Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdgsd

smietana i zupa

Polecane posty

Gość dfdgsd

Hej !mam pytanie-jak zorbic zeby sie smietana w zupie nie zwazyla?kurcze ciagle mi sie to robi...;(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kupuję zawsze śmietanę w woreczku i jeszcze nigdy mi sie nie zważyła. Choć wlewam prosto do garnka z gotującą zupą bądź inną potrawą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to kto-ja
Są 2 wyjścia. Albo użyj tłustej śmietany -30%-towa się nie zwarzy ( nie mylić z waży:P) na 100%, albo hartuj chudszą przed wlaniem do zupy.(Hartowanie: wlej śmietanę do miseczki i dolewaj do niej stopniowo zupę-łyżkę, 2 łyżki itd. aż zrobi się ciepła od zupy, następnie wlej to do zupy-nie powinna się zważyć { u mnie to działa-nie warzy się}.)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwertyy
śmietanę trzeba przed wlaniem do zupy zahartować, tzn wlać do szklanki, dodać pół łyżki wazowej zupy, po czym wymieszać. Taką mieszankę wlewasz do garnka z wrzącą zupą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość śmietana szefa kuchni
22% nie zwarzy się nawet w kapuśniaku czy ogórkowej, mozna wlewać bez hartowania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwertyy
dodajesz śmietanę do kapuśniaku?:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfdgsd
dziekuje-dziewczynki-nie zwarzyla sie!!!! jak to kto-ja:)no nie pomyle juz z waŻy;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość śmietana szefa kuchni
tak dodaje śmietany do kapuśniaku, bo tak lubię a co nie wolno, co mi za to grozi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwertyy
co najmniej 10 lat pozba...:p:p:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a w czym to przeszkadza
że śmietana jest zważona i tak się zje ;):p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość każdy po swojemu
śmietana szefa kuchni --> a ja do kapuśniaku dodaję oleju kukurydzianego, tłoczonego na zimno, robi boski smak :):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×