Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto pomoże

Kto jest z Warszawy i ma chęć mi pomóc? Aoutobusy i tramwaje

Polecane posty

Gość Kto pomoże

Warszawianki popiszcie się :) Potrzebuję dostać się na OKĘCIE w czerwcu. Zajadę autobusem na stadion o godzinie 9.30. O 12 wylatuje. Poproszę o numer autobusu lub tramwaju jakim dojadę bezpośrednio lub z jedną przesiadką na lotnisko. Jeśli możecie, powiedzcie ile czasu to zajmuje. Aha chodzi mi o stadion 10-lecia, na którym znajduje się bazar. czy sensowne jest wsiąść w 25 (tramwaj) na zielenieckiej, dojechać do DH SMYK i wsiąść w autobus 175? Czy takie połączenie istnieje?

Gość pyzaty Lulek
oczy wiscie ze istnieje nawet jest chyba najlepsze.

dlaczego w Warszawie nie mówicie krańcówka tylko petla albo zajezdnia? ;)

Gość Kto pomoże
Więc poproszę o te lepsze:) moze jest jakieś bezpośrednie? Z alei Zielenieckiej? Szukałam na mapie, ale nie znalazłam ps. mapa jest trochę stara :P dziękuję za odpowiedzi proszę więcej, ponieważ potrzebuję tych info, aby sie nie spóźnic :(

Gość ja bym po prostu
wsiadla w tramwaj 9 i dojechala spod stadionu do okecia

No właśnie miałam napisać że 25 a potem 175 :) Dojedziesz spokojnie. A powinnaś liczyć godzinę... Jak? Krańcówka? :D

Gość aparatka z większym stażem
ale chodzi o lotnisko okęcie a nie pętlę tramwajową (nie wiem czemu tak mówimy:) ) ? to 25 plus 175 będzie najlepiej dla ciebie

Gość Kto pomoże
Ale ta 9 to z zielenieckiej? Nie znam za dobrze Wa-wy i nie mam czasu błądzić :)

Gość zaproszenie z żabą
w Krakowie też sie mówi pętla albo zajezdnia, nie żadna krańcówka:D

tak - 9 tak samo jak 25, tyle że 9 jedzie prosto do pętli tram na okęciu

Gość Kto pomoże
Znalazłam ze 9 jedzie na grochowskiej, czy to daleko, żeby dojść na piechotę od PKS-ów?:p 🌻

wiem, że się nie mówi, bo tak tylko w Łodzi ;) ale moglibyście zacząć ;)

Gość Kto pomoże
Mi chodzi o terminal 1- ODLOTY zeby było blisko. Wiem, że jedzie jakiś tramwj, ale na terminal drug a to spory kawałek...

Gość zaproszenie z żabą
może Wy byście zaczęli mówić po naszemu;)

Gość mądralinska lalallal
175 podjeżdza pod sam Terminal, więc nie kombinuj panna, bo zaden tramwaj Cię pod terminal nie podwiezie...

Gość ja bym po prostu
dziewczyno :O co ty chrzanisz o terminalach :O od tramwaju i tak bedziesz isc z buta niezly kawalek do samego lotniska

oki ;) nie będę Was już namawiać, swoją drogą to ciekawe, że na angielkę(takie pieczywo) mówicie bułka paryska ;)

Gość zaproszenie z żabą
no paryska, paryska;) mówię w imieniu Krakowa, nie Warszawki;)

Gość Kto pomoże
HALO nie jestem z Warszawy po prostu pytam! Na terminal 1 jedzie wlaśnie 175, ale myslalam ze cos jest bez przesiadek ktos powiedział ze tramwaj 9 ale on zajezdza troche inaczej i do odlotów jest o wiele dalej, byłam na lotnisku, ale wczesniej samochodem z rodziną , a autobusem naprawde nie wiem jak dojechać, nie chrzanię chciałam pomocy :(

hahaha uwielbiam Was :) a co powiecie na to, że w różnych rejonach kraju na chaber mówią bławatek albo modrak :) u nas chaber

9 nie jedzie spod stadionu, tylko z ronda waszyngtona. Najlepiej dojechac do ronda waszyngtona jakimkolwiek tramwajem (1 przystanek spod stadionu) i tam wsiasc w 9. 25+175 tez jest bardzo dobre, chyba nawet lepsze poszukaj tutaj www.ztm.waw.pl -> wyszukiwarka polaczen a tak w ogole to chyba najlpiej taxi (jak masz bagaz, a zakladam, ze masz), tylko wybieraj te zrzeszone (z nazwa korporacji i tarufa za km), bo te niezrzeszone zeruja na turystach i zdzieraja straszna kase.

nie da się inaczej a 25 przynajmniej staje tak ze widzisz przystanek 175ciu od razu z okna tramwaju i nie musisz bładzić, tylko pod Smykiem się przesiadasz i fruuuu....

Gość Kto pomoże
To moze jeszcze ktos mi powie ile kosztuje bilet normalny a ile studencki 24- godzinny na autobus i tramwaj. thx

Ooooooooooo i u Was jest bilet miesięczny a u nas migawka :)

Gość Kto pomoże
Pełna nazwa jest CHABER BŁAWATEK i jedni wolą pierwszy a inni drugi człon :D u nas mówią chaber- suwałki

bilet stud dobowy - 3.70 chyba - na wszystkie linie i kombinacja 25 plus 175 spod smyka jest najlepsza (pod terminale w ogóle podjeżdżają tramwaje? tam nie jeżdzą chyba w ogóle.. nie wiem już)

a normalny bilet 7,20 czy coś w tym klimacie jak znasz trasę - to możesz taxi - nie oszukają cię jeśli wiesz jak jechać tam

7,20dobowy normalny a studencki to polowę tego, ale w busach i tramwajach mają z reguly bilety po 2,40+oplata manipulacyjna czyli 3zł, kosztuje normalny na ztm.waw.pl jest rozklad i cenniki to sobie przelicz, ile Ci z bagazem wyniesie, bo te dobowe to też nie w każdym kiosku mają aha, a na tych liniach często jeżdżą kanarywięc ostrzegam jakby co

Gość Kto pomoże
a żebys wiedziała :D:D:D minus 30 i jazdaaaaa :) można się przyzwyczaić. ps. tramwaje zajeżdzają pod drugi terminal, to daleko. dziękuję za pomoc