Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta75

szew okrezny na szyjce macicy

Polecane posty

Gość marta75

czesc.mam miec niedlugo taki wlasnie zabieg czy ktoras z was miala i mogla by napisac co mnie czeka?

Gość zatroskana
ja mam zalozony pessar spelnia taka sama funkcje, ale podobno jest bezpieczniejszy

tez mialam pessar. bylam bardzo zadowolona. zalozono mi go w 7 miesiacu i zdjeto tuz przed porodem. bezbolesnie bez lezenia w szpitalu......

Ja miałam założony szew. Po zabiegu nie wolno wstawać przez 24 godziny, przez następna dobę tylko do ubikacji (przynajmniej tak było w moim szpitalu) Zabieg jest w znieczuleniu ogólnym, potem odczuwasz lekkie ciągnięcie. Raczej to uczucie jest nieprzyjemne niż bolesne i szybko mija. Szew miałam zdjęty trzy tygodnie przed terminem porodu.

Gość 6767i
tez mialam zalozony szef okrezny. dosc pozno, bo w piatym miesiacu. zdjeto mi go na tydzien przed terminem, a i tak urodzilam 2 tygodnie po terminie, wywolywano mi porod. samo zalozenie to 2 dni lezenia w szpitalu, zabie w znieczuleniu ogolnym, nie boli. bolalo troche zdjecie szwu. jak masz szew to przynajmniej sie lepiej psychicznie czujesz, ze ci sie porod za szybko nie zacznie.

Gość 6767i
balam sie w sumie o szyjke, jak to z nia bedzie p porodzie, bo wiadomo szycie. ale jestem 2.4 roku po porodzie i szyjka, jak to okreslil moj lekarz, jest wzorcowa. takze nie ma sie czego obawiac. a pessar to w szpitalu za darmo robia? mi lekarz proponowal, ale za oplata, dlatego wybralam bezplatny szef naszyjkowy.

Gość zatroskana
mnie pessar kosztowal 150 zl razem z kosztami przesylki. sama go zamawialam i wyslali go kurierem - przyszedl w sobote.