Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panarea

WIza do Kanady

Polecane posty

Witam serdecznie, czy ktos orientuje się jak wyglada system wydawania wiz przez amasade kanadyjską ? bardzo prosze o kontakt, czy mozna starac sie o wize bez zaproszenia ? Ile trwa caly proces itp? Dzieki sliczne M

Gość zadwon do ambasady
i wszystkiego sie dowiesz

takie odpowiedzi po prostu zwalają mnie z nóg. Interesuje mnie pomoc osób, którzy starali się o wizę kanadyjską w miare niedawno i znają sprawę z autopsi !!!

Gość z tego co wiem........
z doswiadczenia to wizy dostaja bez problemu osoby jadace w odwiedziny do rodziny, chetnie przyznaja wizy babciom, dziadkom, osobom starszym... z mlodymi ciagle jest problem. Mloda chrzestana np nie dostanie wizy.. szanse na to sa znikome. Moze zacznie sie to zmieniac? bo komu potrzebna Kanada gdy cala Europa stoi otworem?

Jesli masz tu rodzine, cos na wlasnosc (np. mieszkanie) i pracujesz to nie bedzie problemu z otrzymaniem wizy jednorazowego wjazdu gdy np jedziesz do rodziny, musi byc zaproszenie, bez zaproszenia moze byc podroz sluzbowa lub kurs np. jezykowy. Oni musza wiedziec, ze tu wrocisz, wiec wazne sa te rzeczy o kt napisalam. Musisz miec takze zaswiadczenie z pracy, ze otrzymasz urlop. Jesli jestes studentka (ale nie ostatniego roku lub ostatniego roku ale przed obrona prac mgr) to tez nie powinno byc problemow. Raczej wiekszy problem maja cale rodziny, kt chca wyjechac, bezrobotni itd. Z emerytami nie ma zadnych problemow, no moze jakies wyjatki. To wszystko wiem z autopsji, byla w Kanadzie dwa razy, dwa razy rozmawialam z konsulem i staralam sie o wize. Jednak na pewno warto sie dowiedziec w ambasadzie, bo moga byc jakies zmiany, ja bylam w zeszlym roku. Wejdz sobie na stornke gdzie sa formularze z podaniami o wize, tam sobie poczytasz dokladniej. Powodzenia.

Kacynka >> wielkie dzieki. Problem w tym ze ja nie mam zaproszenia !! nie mam tam rodziny, chce po prostu pojechac w odwiedziny, to dluga historia :( Pracę tu mam, umowę na przyszly rok też, obrona pracy na studiach jest zaklepana na wrzesien wiec nie ma mozliwosci bym tam zostala. Chodzi mi tylko ze nie bede miec zaproszenia. a tego niestety na stronie ambasady nie znalazlam.....

Mozliwe, ze zaproszenie nie musi byc od rodziny (tego sie musisz dowiedziec), moze takze moze byc od osoby ktora tam jest na stale i ma obywatelstwo, ale samo zaproszenie byc musi.

Gość ambasada ambasada
wydaje mi się, że to nie musi być zaproszenie tylko potwierdzenie zakwaterowania. Czyli jak zatrzymujesz się u kogoś, to oczywiście zaproszenie, ale masz też prawo zatrzymać się w hotelu, czyli rezerwacja hotelowa. Ambasada musi uznać m.in. , na podstawie dostarczonych dokumentów, że stać Ciebie na to. Czyli musisz udowodnic niezłe dochody, ewentualnie np. oświadczenie od rodziców, że to oni fundują ci wycieczkę-ale wtedy rodzice muszą udokumentowac odpowiednio wysokie dochody

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Mialam nadzieje ze moze uda sie uniknac potrzeby posiadania zaproszenia ale widze ze skoro go miec nie bede a na hotele watpie czy mnie bedzie stac to dupa z mojego wyjazdu....no trudno, jeszcze raz dzieki za pomoc !