Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djaiwhaaas

ubiór na poprawiny

Polecane posty

Gość djaiwhaaas

jak sie ubrac na poprawiny...? wypada zalozyc np jeansy i jakas elegancka bluzke?

Gość raczej nie
jeansy odpadają! Już lepiej jakiś spodnie z materiału typu "kanty" na przykład. Albo jakaś sódniczka... Bo rozumiem, że masz tam być gościem, tak?

Gość jestes gosciem czy panna mloda
?? ja na moje poprawiny znalazlam juz elegancka sukienke w pastelowym kolorze, do tego dobrane czolenka i torebka

Gość jestes gosciem czy panna mloda
szczerze to razi mnie gdzy panna mloda jest na poprawinach ubrana byle jak - np jeansy na slubie sliczna i odstawiona na poprawinach ma sie wrazenie, ze to nie ta sama osoba... ja chce trzymac klas edo konca wesela:)

Gość a ja przez całe życie
:P

U mnie poprawiny mają być w formie grilla i planuję założyć jakąś lekką sukienkę lub top i spódniczkę - nie zamierzam się w sierpniu prażyć w balowej kiecce, tym bardziej, że poprawiny na działce a nie w lokalu. Ale jednak dżinsy to chyba przesada...

Gość temat mnie zaciekawil
ja bede gosciem weselnym , czy wypada na poprawiny isc w jeansach ?

Gość u mnie tak
u mnie nie będzie poprawin, tylko obiad, kawa, ciasto; odbędzie się w lokalu. założę sukienkę w stylu lat 50 w kolorze fuksji, góra dopasowana, do kolan, lekko rozkloszowana.

Wydaje mi się, że jednak nie wypada. Możesz założyć spódniczkę, spodnie typu kant lub lniane ale jeansy jednak nie bardzo.

Gość Warszawa śmierdzi
a co to jest "kolor fuksji" ?

Gość u mnie tak
to połączenie ostrego różu z czerwienią, która sprawia, że nie wygląda się jak "żarówa". mój ulubiony kolorek..

Gość nie chodzi o suknie balowa
bylam na poprawinach w ogrodku i panna mloda miala na sobie bawelniana kiecke w kwiaatki i plastikowe klapki na nogach jest mnostwo ladnych np jedwabnych sukienek alagackich i na luzie, zeby pieknie wygladac na poprawinach

Gość na moim poprawiach
jak i u innych osób ciuchy były luźne.Tzn kobiety starsze to wiadomo one zawsze w garsonkach chodzą ale młode dziewczyny to były w jensach,rybaczach,spudnicach i do tego bluzeczka a faceci w jensach i koszula lub spodnie z materiału i koszula.I jakoś nikt z tego nie robił sobie problemu.Teraz mam wesele w lipcu u brata męża i zamierzam iśc w jensowych rybaczkach+topik i guzik komu do mojego stroju.Klase pokaże na ślubie i weselu.Sorry ale na poprawinach chce być na luzie a nie na sztywniaka z tego chociażby względu że człowiek jest zmęczony i z kacowany

ja na swoje poprawiny kupiłam długą sukienkę z gorsetem.Zaznaczam,że poprawiny są w lokalu(tam gdzie bedzie wesele) . Na początku myślałam o czymś zupełnie luźnym z dodatkiem elegancji-ale jak zobaczyłam tą sukienke i przymierzyłam to odrazu ją wziełam. Jak szaleć to szaleć-a zawsze poźniej można do niej dokupić jakiś lekki i krótszy dół i chodzić na inne uroczystości..

Gość to zalezy czy jest sie panną
młodą czy gościem i gdzie są te poprawiny bo do restauracji w jeansach i topiku chyba nie wypada, a na działkę czy do ogrodu tak

Gość hahahha
belletun nie wyobrazasz sobie jedwabiu w upaly a poliester sobir wyobrazasz??? jedwab jest chlodnieszy i sie ladneij uklada

Ale moim zdaniem jest zbyt elegancki na takie poprawiny. Koniec i kropka :-P. A co do poliestru - nie spojrzałam, myślałam, że sukienka jest bawełniana - poza tym to tylko wzory, żeby uzmysłowić wam o jaki typ kiecki mi chodzi.

Gość daniela
Belletyn nr 1 i 3

Belleteyn_, Ty na poważnie to coś proponujesz? Przecież to jest... brzydkie :/

Oczywiście bez urazy (i przepraszam, jeśli Cię obraziłam). Proponowane przez Ciebie ciuchy są pospolite i bardziej nadają się na wyjazd za miasto niż na poprawiny.

Gość belleteyn jedwab to jest
włókno, z którego potem sa produkowane różne tkaniny i nie wszystkie są błyszczące, sztywne i połyskliwe... a tu masz rodzaje tkanin z jedwabiu: * bureta - tkanina z wyczeski jedwabnej (odpadowej przędzy z jedwabiu naturalnego) * faille - gruba tkanina jedwabna poprzecznie prążkowana * fular - cienka, charakteryzująca się szczególną miękkością tkanina o splocie płóciennym, skośnym lub atłasowym używana głównie na krawaty i chustki * glace - mieniąca się tkanina jedwabna, w której wątek i osnowa są różnokolorowe * iluzja - delikatna, przezroczysta tkanina jedwabna * kanaus - perska tkanina jedwabna * krepa - pomarszczona, matowa tkanina (najczęściej jedwabna) z silnie skręconej przędzy * lama - gładka, przetykana nitkami metalowymi tkanina, najczęściej jedwabna * lampas - chińska tkanina jedwabna * lewantyna - tkanina jedwabna o splocie skośnym * liberty - jedwabny atłas o silnym połysku * mora - tkanina, najczęściej jedwabna, o falisto mieniącym się deseniu * muślin - lekka tkanina jedwabna wykonana bardzo luźno w splocie płóciennym * panora - tkanina jedwabna * pika - gęsta, prążkowana tkanina jedwabna * pongé - bardzo lekka tkanina jedwabna o splocie płóciennym * prunela - cienka, mocna tkanina jedwabna o splocie atłasowym * sparking - błyszcząca tkanina z jedwabiu połączonego ze sztucznym włóknem * szarmeza - bardzo cienka, miękka tkanina jedwabna * tafta - bardzo gęsta, sztywna, szeleszcząca i połyskująca tkanina jedwabna * trykotyna - gruba, miękka tkanina jedwabna

Albinoska/ gust rzecz subiektywna. Nie zwykłam się o takie bzdury obrażać :). Poza tym tłumaczę, że moje poprawiny będą" luźne". Grill na działce, stolik, ławki i tyle - już widzę jak mykam tam w kiecce i na szpilkach zapadając się w ziemię. Moim zdaniem ubiór należy nie tylko dopasować do okazji, ale i do okoliczności.

Gość upi

Gość różowe spodnie i
do tego FIOLETOWA!! bluzka... o matko :o

Tak kochana - wszystko w liliowych odcieniach w tej samej tonacji :) To komplet (tak na marginesie) :D :P

Gość z bazaru pewnie...