Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolkowa_dama_pik

wazne dla mnie pytanie

Polecane posty

Gość karolkowa_dama_pik

pewnie niektore z was beda miały dosc odpowiadac znów na podobne pytania bo domyslam sie ze tu takich pytan było sporo.. ale przekopywtanie sie przez tyle topików jest cięzkie wybaczcie..:) mam pytanie.. mój facet zawsze narzekał na gumki.. ze niewygodne ze mnie nie czuje.. itp itd.. zdecydiowałam sie na pigułki, biore juz drugi tydzien, ale moja ginka powiedziala ze dopiero przy drugim blistrze bym wtedy odstawila gumki... mam troszke schizy przed odstawieniem gumki.. boje sie.. wiem ze na opakowaniu pisze jakie to te pigułki nie sa bezpieczne i wogole.. ale chciałabym posłuchac waszych rad kolezanki:) jakie wy miałyscie doswiadzcenia, tez sie bałyscie czy tylko ja mam takie głupawki...? biore pigulki 1 raz. wiec jeszcze zapytam.. po skonczeniu 1 opkawania robie 7 dni przerwy io dopiero 8 dnia biore nastepne z nowego opakowania czy tak? nawwet jesli jeszcze bede miała krwawienie miesieczne.. to i tak 8 dnia juz mam zaczac brac nowe tak? z góry dzieki za info :)

Gość jamajka21
Co do przerwy - tak, bez względu na wszystko w 8 dniu bierzesz pierwszą tabletkę z nowego opakowania. A co do kwestii bezpieczeństwa - nigdy nie uprawiałam seksu z gumką, całkowicie ufam tabletkom, czasem rzeczywiście nachodzą mnie dziwne myśli typu "a może warto się jeszcze dodatkowo zabezpieczyć" ale mijają i jest ok:)

Gość karolkowa_dama_pik
a ile czau juz stosujesz pigułki? wiem ze pewnei nie ma recepty ze ktos stosuje 4 lata a ktos 2 miesiace.. z wpadka moze byc róznie.. ale tak z ciekawosci...? nie przytyłas? nie masz wąsików? ja wybierajac pigulki.. chciałam by były bezpieczne, bym nie przytyła i nie miała meskiego owłosienia:)

Gość yhy
tabsy jednak nie daja 100% pewnosci....było tu nawet kilka topikó o ty jak dziewczyny przyjmojac tabletki zaszły w ciaze (stosowały regularnie i nigdy nie zapomniały zadnej tabletki,nie miały biegunek ani wymiotów)

Gość karolkowa_dama_pik
wcale mnie nie pocieszasz... ehh..

Gość yhy
no wiem ze ta informacja nie była pocieszajaca....ale niestety prawdziwa

Gość jamajka21
We wrześniu miną dwa lata od keidy stosuję tabletki. Na początku brałam Rigevidon, potem po pół roku zmieniłam na Cilest. I nigdy nie miałam kompletnie ŻADNYCH skutków ubocznych. I to jest fakt, że to nie jest regułą ile kto stosuje...niestety...

Gość ok.ok.
Przyznam, że nie rozumiem po co brać tabletki i używać gumki? Truć się dla ideii, a oprócz tego mieć sex z gumką taki jak bez tabletek? Po to one są, żeby zapewnić możliwie największy komfort. Jeśli przeraża Cię wpadka to nie uprawiaj sexu, bo na gumce ryzyko zajście jest większe niż przy tabletkach. Ja biorę od 4 lat z przerwami i różne tabletki. Po 1 tabletce już nie stosuje dodatkowego zabezpieczenia i jest ok. A skutki uboczne były różne, od kłucia serca przez mdłości. Teraz przy 4 rodzaju jest ok.

Gość yhy
ok.ok---mi sie wydaje ze ludzie stosuja i tabletki i gumki poniewaz: -nie wierzą e skuteczność gumek (tylko gumek) -nie wierzą w skuteczność tabletek (tylko tabletek) -a jeśli użyją tabletki i gumki mają 100% pewności (a o to chodzi) więc jeśli ktoś chce używać tabletki i gumki bo czują się pewniejsi to niech używają....każdy ma do tego prawo

Gość ok.ok.
Nigdy nie ma 100% pewności. Szkoda wątroby na takie cudowanie... ale wolny wybór, oczywiście..