Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi2345a

TRĄDZIK !!!!! RADY

Polecane posty

Gość mimi2345a

hejka dziewczyny, mam trądzik ale głownie zaskórniki i poszerzone pory skóry głównie na policzkach co jest najbardziej denerwujące ;/ od czasu do czasu wyskoczy jakas biała krostka lecze sie juz 2 lata u dermatologa i jakas poprawa jest stosowałam rozne masci differin aknemycin, skinoren obecnie duac etc ale te zaskórniki jak sa tak są;/ mam dosc tego trądu i wkoncu chciałabym miec gładka cere. Myslicie ze jakis antybiotyk pomoze na zaskórniki albo jakies piguły? hmmm sama nie wiem;/

Gość Cherries_Apparition
A próbowałaś rozjaśnić za pomocą soku z cytryny mieszanego z woda? Nie zlikwiduje ale będa mniej widoczne...

Gość mimi2345a
ale ja nie chce ich ukryc zeby nie były widoczne tylko wyleczyć;) nie mam problemu wyjsc na ulice z tym trądzikiem ale wiem ze moze byc lepiej tylko jak to osciagnac;/ z takim tepem leczenia to chyba do 40 mi uplynie;/ ehhh czy na swiecie musi istnieć cos takiego jak trądzik makabra;/

Gość mimi2345a
moze ktoś jeszcze się wypowie????

Gość madziaraaaaaa
dobra dieta!!!!

Gość mimi2345a
;) tylko ze ja jestem bardzo szczupła osobą:) i schudniecie nie byloby chyba wskazane heh

Gość madziaraaaaaa
nie o to mi chodzilo . po prostu zdrowe odzywianie . ja mecze sie z tradzikiem ladnych pare lat . wyrzeklam sie slodyczy . jadam np bakalie i ciasta wlasnej roboty . zero fast foodow i innych smieci. pije zielona herbatke i wode mineralna . i dodam ze tesh jestem szczupla :)

Gość mimi2345a
do aga23wawa :) w 1 poscie napisałam ze lecze się u dermatologa od ponad 2 lat:) takze to nie jest tak że się lecze na własną rękę:) pytałam czy jak jakies zewnetrzne specyfiki niezabardzo pomagają czy nie zdecydowac sie na jakies antybiotyki wewnetrzne czy piguly anty etc

Gość mimi2345a
????

Gość najważniejsze abyś
codziennie rano i wieczorem myj twarz żelem, nie mleczkiem ani pianką. Ponad to raz w miesiący zrób sobie peeling drobnoziarnisty. Dwa razy w tygodniu maseczkę oczyszczającą.

Gość mimi2345a
a jesli robie wszystko to co napisałas:) a zaskorniki jak sa tak sa ;P

Gość najważniejsze abyś
opisz dokładnie jak myjesz twarz. Sorki że pytam ale ile Ty masz lat?

Gość najważniejsze abyś
trochę mi się spieszy więc jak dzisiaj nie odpisze to sorry

Gość najważniejsze abyś
mimi2345a ---> zakładasz topik a potem się zmywasz. Po co zawracasz głowe kobietą pracującym?

Gość mimi2345a
ten topik jest od wczoraj:) i jakos malo kto odpisywał :) mam specjalny srodek do mycia twarzy od dermatologa:)

Gość najważniejsze abyś
nie chodzi mi tylko o to czym, ale w jaki sposób? Bo to jest ważne, gdyż przypuszczam, że masz cere mieszana z tendencjami do trądziku. Może zapytam inaczej. 1.Czym zmywasz żel? 2.Czym nakładasz żel? 3.Co stosujesz(czy tylko żel)? 4.Jaki krem? itd.,itp.

Gość najważniejsze abyś
Przepraszam,że tak na Ciebie wyjechałam. Głupio mi teraz. Zwalam to na zmęczenie. Sorki

Gość najważniejsze abyś
5.Jakiej konsystencji jest środek, który stosujesz. 6.Jaki skład?

Gość mimi2345a
luzik:) przyzwyczajona jestem. pozatym szczerze mowic do mojej cery tez sie przyzwyczaiłam choc bywa ze jest kryzys dlatego załozylam ten topik zeby zyskac jakies porady czy moze zdecydowac sie na jakies wewnetrzne leczenie skoro zewnetrze pomaga ale z predkością ślimaka;/ bo wierze w to ze moge sie wyleczyc :)

Gość mimi2345a
akneroxid L, dardia lipo krem, duac aktualnie taka kuracja

Hej dziewczyny powiem wam co ja robiłam. Najpier wewnętznie czyli co łykałam ;) : no wiec 1)gdzies od stycznia brałam humawit n 2)jak sie skonczył to humawit skrzyp+pokrzywa 3)potem silice 4)teraz takie witaminki daily-kompleks all witamin firma amway-nie wiem za ile bo mam w pracy wiec biore + jakieś witamiy tej samej firmy na włosy i paznokcie z kolagenem 5)oraz też do teraz betakaroten ponadto nie piję gazowanych napojów!żadnych spritów,coli czy innych bo wg mnie zawierają mnóstwo chemi!na szczescie mam blisko lidla i tanie soki owocowe:) +piłam bratka ,ale nie widziałam róznicy +od 2 tygopdni zieloną herbatą +jakieś ziółka na trądzik do kupienia w każdym zielarskim (polcam -super oczyszczenie z toksyn) a teraz na bużkę : -myją twarz tylko i wyłącznie mydłem naturalnym Alep co cery trądzikowej (nie wiem z jakiej to strony ,ale było już o nim na kafe) -przez 2 tygodnie CODZIENNIE maseczka z drożdzy-najlepiej rozpuszczonych w mleczku -potem droższe raz na tydzień +nie stosuję niczego co ma w składzie parrafinum liquidum-zatyka pory! -kupiłam sobie na buźke jako najwilżacz krem humakten (www.emolienty.pl czy jakoś tak-zamóiłam w aptekce)koszt ok 11 zł za 30 ml starcza na 3 miesiace (bardzo dobry,leciutki,nawilża i co najważniejsze jest polecany do cery trądzikowej-nie zatyka porów) -brevoxyl-stosuję od lutego (mysłałam,ze to więsza rewelacją,ale nie narzekam zaskórniki i wągry są napewno mniejsze niż przedtem) +piling drobnoziarnisty z bambusa dax cosmetics -mój ulubiony +ostatnio znalzałam super maseczkę firmy Kolastyna z glinką oczyszczającą -ceną 2 zł super jest +to chyba garniera maseczka oczyszczająca rozgrzewająca z ogórkiem mogę powiedzieć czy jeszcze nigdy nie miałam takiej lądnej bużki :)jak mi coś wyskoczy to tylko dlatego ,ze mam nawyk wyciskania i roznoczę po buzi :/ ma jeszcze napweno zatkane pory i zaskórniki ,ale jest ich coraz mniej i są prawie niewidoczne!jedyne co mi zostało to rozszerzone pory :// buziaki mam nadzieję,że moje rady komuś pomoga :)

Gość Bloom
A JA TU ZE SWOIM PROBLEMEM I MAM NADZIEJE ŻE POMOŻECIE... OTÓŻ WCZORAJ POJAWIŁA MI SIĘ NA NOSIE BRĄZOWA PLAMKA.. CHCIAŁAM JĄ WYCISNĄĆ ALE NIC Z TEGO..PRZYGLADNĘŁAM SIĘ BLIŻEJ I TO WYGLĄDA JAK PIEPRZYK.. ALE CZY JEST MOŻLIWYM ABY W 1 DZIEN WYSKOCZYŁ MI PIEPRZYK?? LUB CO TO WOGULE JEST??? JA NIE MAM POJĘCIA. DODAM ZE TEGO SAMEGO DNIA SIĘ OPALAŁAM... CZY TO OD SŁOŃCA???? HELP!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mimi2345a
najprawdopodobniej ze słońca:) ale jak ma nieregularne kształty etc to udaj sie do lekarza

Gość mimi2345a
ktos odpowie na moje pytanie?

Gość mimi2345a
????????????????????????????????

Gość bazu1
a znacie jakies fajne maseczki na zaskórniki godne polecenia? ktore naprawde pomagają??

Gość jasta88
Hej !! ja przez 3 lata lecze trądzik . Stosowałam mnóstwo kremów , żeli , i nakładałam na to mnóstwo podkładu / tapeciara. od ponad pół roku chodzę do dermatologa stosowałam : Clindacne , itd . teraz przepisał mi duac i acne derm i wiecie co pomaga !!!! :) Przestałam się malować i już o wiele mam mniej tych pryszczy i tych zaskurników. Używam żelu z Garniera antybakteryjnego , maseczki oczyszczające , pilingii . Mam owiele łdniejszą bużkę , bo PRZESTAŁAM SIE MALOWAĆ !!!! ;) pozdrawiam!!