Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amatorka_

Pytanie o wino

Polecane posty

Gość amatorka_

Chciałabym kupić pewnej osobie, która bardzo lubi frncuskie wina, takie własnie wino w prezencie. Niestey kompletnie nie znam sie na tym temaciwe i nie mam pojecia co wybrać aby nie popełnić faux pas. Nie wiem nawet czy ma być białe czy czerwoneMam nadzieję, że znajdzie sie tu choć jedna osoba, która będzie mogła mi poradzic co wybrać.. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość zonnk
Najlepiej gdybys znała gust tej osoby, to by duzo ułatwiło. Poza tym zależy do jakiej potrawy ma być serwowane.

Gość zalezy do czegobedzie pic
moze byc zarowno bial;;e jak i czerwone. Idz po prostu do sklepu i zorientuj sie ile kasy na to mozesz przeznaczyc, drozsze sa na ogol lepsze

Gość mandaryna jego
czar teściowej

Gość amatorka_
jesli chodzi o cenę to do 300 zł, gustu niestety nie znam, a okazja do kupienia prezentu już niedługo

Gość pan Mieteek
Szato de Jabol

Gość cena
pdobna tylko przecinek miedzy 4 a 8 :D

najlepiej idz do sklepu specjalistycznego z winami- tam pracuja osoby, ktore swietnie sie na tym znaja i potrafia super doradzac :) Zapytaj profesjonaliste, idz do La passion du vin lub do Świata Win

-Ja poproszę to wino okej ju es ej -ale nie mamy takiego wina -No jak nie macie jak widze przecież że na etykiecie jak byk jest napisane ok usa Kobieta w tym momencie przekręca butelkę i moim oczom ukazuje się napis---POKUSA :)tak zwany fakt autentyczny znany mi z autopsji:)

Gość zetta
respekt Mistrzu ;)

Gość heroinee
300 zł to sporo jak na butelkę wina :D za tyle kupisz dwie butelki dobrego szampana. ale jak możesz sobie pozwolić... ;)

Gość beatryczka
A ja bym zabrała ta osobe do najlepszej winiarnii w miescie i tam uroczyła ja prawdziwym ,dobrym winkiem