Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NewYorker2007

Lekki gips!!!-POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość NewYorker2007

wpisywałam się na ogólnej ale widze, że to forum specjalistyczne....Zwichnęłam kostkę i załozono mi lekki gips, który sprawia, ze nie mogę chodzić a jadę za 2 dni na wesele gdzie będę świadkiem i muszę chociaż trochę być mobilna... Czy jest szansa, że jakoś sama go sobie zdejmę i założe w niedzielę ?Prosze pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!

Gość gkkggkgkgi
no ja miałam taki gips na ręce, złamany nadgarstek. Po pierwsze to głupie sciągać gips tak na chwilę bo masz taka potrzebę bo chodzi o to żeby dobrze Ci się zrosło. poza tym jak ci zdejmą to i tak jeszcze bedzie trzeba rechabilitacji żeby noga doszła do sprawności. Takmogłabyśsobei mocno zaszkodzić.Po drugiewracając dotwjego pytania: nie da się!!! Mi jak to ściagali to przecinali na środku takim czymś wielkości wiertarki, elektornicznym z bardzo ostrym ostrzem, żebyto przeciąć wogóle. Nie da rady samemu to zdjąć i załozyć. No chyba że masz za lużno załozony ale to wtedy to tym gorzej dla twojej nogi bo może się źle zorsnąc bo nei ejst wystarczająco usztywniona (moja mama miła tak luxno teżna nadgarstku i właśnie źle się zrosło). Na weselu tak czy tak mozesz się dobrze bawić i noga Ci nei pownna przeszkadzać - no tylko tańczenie to problem ale zawsze partner może Cię na ręce wziąść ;-)

Gość gkkggkgkgi
ktoś mało kompetentny to robił, chyba że przy zwichnięciu jest inaczej.Ja teżmiałam szynę, ale aż 10 dni żeby najpierw zeszła opuchlizna a potem dopiero na to gips, jak juz ręka byla normalnej wielkości. Oba na na NFZ tyle że gips lekki samammusiłąm sobie kupić. A ile miałaś mieć ten gips a ile minęło?? Sorry ale jesli to zwichnięcie to nei powiem ci co i jak. Zadzwoń dolekarza który ci to załozył i neic on zdecyduje.Tak czy tak sama tego nei zdejmiesz.

Gość niebieskoookaa22
wiem, ze są gipsy żywicowe, w różnych kolorach i lekkie przede wszystkim... tylko są droższe, ale o ile to nie wiem

Gość niebieskoookaa22
aaa Ty piszesz, ze już taki masz? ;) nie nie wolno go sobie zdejmować samemu kiedy się chce... zastanów sie nad swiadkowaniem- serio...bo przeciez wszędzie śliska posadzka, oczepiny, pomaganie pannie młodej itd. ... hm...

Gość gkkggkgkgi
to własnie taki chyba jak mówisz jest... nie wiem czy mój był z żywicy czy nei ale byl lekki i... niebieski. cena za opakowanie (starczyło akurat na moja szczupłą rękę do łokcia, to kilka razy się owija) około 50-60 zł. Pamiętajcie zeby taki gips Wam załozyli ( a jest to dużo łatwiejsze życie niz z tym ciężkim- bo kręgosłup nei siada) to trzeba go SAMEMU KUPIĆ i przyniesc ze sobą na zakładanie gipsu.

Gość NewYorker2007
ja zapłaciłam 80 zł i właśnie jest niebieski...zastanawiam sie czy nie kupić jeszcze jednego a ten zdjąc ale to z kolei 160,00 zł wyrzucone w błotko...a propos świadkownia to wesele w sobote (za 2 dni) i od wieki wieków wiedziałam, że to będę ja - to moja kumpela od przedszkola ...

Gość gkkggkgkgi
tu musi i tak lekarz to zadecydowac i zrobić...

Gość gkkggkgkgi
tu musi i tak lekarz to zadecydowac i zrobić...