Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaraczkaa122

Wosk- pomocy !!

Polecane posty

Gość pomaraczkaa122

chcialam sie wydepilowac w miejscu bikini, wczesniej uzywalam maszynek a teraz chce uzyc wosku, tylko ze ten wosk cos słabo ciagnie, znaczy nie wiem czy za slabo go ogrzewam czy ma byc on goracy ? pierwszy raz i nie wiem o co chodzi !!

Gość wosk powinien być ciepły
jak sobie wyobrażasz nakładanie samej w domu gorącego wosku? Rozumiem, że masz taki w plastrach. Zazwyczaj na opakowaniu jest napisane żeby ogrzac wosk w dłoniach. Bierzesz plaster między dłonie trzymasz chwilę, następnie przyklejasz i wygładzasz plaster na ciele zgodnie z kierunkiem wzrostu włosów po czym odrywasz pod włos. Jesli golisz bikini to dobrze jest pociąć plastry na mniejsze chyba, ze masz wosk specjanie przeznaczony do bikini. Moze ktoś ci podpowie lepszą metodę, ja mam taką. Jeśli wosk słabo wyrywa to moze po prostu jest marnej jakości, u mnie też nigdy nie wyrywa owłosienia w 100%.

wosk powinien - ty mowisz o wosku w plastrach na zimno. jest jeszcze wosk na cieplo, ktory rozpuszcza sie w kapieli wodnej i naklada na skore szpatulka. pomaranczka - wosk musi sie dobrze rozprowadzac i lapac wloski, ale absolutnie nie moze parzyc skory, ma byc cieply i ciagnacy sie, ale nie plynny.