Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pan janusz

Kobieta vs mężczyzna

Polecane posty

Gość pan janusz

Od kilkudziesięciu lat macie równouprawnienie i przez ten czas mężczyzna wynalazł m.in. komputer i internet dzięki czemu możecie stukać w wymyśloną przez faceta klawiturę i pisać swoje idiotyzmy. 87% nagród Nobla przypadło mężczyznom, 95% patentów w urzedzie patentowym należy do mężczyzn. Mężczyzna od 1950 roku wynalazł kilkadziesiąt gatunków filmowych, muzycznych, kilkanaście nowych stylów architektonicznych, miał ogromny wkład w naukę, medycynę, filozofię, psychologię itd., rozwój gospodarki świata. Nawet podpaskę wynalazł wam facet. Dlatego zastanawia mnie skąd wasze poczucie wyższości argumentowane kretyńskimi powodami typu "on nie umie odczytać emocji więc jest podgatunkiem". To chyba faceci mają 1000 razy więcej argumentów by was poniżać, ale tego nie robią.

I facet może tylko tak uogólniać i \"racjonalizować\":D:D:D:D:D:D:D:D

jak by nie my to nie mielibyście czsu aby to wszystko wymyśleć.Dzięki kobiecie macie uprane ,poprasowane ugotowane itd.Atak przy okazji jeszcze żaden facet dziecka nie urodził więc czy ty się chwalisz, bo jak by kobieta nie urodziła tych wynalazców to co wtedy .I kto tu powinien kogo poniżać powinniście być wdzięczni za to

Gość o przepraszam podpaskę
to wynalazły kobiety- sanitariuszki podczas ! wojny światowej, podczas keidy mężczczyźni wybijali nawzajem swoją płeć. Wojny są prowadzone TYLKO przez mężczyzn i czytając to powinieneś się usunąć w cień

ale to my jestesmy piękne,jestesmy byscie nas kochali,jesteśmy często waszą inspiracją.Gdyby nie my,nie mielibyście dla kogo wymyślać i nie mielibyście gdzie szukac uwielbienia i podziwu:)

Gość pan janusz
Masz rację torba torba. Ja nie poniżam kobiet tylko domagam się od was abyście nie poniżały bez przerwy mężczyzn.

ja nie poniżam mężczyzn,kocham ich.Lubię też jak sie przechwalają i puszą to takie slodkie:) hej Hana

Gość czcicielka Męskich Tyłeczków
poniżyła Cie kiedys siakas kobietaka?

Gość no proszę......
tak się staracie, tyle wysiłku, tyle osiągnięć...a i tak nie dorastacie nam do pięt :D

no faceci są często bardzo dziecinni, ja poniżma tych , których znam i jeśłi w ogóle mam za co poniżać. Mężczyźni poniżają kobiety z powodu wygladu, małych piersi, za dużych piersi, za rozstępy po ciąży itp. itd

brawo dla pani powyżej(podpaska):D

I jeszcze tym, że ma być pokorną żoną i powabna wampirzą kochanka, gdy pada ze zmęczenia..... Przynajmniej tak maja niektórzy:O

Gość pan janusz
Oczywiście, że mężczyzźni sa poniżani cały czas. Są na to setki przykładów. Mam wymieniać?

nigdy nie czułam sie lepsza od męzczyzn.Po prostu każdy na świecie ma cos do zrobienia,ma jakąś rolę.Jak to mawia mój maż do mnie\"Twoja rola kobieto jest służebna\":o:o:o (żartobliwie oczywiście)

tak Janusz, wymieniaj!!!!

PAnie Janu, niech Pan poda te przykłady, chociaż tą setkę :P

czekamy...........

torba borba już ci odpowiedziałam na naszym topiku

tak w ogóle to mam dziwnego nicka, ja wcale nie przepraszam podpaski :P jakoś tak wyszło

Gość pan janusz
No to wymieniam. Po pierwsze kobiety stale narzekają, że są dyskryminowane przez mężczyzn. Co za bzdura! Jaka dyskryminacja to raczej mężczyźni są dyskryminowani choćby w sądach rodzinnych. Dziecko zawsze zostanie przyznane matce choćby była wariatką albo alkoholiczką. Ojciec może byc najlepszy a nie ma szans.

panie jaki są te przykłady dawaj pan bo inaczej się z panem nie zgodzę

to nie prawda w sądzie się wszystko roztrzyga a przecierz sędziami są też faceci więc wtedy by powiedzieć że facet faceta dyskryminuje

A no tak, z tym się zgodzę, czasami nieuzasadnione jest odbieranie dziecka ojcu. Noa ale, chyba nie będzie się PAn opierał tylko na jednym przykładzie?

Gość pan janusz
Kolejny przykład. Kobiety twierdzą, ze są dyskryminowane bo mniej zarabiają. Ja się więc pytam dlaczego sprzątaczka miałaby zarabiac więcej od górnika dlaczego pani socjolog miałaby zarabiac więcej od inżyniera dlaczego referent księgowości ma zarabiac więcej od informatyka. Niestety ale faceci więcej i cieżej pracują i w bardziej odpowiedzialnych zawodach stąd nasze wyższe zarobki ale wy nie potraficie tego docenić. Nie będe juz pisal jak męzowie sa traktowani przez swoje żony. Krótko mówiąc jako reproduktory i bankomaty. Na szczęscie nie jestem zonaty :D i nie zamierzam się żenić choc dziewczyne mam :)

no tu masz pan rację...... trochę to nasze prawo kulawe w tym względzie,ale mało tych przykładów....