Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prisk

Wydzielina przedspermowa, HELP !!!

Polecane posty

Gość Prisk

Ciekawi mnie czy mozliwe jest zeby zajsc w ciaze przez wydzieline przedspermowa, tzn. czy przedwytrysk w który uwalnia sie kilka kropelek tej wydzieliny moze spowodowac ze kobieta zajdzie w ciaze ???? Bardzo nurtuje mnie to pytanie bo sam nie wiem czy w moim przypadku do tego nie doszło (do przedwytrysku) Prosze o bardzo szybka odpowiedz i informacje na ten temat, gdyz ja osobiscie szukałem czegos na ten temat ale znalazłem dosłownie 2 zdania o tym... :/ pozdrawiam

Gość ewelina z kr
o stosunku przerywanym poczytaj, np. ten fragment: Metodą zaliczaną do naturalnych jest stosunek przerywany (Coitus interruptus), który polega na wycofaniu prącia z pochwy tuż przed wytryskiem nasienia. W przeciwieństwie do innych metod naturalnych nie jest on związany z okresową wstrzemięźliwością. Metoda ta wymaga opanowania i pewnego doświadczenia u mężczyzny oraz umiejętności warunkowego odruchu przerywania stosunku. Dlatego też nie powinni jej stosować mężczyźni pobudliwi, chwiejni emocjonalnie, ze skłonnością do przedwczesnego wytrysku. Należy także pamiętać o tzw. kropelkowaniu polegającym na wydaleniu niewielkiej ilości plemników tuż przed wytryskiem nasienia na skutek ekscytacji płciowej. Pewna liczba plemników pozostaje również w cewce moczowej, w okolicy napletka oraz żołędzi po stosunku i może być wprowadzona do pochwy podczas kolejnego aktu płciowego. Plemniki te mogą spowodować zapłodnienie, dlatego też skuteczność tej antykoncepcji jest bardzo mała. Poza tym u mężczyzn może ona niekiedy prowadzić do nerwic seksualnych, skłonności do przedwczesnego wytrysku, a z czasem nawet do impotencji. Niekorzystna jest także dla kobiety, bowiem trwale przekrwione narządy miednicy mniejszej i brak orgazmu (który może być wynikiem stosowania tej metody) mogą powodować bóle brzucha, bolesne miesiączki oraz nerwice seksualne. Mimo tych wszystkich wad do tej pory jest to niestety najczęściej stosowany rodzaj antykoncepcji w Polsce.

Gość Prisk
wydaje mi sie ze w wydzielinie przedspermowejjes zbyt mała liczba plemików aby mozna było tak łatwo zajsc w ciaze, myle sie ??

Gość Marta1983
wystarczajaco zeby zajsc w ciaze

Gość Marta1983
i nie wydzielina przedspermowa tylk ejakulat..

Gość Prisk
partnerka miała dni płodne ale czy to mozliwe zeby mogło dojsc do zapłodnienia ?? Mało prawdopodobne raczej

Gość Prisk
podkreslam ze chodzi mi o kropelkowanie a nie o wytrysk

Gość Marta1983
Mogła skoro miała dni płodne to bardzo możliwe jest że zaszła.. W ejakulacie jest dosyć dużo spermy aby zapłodnić.

Gość Prisk
hmmm a znacie moze podbny przypadek ????? tzn. jakas pare która wpadła by w podobny sposób.. wiem zabezpieczenie to podstawa, ja osobiscie jestem przezornie ostrozna osoba ale no cóz tak wyszło, a po drugie sam znam kilka par które kompletnie nie uzywaja zadnych zabezpieczen, stosuja metode przerywana i nie było wpadki, wiec ??

Gość Marta1983
Więc jedna z osób które stosują takie metody muszą mieć problemu z płodnością bo inaczej już dawno by mieli dzidziusia... JA znam conajmniej kilka par (małżeństwa) które nie zawsze się zabezpieczały i hop do łóżka a po 9 miesiącach bobo.. Więc nie gadaj że to niemożliwe tylko się z tym pogódź.

Gość jaaaaaaaaaaaaa277777
jaaa...od 5 lat stosuje te metode ..i nic !!!!! Czy to znaczy , ze mam problem z plodnoscia?????????

Gość kaaaaaaaaa
możesz mieć

moja przyjaciółka ok 7 miesiecy z powodzeniem stosowała przerwyany a dzis... 3 miesiąc ;)

Gość hmy..
ja się kocham tak od 1,5 roku w dni płodne i nie płodne... i jak na razie bez dzidzi, ale jak będzie to będe hepii:)

a czy jakbym stosowala kremy lub globulki i stosunek przerywany to czy prawdopodobienstwo cizy jest duze? bo przeciez tych plemnikow w tym plynie jest malo wiec krem moze by zadzialal na taka ilosc... bardzo prosze o odpowiedz

Gość moja siostra
stosujac...patentex oval plus stosunek przerywany....posiada piekna dziesiecioletnia core :D ;) plemnikow nie musi byc duzo....wystarczy jeden ...sprytny ;)

Gość Marta1983
Ja stosowałam pantex i żadnego dziecka nie ma..

Gość czemu ludzie nie mogą uwierzyć
że do zapłodnienia wystarcza 1 (SŁOWNIE: JEDEN) plemnik który miał akurat szczęście tylko zadają głupie pytania jak autor topiku i sadzą teksty typu: "wydaje mi sie ze w wydzielinie przedspermowejjes zbyt mała liczba plemików aby mozna było tak łatwo zajsc w ciaze, myle sie ??"

w ciazy nie jestes bo na innym topiku stwierdzasz ze masz cykle bezowulacyjne i nie mozesz miec dzieci...

Gość lala2345
luuudzie !!!!!!!!!!! wyzielina najczesciej wystepuje po 2 wytrysku przed 1szym rzadko sie zdarza zeby ona byla..!!!!!! moj chlopak np jej nie ma .. bo gdyby ial to bysmy napewno czuli i widzieli :)) to jest tak jakby woda , wiec sie ja widzi a on nic nie ma wiec nie wszyscy faceci ja maja !! przestancie panikowac!!!