Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obolała

Czy to normalne, że 2 tygodnie przed okresem bolą mnie piersi???

Polecane posty

Gość Obolała

I dość mocno :( Czy to normalne?? Mój cykla trwa ok. 32 dni.

Gość bxc b
Mam tak samo jak Ty, wiec raczej normalnie, bywa ze w ogole nie mam oznak przed okresem

Gość Obolała
No tak, ale mnie bolą przez te całe 2 tygodnie!! Faktycznie czasami nie bolą prawie wcale, ale zdażają się cykle, gdzie przez całe 2 tygodnie chodzę obolała :( To na pewno normalne???

Gość **olinka
nie wiem czy to normalne, ale ja też tak mam. czasem się zastanawiam, czy to nie oznacza jakiś zaburzeń hormonalnych (choć okres mam regularny).

Gość Obolała
No to uff... jesteśmy normalne :) Ale dlaczego to musi tak boleć??? Serio właśnie w nocy jest najgorzej!!

Gość eeee tam
ja mam małe piersi i powiem szczerze, że mnie nie bolą, ale około 20 dni przed okresem zaczyna mnie boleć brzuch :( i cały mi puchnie i tak do trzeciego dnia miesiączki...a że cykle mam 28 dniowe, to boli mnie przez połowę cyklu, no i gdzie tu sprawiedliwość???? Czemu faceci maja tak dobrze??

Gość Obolała
No ja też właśnie przez większość cyklu jestem obolała. Najpierw 7 dni krwawię i wiadomo jak się wtedy człowiek czuje :/ Potem tydzień - półtora spokoju, a potem 2 tygodnie bolą mnie piersi aż do drugiego dnia krwawienie 😡 Ehh...

Gość do obolałej
kup sobie homeopatyczny proszek Mastyodynon nie szkodliwy - wyrównuje cykle i pomaga pozbyć się napić, bóli pierski. Mi pomógł na piersi. MASTOODYNON Skład 1 tabletka zawiera: Agnus castus (162 mg), Caulophyllum thalictroides D4 (81 mg), Cyclamen D4 (81 mg), Ignatia D6 (81 mg), Iris D2 (162 mg), Lilium tigrinum D3 (81 mg). Działanie Mastodynon wpływa regulująco na układ podwzgórze-przysadka-jajnik i wyrównuje zaburzenia równowagi pomiędzy hormonami. Wskazania Zaburzenia cyklu miesiączkowego i/lub niepłodność związana z niewydolnością ciałka żółtego; zespół napięcia przedmiesiączkowego z takimi objawami, jak mastodynia (bolesność piersi), zaburzenia równowagi emocjonalnej, zaparcia, tworzenie się obrzęków, bóle głowy/migrena; mastopatia włóknisto - torbielowata (dysplazja włóknisto-torbielowata sutka). Przeciwwskazania Nadwrażliwość na składniki preparatu. Preparatu nie należy stosować w okresie ciąży i karmienia piersią. Uwaga: preparat zawiera laktozę, dlatego też nie nadaje się do leczenia osób z niedoborem laktazy, pacjentek z galaktozemią oraz osób z glukozo-galaktozowym zespołem złego wchłaniania. Leku Mastodynon nie należy stosować w ciąży, gdyż brak jest wystarczających danych dotyczących stosowania leku w tym okresie. Nie należy go również stosować w okresie karmienia piersią, gdyż brak jest wystarczającej ilości odpowiednich danych. Działania niepożądane Niekiedy mogą wystąpić: nudności, dolegliwości żołądkowo-jelitowe, niewielkie zwiększenie się masy ciała, swędząca wysypka, trądzik i ból głowy. W pojedynczych przypadkach, w trakcie stosowania preparatów zawierających Agnus castus może wystąpić przejściowe pobudzenie psychoruchowe, stany dezorientacji i omamy. Dawkowanie O ile lekarz nie zaleci inaczej: doustnie, 1 tabletka dwa razy na dobę (można popić - np. szklanką wody). Lek Mastodynon należy przyjmować przez co najmniej 3 miesiące - także w trakcie menstruacji. Poprawa następuje zazwyczaj po 6 tygodniach. Jeśli po zakończeniu przyjmowania leku dolegliwości powrócą, leczenie powinno być kontynuowane po konsultacji z lekarzem. Ze względu na dobrą tolerancję, lek nadaje się do długotrwałego leczenia. Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pokojowej, tj. od 15 st. C do 25 st. C, w miejscu niedostępnym dla dzieci. Uwagi W przypadku, gdy objawy mają niejasny, nawrotowy lub przewlekły charakter, należy skonsultować się z lekarzem. Lek Mastodynon nie powinien być stosowany w przypadku nowotworów złośliwych piersi. Nr Świadectwa Dopuszczenia do Obrotu: IL-6099/LN-H http://www.leki-apteka.pl/go/_info/?id=764

ja też tak mam, do tego wtedy są napięte i większe

Gość brunia
nnie tez tak zawsze bola. czasen normalnie mysle ze jestem w ciazy