Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amelka07

Nawracające pleśniawki - co stosować!!!!!!!HELP!!!!

Polecane posty

HEJ Dziewczyny od miesiąca walcze z pleśniawkami w buzi mojej córeczki(ma 3,5 miesiaca). Stosowałam początkowo 3 tygodnie NYstatynę, potem Aphtin i Cebion(wit.C) na zmianę. W ciagu dnia gdy pedzluję buźkę zauwazam,że je wycieram ale nad ranem znów jest dużo na wewnetrznej stronie warg i w środku buzi po bokach. CZy znacie jakies skuteczniejze sposoby na pozbycie sie tego swiństwa??? I w ogole jak długo moga się utrzymywać? Czy moga doprowadzić do czegos powazniejszego? Dzieki za odpowiedzi!!!!Pozdrawiam:)

Przejdź się do lekarza. Mojej córeczce lekarka przepisała syrop, po którym przestała mieć pleśniawki.

Gość taka jedna mamamama
też tak walczyłam i mialam juz tego tak dosyc że nie macie pojecia i wiecie czego spróbowałam???kazano mi wytrzec te plesniawki jego własnym moczem.Tzn.pieluszką tetrowa w która się zsiusiał.Zrobiłam tak ze trzy razy ,wieczorem po kapieli i sie tego cholerstwa pozbyłam.pamietaj zawsze po wypiciu mleka daj mu popi wody lub herbatki aby splukac z buzi mleko.

Ehh pleśniawki mojego synka skończyły się długotrwałym leczeniem, zawsze lepiej pokazac lekarzowi, mój mały miał na podniebieniu z tyłu taką dużą ropną aftę, dopiero lekarz ją zobaczył. A co do pędzlowania, pomogło dopiero, jak przyszła do nas pielęgniarka noworodkowa i pieluszką tetrową, namoczoną w aphtinie ścierała małemu to paskudztwo, ale ścierała aż do krwi, nie pedzlowała. Miałam co do tego mieszane uczucia, ale pomogło.

tak - plesniawki trzeba niestety zetrzec dosyc mocno.żadne pedzlowanie.Ja też scierałam jezyk i poliszki od wewnatrz zsikana pielicha i nigdy wiecej nie powróciły.

Miałam ten sam problem. Nasza pani doktor zaleciła kropelki homeopatyczne. Firma SANUM, krople Albicans D5. Dawałam dziecku 1 kropelkę dziennie. Pleśniawki zniknęły i nigdy nie powróciły. Jedyny feler, to cena - ok. 30 zł.

Nie ma co pędzelkować, to trzeba energicznie zetrzeć aftinem albo gencjaną, aż nawet pokaże się krew. Po kilku razach nie powinno być śladu.

DZiewczyny dzieki za odpowiedzi🌼 Może rzeczywiście ścieram je za delikatnie, a tak w ogole czy wiecie jak długo mozna stosować Aphtin? I jak długo utrzymywało sie to cholerstwo w buźkach Waszych dzieci?

Gość jaja mama
ja pedzlowałam,nie scierałam i wystarczyło

ja podawałam nystatyne pomagało bardzo szybko...

Aphtin można stosować u starszych dzieci, a nie u takich maluszków :O

Gość renata__2006

Gość renata__2006
czy tu juz komus rozum odebrało jakie scieranie aż sie krew pokaże proponuję tej mądrej mamie wziąc scierny i samej se buzie wewnątrz wyszorować przeciez są na pleśniawki skuteczne srodki typu Nystatyna lub dla większych maluchów Aftin.

Najlepsza jest gencjana roztwór wodny, nie na spirytusie. Trzeba parę razy dziennie owinąć palec gazą zmoczoną w gencjanie i wycierać pleśniawki.