Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calaaaaa

cała prawda o GALARETCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość calaaaaa

Moj klega zaczal wzcesnie tracic wlosy.Praktycznie wylysial, jego rodzina sie zamartwiala, biegali od specjalisty do specjalisty, jezdzili do klinik i wszedzie mowili,ze to uarunkowanie genetyczne,ze nic sie nie da zrobic. W koncu trafili do dermatologa, ktory kazal m codziennie jesc miseczke GALARETKI OWOCOWEJ ;).SPotkalam go ostatnio.. niewiarygodne jaka ma czup[ryne! w zyciu bym nie uwierzyla...

Gość duza741
my tez nie wierzymy:) ja zjadam codziennie galaretke i jakos duzo wlosow nie mam... nasluchasz sie bredni i powtarzasz...

Gość rubryka matrymonialna
to tkie rewelacje z cyklu "opowiedział dzieciol sowie" nie wierz tak we wszystko, co ludzie opowiadają, bo sie kiedyś mocno natniesz to , co się da, podziel na dwa

Ja radzę się zastanowić... Też niby powinnam jeśc galaretki, bo mam beznadziejne stawy no i to pomaga na pewno na takie beznadziejne paznokcie jak moje:P Ale... jak wyczytyałam, co jest w składzie, a konkretniej, czym je barwią, to mi się odechciało:) Przeczytajcie sobie skład i potem pogadamy. Te czerwienie koszelinowe itd., sa w połowie uznawane za rakotwórcze! Jedne z tych barwników są mało szkodliwe, ale inne są podejrzane o działanie kancerogenne. Tak samo jak niezdrowo jest pić czerwone i zielone napoje, które z naturalnoscią nie mają nic wspólnego, jakniezdrowo jest jeść galaretki zbyt często. Jak chcecie mieć zdrowe, to gotujcie sobie łososia w galarecie, bez barwinków, z warzywami za to i będzie zdrowo i z pożytkiem. Ja nie lubię ryb;)

Gość czemu akurat
łososia?

PS. Zauważcie, ze oni SPECJALNIE piszą takie nazyw jak czerwień koszeilnowa, żółć jakaśtam itd., bo nie chcą pisać po prostu symboli jak E-numerek. Bo jak ktoś zobaczy konserwanty, żelatynę, cukier i E, to się zastanowi, a tak- czerwień koszelinowa- ładniej brzmi...

Gość piekna byc do konca
Jem co drugi dzien, cala torebke, wielka porcje, od dawna, galaretka jest zajebista, jest zrodlem kolagenu dzieki ktoremy mamy silna tkanke laczna, mam 26 lat i zero rozstepow, cellulitu, nie mam ani jednej zmarszczki mimicznej, wygladam jak gowniara 17 letnia, wlosy, cera, paznokcie, tego nawyku nauczyla mnie moja mama, ktora ma 48 lat a wyglada pieknie, nie potrzebuje operacji plastycznych bo ciala cialo w swietnej formie, nie mowiac o buzce, z tym ze mama nie pali papierosow, jak ktos pali to kolagen go na pewno nie uratuje, jem z nozek tez, nie tylko owocowe, mozna zrobic wyciag kolagenowy i zjadac 2 lyz dziennie, ale nie mam na niego przepisu

Gość jak już wierzycie w kolagen
to lepiej go zjadać ze zwierząt niż z galaretki sklepowej doprawianej jakimiś świństwami która jest w połowie sztuczna

Gość Ale mnie rozśmieszyłaś
26 lat i się chwalisz że nie masz zmarszek ?! Ja mam 32 i też ich nie mam, nie jem galaretek porozmawiamy o tym czy nadal nie masz zmarszczek jak będziesz w moim wieku.....

Gość jak się cieszę ze ktoś
wreszcie ujawnił cała prawdę o galaretce! Brawo dla demaskatora galaretki!!!

Gość a ja jadam galaretki od zawsze
i mam zmarszczki, jak to wyjaśnić?

Gość piekna byc do konca
Tak, ciesze sie, 20 latki maja juz wyrazne zmarszczki mimiczne nosowo- ustne a nawet kurze lapki, 26 lat to mlodosc pelna ale nie sadze ze bede zle wygladac w wieku 40 lat, moja mama ma 48 lat a wyglada na kobiete przed 40 stka, nie wydaje mi sie, zeby ze mna bylo inaczej. Nie mowiac o tym ze wiele dziewczyn ma rozstepy, nie bedac nawet w ciazy, cellulit u 16 latek itd, Ja tego nie mam i jest to powod do radosci, jesli chodzi o wyglad, chetnie pogadam za 10 lat za 20 tez :P Jak dozyje

Gość piekna byc do konca
Jak to wyjasnic ? Jest wiele przczyn, geny to raz, ale dobre geny nie zdadza egzaminu jak bedziesz sie nadmiernie opalac, jesc byle co, pic byle co, nie bedziesz stronic od uzywek, brak sportu, byle jakie kosmetyki, stres, i jeszcze wiele by sie czynnikow znalazlo, ktore przyspieszaja starzenie sie skory wiec moze wez pod lupe to jak zyjesz, ile spisz, jak sie odzywiasz, ile sie ruszasz itp itd :P

Gość no i to tyle jesli chodzi o ga
czyli galaretka sama w sobie nie jest cudowna. Dostarczanie kolagenu to tylko jeden z bardzo wielu czynników, podobnie jak dostarczanie tlenu, witamin, snu itd.

Gość piekna byc do konca
kolegane jest mega wazny, dlatego warto jesc bo dzieki temu masz mocne stawy, skore, wlosy, paznokcie ale trzeba pamietac o odzywianiu, dobrym snie, sporcie, tak latwo to nie ma, bez przesady

Gość koszenila rakotwórcza
koszenila to barwnik pozyskiwany z chrząszczy, nie słyszałam by był rakotwórczy co najwyżej może być obrzydliwy ;-)