Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnaPaula

gdzie sprawdzić, czy samochód nie jest kradziony?

Polecane posty

Gość AnaPaula

witam, chcę kupić samochód, uzywany :) gdzie i jak mogę sprawdzić, czy nie byl wcześniej kradziony? wiele jest krajowych ofert uzywanych samochodów, sporo też całkiem ciekawych sprowadzonych jakiś czas temu z zagranicy, a zarejestrowanych już u nas. tylko męczy mnie taka wizja, że kiedyś policja może mnie puścić pieszo... bardzo proszę o pilną pomoc, jesli ktoś coś na ten temat wie. a poza tym... może znacie jakieś w miarę pewne miejsca, gdzie mozna kupić samochód? portale internetowe (gratka, otomoto, moto już przewertowałam) z góry dziękuję

Gość Ahantalle
Chyba wlasciciel powinien Ci przekazac dokumenty od kogo kupil wczesniej auto, sprawdzasz czy sa ok. Nie wiem jakie inne moga byc, moze numery sprawdzic czy nie sa wytarte.

Gość AnaPaula
dziękuję za pierwszy glos. obawiam się jednak, że nieuczciwi ludzie potrafią nawet "salonowe" dokumenty bez problemu podrobić, a potem ktoś od nich nieswiadomie takie auto kupi, ja od niego, Bogu ducha winnego... a na kogoś trafi kontrola policyjna ;) czy jest może jakaś baza kradzionych samochód dostępna dla ludzi?

Gość Ahantalle
A tego to juz nie wiem. Przejdz sie moze na komisariat i zagadaj jakiegos policjanta, oni najlepiej znaja sie na rzeczy i mysle, ze tak Ci doradza, ze sie nie wpierdzielisz:)

Gość AnaPaula
mam nadzieję :) czlowiek ciuła grosz do grosza, kredyt bierze, to chciałby mieć coś SWOJEGO :)

Gość asssss
hahaha na policję???!!! Kupując pierwsze auto 2 lata temu poszłam na policje i co mi powiedzieli? Owszem niby sprawdzili czy nie ma go w spisie kradzionych - powiedzieli że w Polsce nie ma go w rejestrze ale czy tak samo jest zagranicą to ręki nie dadzą. Nawet nie wyszli zobaczyć co to za auto tylko po dowodzie rejestracyjnym sprawdzali!!! Moim zdaniem powinni też wyjśc i sprawdzić czy numery nie są przebite czy nie ma jakichś wstawek. No ale cóż Polska!!! Byli wyjątkowo nie kompetentni!

Gość AnaPaula
o kurczę, żenada ta nasza policja...

Gość Ahantalle
Ej no to wiadomo, ze nie wiedza czy za granica byl kradziony. Chodzi o to, ze jak byl w Polsce to mozna sie wpierdzielic. Skoro w Polsce Twoje nie bylo kradzione to juz dobrze i dobrze, ze Ci powiedzieli. Za granica jak bylo to niby skad oni maja wiedziec? Co myslisz, ze policja zagraniczna dzwoni po wszystkich krajach swiata?

Gość AnaPaula
moim zdaniem powinni wyjśc obejrzeć numery silnika chociaż, przeiceż dowód rejestracyjny to każdy nieco spryniejszy cwaniak może spreparować.

Gość Ahantalle
Wiesz skoro w bazie danych nie bylo to im wystarczylo.

Gość AnaPaula
ech, same dylematy z tym autem :-o w dodatku odbyt mnie dziś swędzi :-(

ręce opadają, że nawet w tak neutralnym temacie jakiś pacan znajdzie powód do żalosnego podszywu. na swędzące pustki w mózgu polecam książkę, lekture szkolną obowiązkową, z pewnościa wiele jest pacanowi nadal obcych.

Gość Ahantalle
nie martw sie, tacy zawsze sie tu znajda 🌻 po prostu to jacys frustraci ktorzy przegrali zycie :-P zycze dobrego wyboru w kupowaniu samochodu a teraz juz spadam - wlasnie zamierzam dokonac epokowego czynu a mianowicie wlozyc sobie zbiorowo w odbytnice kalafior, gasnice pianowa i lape zdechlego krokodyla to zadanie, ktore nawet Einstein okreslilby jako nielatwe ale bede walczyc :-)

Gość Ahantalle
Pustaku ale Ci nudno :) Widac odrazu, ze gowniarz bez znajomych...:o

Gość Ahantalle
sorry ze gadam do siebie, ale moj lekarz powiedzial ze przy mojej chorobie czasem to nieuniknione... :-o

dobrze chociaż, że ma świadomość, że przegral zycie. moze pora się ewakuować skoro i tak jesteś szczeniaczku przegrany? i na dodatek mało smieszny...

Gość Ahantalle
Ana Paula dokladnie :P Rodzicow juz nie stac na dalsze leczenie :P

Gość Ahantalle
...ale caly czas mam nadzieje... i ciesze sie ze nie odrzucilas mnie gdy napisalam o mojej chorobie a podszywaczom z gimnazjum mowimy - precz! :-P

to tylko wspólczuć trzeba. rodzicom, że takiego osła spłodzili i szczeniaczkowi, bo w glowie pusto, na twarzy pewnie masa pryszczy i w dodatku przyrodzenie mikro :D

Gość Ahantalle
hehehe, no wlasnie niedawno jeden taki gnojek probowal sie do mnie dowalac seksic sie chcial, ale od razu rozwialam jego marzenia! :-P zrobilam mu tylko loda i kazalam isc precz...

Gość Ahantalle
Oj tepaku Tobie dawno nikt dobrze za to nie zrobil, odrazu widac :P

widać :) i na dodatek nie ma na to szans żadnych. współczuć, współczuć.

Taaaa haha kto by chcial z taka wywloka :P Pewnie smierdzi i sie nie myje dlatego mysli o sexie, bo nie wie co to znaczy:P Kijem pewni enikt nie dotyka takiego paskudztwa grrr..

najpierw to trzeba mieć ten kij, a nie gałązkę wierzby płaczącej.

Gość zaczerniły się
cel osiągnięty koniec akcji

a teraz wypoiwedz się wreszcie na temat. wiesz coś o samochodach w ogóle? takich prawdziwych, duzych, nie Matchboxach

Gość gość
jest taka strona http://autobaza.pl/ i tutaj możesz wpisac numer VIN i sprawdza Ci, czy samochód nie jest kradziony