jolka234....sorki, 偶e nie uwa偶nie przeczyta艂am post i zapyta艂a o to o czym ju偶 pisa艂a艣. Tak to jest jak si臋 robi kilka rzeczy naraz. Macie jakie艣 fajne pomys艂y na obiadki, deserki itp. dla naszych ma艂ych alergik贸w? Podzielcie si臋 :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szkoda 偶e tu tak cicho
:-( Nie ma ch臋tnych do pogadania na tak cz臋sto spotykany problem jakim jest alergia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A co to jest
Alergia???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosienka26
witam bylismy u alergologa, skora na buzi juz jest ladna, smaruje malemu nadal kremem OILATUM I dadal kapie go w plynie OILATUM. buzia jest ladna no ale gorzej na raczkach - ma krostki, wczesniej tego nie mial.alergolog stwierdzila ze to nie jest wysypka alergiczna i polecila zeby udac sie z tym do dermatologa jesli krostki nie znikna. kroski na raczkach smaruje SUDOKREMEM, nie wiem czy to cos pomoze... acha, alergolog kazala dac malemu jogurt naturalny, w poniedzilaek dostal 1 lyzeczke, we wtorek 2 i wczoraj 3 - jesli do niedzieli go nie wysypie - to w poniedzialek dostanie twarog.maly tak sie cieszyl, az lyzeczke wylizywal i chcial jeszcze.bidulek. czym smarujecie maluchom chlebek?maslem czy margaryna - bo ja maslem rolsinnym - wedlug zalecen lekarza. co do obiadkow, gotuje malemu sama, zupki bez wegety oczywiscie, tylko dosalam i pieprze troszke.najczesciej gotuje rosol, kalafiorowa, pomidorowa, uwielbia krupnik.a drugie danie ziemniaczki, miesko drobiowe. deserki kupuje najczesciej GERBERA jablko i jagoda i maly uwielbia. dostaje tez jablko, gruszki, czasem banana, teraz brzoskwinie.kiedys robilam mu kiseil, ale alergolog odradzila, no chyba ze sama gotuje np z wisienek.czesto je jabluszko z marchewa. soki tez tylko z tymi owocami, kiedys dostawal kubusie, teraz bobo fruty lub bobo vity czy ktos zna przypadek gdzie alergia zanikla???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To coraz
cz臋sciej spotykany problem,alergia to nic innego jak nadmierne zatoksycznienie organizmu,dlatego kierunkiem dzia艂ania powinna byc odpowiednia dieta oraz oczyszczanie organizmu

Udost臋pnij ten post

Ostatnio przeczyta艂am artyku艂 sk膮d tyle alergii? Istnieje teza 偶e szczepionka przeciw gru藕licy podawana maluchom w pierwszych dniach 偶ycia sie do tego przyczynia. Mysl臋 偶e mo偶e co艣 w tym by膰 bo u mojego malucha, po dw贸ch miesi膮cach zrobi艂 si臋 wielki liszaj w艂a艣nie wok贸艂 blizny po szczepionce, liszaj okaza艂 si臋 objawem AZS

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bo to tez chemia
a wiec i toksyna,a dziecko nie ma jeszcze tak silnego systemu immunologicznego,ale i u wiekszych ludk贸w tez alergia sie pojawia:)tak偶e nie jest to jedyna przyczyna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dlatego ja zawsze
proponuje oczyszczanie organizmu kt贸re uwalnia system obronny i poprawia jego skutecznosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 feminaaaa
Dziewczyny a gdzie mieszkacie? To dziwne ale na wsi spotykamy ma艂o alergik贸w chocia偶 jest tu mn贸stwo alergen贸w. Popieram o oczszczaniu organizmu , trzeba sobie u艣wiadomi膰 偶e do p贸ki mo偶na to warto ratowa膰 si臋 medycyn膮 niekonwencjonaln膮 bo jak takie maluszki szpikuje si臋 chemicznymi 艣rodkami to co b臋dzie p贸zniej???? Jakie to dziwne 偶e dzieciaki moich s膮siad贸w biegaj膮 sobie umorusane jak 艣winki i jedz膮 brudnymi 艂apkami ale skubane zdrtowe jak rzepa! Tylko 偶e one by艂y chartowane ju偶 w 艂onie matki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 feminaaaa
Oczywi艣cie nie ka偶dy od razu musi si臋 przeprowadza膰 na wioch臋! Moja kole偶anka mieszka w bloku w ma艂ym mieszkanku z dw贸jk膮 ma艂ych dzieci. Jak do niej wpadam to krzycz臋 co tak zimno? Okna pootwierane, dzieci na boso cholera nawet ja wymiekam! A ona na to 偶e ratuje im zdrowie przez chartowanie. Jedzonko takie jak u innych, tylko 偶e ona duzo gotuje nie kupuje gotowc贸w. Konserwy, chemiczne 艣mieci id膮 w odstawk臋.

Udost臋pnij ten post

moja 13-letnia siostra mieszka na wsi, a dopiero niedawno, okaza艂o si臋 偶e jest alergikiem, i jest uczulona na kurz, roztocza, pierze, konserwanty, cytrusy i nie wiem co tam jeszcze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosienka26
ja tez mieszkam na wsi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 feminaaaa
Te偶 mieszkam na wsi i od ok roku mam problem z lej膮cym katarem i zatokami. Od ok roku zacz臋艂am pi膰 艣wie偶e mleko i doskonale wiem co ono robi. Niestety mleko idzie w odstawk臋, kawa lepiej te偶. Przeprosze sie chyba z zielskiem co sie nazywa pokrzywa chocia偶 herbata z tego nie jest rewelacyjna ale skuteczna Sporo os贸b na wsi nie dba o w艂a艣ciwe odzywianie i niestety nie korzysta z tzw bo偶ej apteki. Kupuj膮c w marketach omijam chemiczne bomby z daleka. Wszystkiego nie da sie wyeliminowa膰 ale tak z 50% to spokojnie. Czipsy i fabowane s艂odycze to przekle艅stwo rodzic贸w albo taki Aktimel wybawca ....

Udost臋pnij ten post