Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka 84*

Do chodzacych do gina

Polecane posty

Gość aneczka 84*

Witam.Mam taki problem, nie wiem co myslec o mojej lekarce.Jakis czas temy wypisala mi Diane 35 na kilka dolegliwosci.Wypadlo mi pol wlosow, poszlam do Niej dwa miesiace temu znowu, przepisala mi Yasminelle, pozniej zmienial mi Na mercilon.Dzis znowu bylam u NIej, mowie Jej ze znowu mi wlosy wypadaja, ze nic mnie nie boli, ale wlosow nadmiar mam dalej itd.Wiec kazal dokonczyc Mercilon i juz wiecej tabletek nie brac,.Zapisala mi Capivit A+C A na pytaie o leki refundowane dodala, ze sa tylko dla kobiet w ciazy(a po co kobiecie w ciazy tabletki anty?)

Gość baba-jaga
myśle że najleprzym rozwiązaniem bedzie jak pójdziesz do innego gin. Najlepiej gdyby to był lekarz prywatny , albo chociaż polecony przez kogoś zaufanego. Ja też miałam problemy z lekarzami jeden mówił ,że mam nadżerke , którą chciał zlikwidować po przez zabieg , drugi że w ogóle nie widzi żadnej nadżerki i że "taka jest moja uroda", natomiast trzeci stwierdził ,że nadżerka jest i jeżeli zostałaby wypalona to wtedy mogłabym być bezpłodna , bo kobietą które nie rodziły takich rzeczy sie nie robi...Wiec można zgłupieć!! Pozdrawiam..

Gość Niezależna kotka
Powiedz mi czy palisz,bo jak tak to przyczyna jest w papierosach a nie tabletkach.

Gość aneczka 84*
jestes troche tym podlamana, bo w dobrej wierze zaczelam lykac tabletki a efekt jedyny jakiego doswiadczam, to lysina na glowie.Dodam jeszcze , ze nekaja mnie infekcje pochwy , do tego sie tez nie odniosla.PO prostu mnie chyba zignorowala.Pojde chyba prywatnie, nie chce teraz odstwic tabletek, kiedy dopiero je zaczelam lykac na zdowie podobno

Gość aneczka 84*
nie , nie pale...

Jak wypadają włosy, to trzeba zbadać poziom hormonów, bo tabletki zostały źle dobrane. Pani poszła na łatwiznę odhaczając Cię jako osobę, która tabletek brać nie powinna. Ty się męcz z zabezpieczeniem, bo Ona nie ma na to ochoty.Zmieniłabym gina i nawet nie obejrzałabym się za nią.

Gość Niezależna kotka
ja też miałam po tabletkach infekcje pochwy,przeszłam na plastry i się skończyło.Problem w tym,że plastry są dużo droższe,ale jestem z nich zadowolona w 100%,żadnych infekcji !

Gość Niezależna kotka
Skoro nie palisz,to najprawdopodobniej jesteś uczulona na jakiś składnik,powinnaś sobie zrobić testy,a nie narażać własne zdrowie.

Gość aneczka 84*
ngLka, ale wlasnie tego pojac nie moge.BO mi nie chodzilo juz o sama antykoncepcje, choc tez.Ale neka mnie zbedne owlosienie, wlosy na bikini sie rozrastaja niemilosiernie,nie mam praktycznie biustu , do tego infekcja pochwy.Ona mi kazala zrobic badania dwoch hormonow,dzis juz nie pamietam jakich.I na ich podstawie dostalam Daine35, podobno mam za duzo testosteronu .Ale dzis na pytanie o moje doleglowisci, powiedziala "same powinny minac , p odstawieniu tabletek).Moglam zapytac jakim cudem chocby buist, juz tam znikac nawet nie ma co.Zapytalam wiec juz tylko o antykoncepcje refundowana, to powiedziala, ze taka jest tylko dla kobietek w ciazy.Eh , moja pierwsza lekarka, musze zmienic

Wypadanie włosów najprawdopodobniej ma związek z hormonami - ani z paleniem ani z alergią.Alergia objawia się inaczej (reakcja immunologiczna nie dotyczy włosów a skóry i organów) a co do palenia - paląc wypadałyby tak samo z tabletkami, lub bez.

Gość aneczka 84*
Mnie wlasnie nie stac na plastry i drozsza antykoncepcje, dlatego poprosilam o refundowana.

aneczka - jakby nie patrzeć w Twoim przypadku antykoncepcja jest skutkiem ubocznym Diane. Noe ale nie można leczyć jednego wywołując inny problem, którego winowajcą jest lek.Pani poszła na łatwiznę, tyle ci powiem. Lekarz ma obowiązek wysłać Cię na badania przed dobrniem tabletek. To żadna łaska.Zapewne wysłała Cię na zbadanie testosteronu i na tej podstawie orzekła o schorzeniu - ale nie dobrała na podstawie badań tabletek. Tabletki dobrała statystycznie zaglądając do ksiażki.Powinnaś mieć zbadane estrogeny i progesteron dodatkowo, żeby można było mówić o dobraniu tabletek.

Gość aneczka 84*
Dziekuje:* PO prostu czuje sie z tym ze , dosyc ze nie pomogla to zle dobrala mi leki a ja ich konsekwencje czuje na swobie.Pojde do innej, z tym ze nie wiem czy przedstawiac swoja historie zwiazana z ta lekraka.Pochodze z malego miasteczka, wiec nie wiem czy sie nie znaja

Nie przedstawiaj. wśród lekarzy często panuje sojusz - jedna nie podważa decyzji innej.nie mów u kogo byłaś, powiedz że w takim a takim czasie brałaś te, te i te i za każdym razem wypadały Ci włosy. Poproś o zbadanie hormonów.Jeśli się nie zgodzi - nie zgodź się na wypisywanie recepty i idź do kolejnego.Firmy farmaceutyczne płacą ginekologom za wypisywanie leków konkretnych producentów, czyli - zrobią z Ciebie królika doświadczalnego. Ja to przeszłam, nie daj się.

Gość baba-jaga
Mozesz powiedzieć że byłaś juz u innego lekarza( nie wymieniając jego nazwiska) który przepisła Ci to co przepisał a skutki są takie jakie są.

Gość lokomotywa
A na pytaie o leki refundowane dodala, ze sa tylko dla kobiet w ciazy(a po co kobiecie w ciazy tabletki anty?) to jakie teraz masz brac tabletki antykoncepcyjne?

Możliwe, że chodziło jej po prostu o witaminy, może źle sprecyzowałaś pytanie?Bo w takiej sytuacji witaminy dla cieżarnych są refundowane.

Gość lokomotywa
(a po co kobiecie w ciazy tabletki anty?) chodzi mi konkretnie o ten fragmant...

Kobieta w ciąży nie bierze anty.A mnie chodzi o to, że mogłaś ją źle zrozumieć. Ty pytałaś o refundowane antyki a Ona mogła zrozumieć, że pytasz o refundowane witaminy. I tyle.

Gość eeeeeeeeeeeee
ja to sie dziwie, jak mozna przepisac tabletki anty jesli sa problemy z zajsciem :/

Ok pomyiłam lokomotywę z autorka postu. Coraz lepiej :-)Proszę więc o przekształcenie zdań przy czytaniu w taki sposób, by była mowa o autorce postu :-)"Kobieta w ciąży nie bierze anty.A mnie chodzi o to, że mogła ją źle zrozumieć. Pacjentka pytała o refundowane antyki a Ginekolog mogła zrozumieć, że pytanie dotyczyło refundowanych witamin. I tyle."

eeeeeee - podwyższony poziom testosteronu w większości przypadków skutecznie blokuje owulację. Kuracja hormonalna najczęściej pozwala zbić nadwyżkę testosteronu.Tu chodzi o leczenie a działanie antykoncepcyjne w tym wypaku należy uznać za skutek uboczny działania leku.

Gość eeeeeeeeeeeee
ale ja nie mowie o autorce:)

No to o kim mówisz? Bo rzuciłaś ogólne stwierdzenie a przyczyn może być całe mrowie. Zazwyczaj jeśli lekarz przepisuje anty gdy ktoś stara się o dziecko - dotyczy to regulacji gospodarki hormonalnej, która sama w sobie działa źle i nie dopuszcza np do owulacji, czy do zapłodnienia albo w końcu - do zagnieżdżenia.