Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tatjanka

Czy to możliwe żę nadmierne pocenie się ciała est wynikiem jakiejś choroby?

Polecane posty

Gość Tatjanka

Pocę się nadmiernie na twarzy, pod pachani, dłonie, stopy, pupa i plecy w okolicach krzyża. Ale nie cały czas, tylko jak jest mi choć trochę gorąco, to ja od razu mokra. Albo jak się przejdę po dworze kawałek w ciepły dzień. Czy to normalne?? A może to nadmierne pocenie?? A jeśli tak, to czy to może być objaw jakiejś choroby, czy po prostu taki defekt kosmetyczny?

Gość olkaaaaaaaaaaaaa
no mzoe to byc nerwocowe albo masz problemy z tarczyca radze zrobic badania Ja tez sie pole strasznie ale pod pachami,kupilam dzisiaj sobie taki plyn Antidral podobno bardzo skuteczny Zobacze jakie bede efekty Wlasnie posmarowlam sie pod pachami ale pecze:( niestety moze powodowac peczenie:(

Gość Tatjanka
O kutwa!! Z tarczycą??? Hmmm teraz to się boję. Chociaż z drugiej strony, to rzeczywiście mam problemy nerwicowe przez erytrofobię.

Gość Może to być objaw wielu rzeczy
musisz poszukać w necie

Gość ciekawskax777
podejrzewam, że może to być objaw nadciśnienia tętniczego krwi. Tak sądzę, ponieważ usłyszałam od znajomego z nadciśnieniem, że po nocy musi suszyć piżamę, bo tak bardzo się spocił.

Gość ciekawskax777
spróbuj przetrenować organizm sauną suchą, kąpielą hartującą, treningiem rekreacyjnym w pocie czoła, prawidłową dietą, treningiem autogennym. Szczegóły w odpowiednich tematach na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość karla ...pohgy
Jeśli pocenie się jest bardzo uporczywe a Ty jesteś zdrowa (wyniki ) to podejrzewam , że to defekt kosmetyczny w AMG w Gdańsku kilka lat temu poddano operacji wycięcia gruczołów potowych u faceta młodego, szczupłego, zdrowego jak ryba ..... tylko to pocenie głowy - uniemożliwiało mu życie (i nie tylko w upalnych dniach) Nie mógł funkcjonować - bo zaraz oblewał się obfitym potem (głowa) u tego pana wszelakie leki itp nie działały - jedynym wyjściem było operacyjne usunięcie gruczołów potowych odpowiadających za pocenie się głowy - czy jak to tam się zwie (ekspertem nie jestem - więc wybaczcie mi za "nie medyczne nazwanie rzeczy po imieniu") Zainteresowałam się tym, bo również jestem z gdańska i również mam problem pocenia się głowy .... :( Jest to dla mnie bardzo krępujące Jednak boję się tak drastycznego wyjścia - jak operacja - ale jeśli dzięki temu będę mogłą chodzić na spotkania w upalne dni (bez 30 minutowego przedczasu-dla ukojenia czoła i głowy i dojścia do ładu - - to jestem gotowa poddać się takiemu zabiegowi Pocenie się jest naturalną rzeczą i mam nadzieję, że o takim poceniu piszesz, jednak niektórzy mają mega problem - i zwyczajnie jest to ich BYC albo NIE BYC (bo pot leje się po głowie, czole, skroniach, szyi) - i jak w takim stanie iść na poważne spotkanie ? :(

Gość kp
up up jakieś sposoby na spocone plecy, twarz, pachy?

Gość kp
up2 piszcie, jeśli wiecie :)