Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mania...

Jestem z chlopakiem od...

Polecane posty

Gość Mania...

Jestem z chlopakiem 2 lata i ,wspolzyjemy od roku i 5mies.Zabezpieczamy sie(prezerwatywa),chlopak chce abym brala tabletki antykoncepcyje.Boje sie ze przytyje i tego ze bede zapominala o ich regularnym braniu...Bo jestem zapominalska..co zrobic?

Gość dywida
Jak to, co robic? Nie chcesz, to nie bierzesz. Facet ma cie zmuszac?

Poczytaj sobie o pigulkach to sie dowiesz wiecej, a co do zapominania to mozna ustawic przypomnienie w komorce... no i przemysl to, nie patrz na chlopaka, tylko zdecyduj czy Ty chcesz...

Gość Mania...
chciala bym zobaczyc jak to jest KOCHAC sie do konca bez prezerwatywy,lecz boje sie brac tabletki...Zbyt zdrowe chyba nie sa...

Mowie Ci poczytaj, dowiedz sie wiecej i wtedy zdecyduj, pojdz do ginekologa wypytaj, wtedy bedziesz wiedziala czy brac, zawsze mozesz odstawic jak bedziesz sie zle czula albo zdrowie Ci sie pogorszy

Gość Mania...
No własnie u ginekologajeszcze nigdy nie bylam..ale chyba w tym wieku(21lat)powinnam isc

oj powinnas powinnas :) teraz masz dobry pretekst.. tylko popytaj kolezanek o jakiegos normalnego ginekologa, bo rozni sie zdarzaja

Gość Mania...
a kolejki sa spore u ginekologow?pewnie bede pare dni czekac..

Gość do fajnego gina
to nawet miesiac możesz czekać, wie już teraz się zarejestruj

Gość Mania...
o rety....az tyle..normalnie jak za papierem toaletowym za czasow komuny

u mnie sie czeka okolo tygodnia do dobrego ginekologa, a skad jestes?

Gość Mania...
Włocławek..

A ja ci radze bierz. Nie dla chlopaka a dla siebie. Sama biore od 5 lat i nawet nie wiesz jaka to wygoda. Wierz mi tez, ze nie zapomnisz o tym. Ja biore z rana, jest to pierwsza rzecz jaka robie po przebudzeniu wiec ciezko zapomniec, a nawet jak sie zdarzy to przypomina mi sie pare godzin pozniej, a pare godzin to nie tragedia. Zreszta zawsze nosze je w torebce wiec jak zapomne moge wziac w kazdej chwili, nwet gdy jestem w szkole. Poza tym nie musze sie martwic o te glupie prezerwatywy, ktorych nie znosze. A i jeszcze, nie przytylam od tabletek nic a nic.

ja Lublin, takze daleko troche :) ale jak juz mowilam-popytaj moze kolezanek o ginekologa i zapytaj ile sie czeka, moze nie bedzie tak zle :)

magmalishous - moim zdaniem nie mozna tak powiedziec - bierz ... kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje, niektore dziewczyny tyja po tabletkach albo zle sie czuja, albo maja przeciwskazania zdrowotne, wiec kazda z nas decyzje musi podjac indywidualnie wczesniej badajac sie, no i podczas brania przygladac sie sobie dokladniej niz zwykle... mi np. strasznie krazenie w nogach sie pogorszylo po pigulkach i narazie odstawilam...

A i nie prawda jest, ze tabletko sa niezdrowe. Dla niektorych pewno tak a dla innych wrecz przeciwnie. Ja np. mam problemy hormonalne i bez tabletek ani rusz. Musze brac dla zdrowia, wiec w moim przypadku sa zbawieniem. Mi wyrownuja poziom hormonow.

Gość Mania...
Boje sie ze przytyje,bo moja kumpela brala i przytyla 10kg,chciala bym zobaczyc jak to jest bez...Napewno lepie niz z prezerwatywa..jestem taka bojazliwa...Chlopak mnie nmawia,no ale to tez moj wybor..

do hm hmmm Chodzilo mi o to zeby poszla do ginekologa i dowiedziala sie, czy moze brac. Zdaje sobie sprawe, ze nie kazdy moze. Ja chodze do ginekologa od 16 roku zycia i w moim wypadku sa wiec wskazania do brania tabletek.

Gość Mania...
mam tez okres nie regularny,nigdy nie wiemdokladnie kiedy mnie czeka...

Mania, jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz :) a wiec do ginekologa najpierw... jak mozesz brac to sprobuj, zawsze mozesz odstawic albo zmienic na inne, bo tez nie kazde kazdej pasuja... nie ma sie czego bac :) ja np. nie tylam wogole takze masz tez przyklad pozytywny :)

no to i przy okazji powiesz lekarzowi o tych okresach, zrobisz cytologie

Ja tez musialam kilka razy zmieniac tabletki bo nie wszystkie mi pasowaly. Po niektorych mialam jakies plamiania i takie tam. Ale teraz mam dopasowane i przynajmniej raz w roku robie badania krwi na watrobe, cholesterol i hormony i zanosze do mojego ginekologa wiec jestem na biezaco co i jak w moim organizmie

Gość Mania...
no chyba tez musze,choc nie lubie chodzic do lekarzy..cos specjalnego bedzie sie pytal gineolog??

Na pewno o date ostatniej miesiaczki, o to czy wspolzyjesz, czy kiedykolwiek poronilas itp. itd.

Gość Mania...
yhy.a czy to badanie jest bolesne..wstydze sie tej wizyty u ginekologa..choc wiem ze dla niego to norma..wkoncu juz sie naogladal..

hmmm wiadomo tabletki nie sa zdrowe...nie wim jak to jest z twoim sumieniem ale ja wolę brać tabletki i być dobrze zabezpieczona bo z gumka to jest duże ryzyka.mam nadzieje że jesteś na tyle rozsadna że jakby pekła ci gumka to nie zdecydujesz sie na środek wczesnoporonny...ja biore yasminelle i nie tyje po nic żadnych skutkow ubocznych dobrze zabezpiezaja i nie wychodza tak drogo pozdrawiam

Gość Mania...
a ile kosztuja??wiem ze biorac tabletki, juz prezerwatywa nie jest potrzebna.Choc sa i takie osoby ktore radza obydwa zabezpieczenia stosowac..czy to konieczne??

Gość Mania...
????hmm

Prezerwatywy+tabletki? To po co brac tabletki? To tak jakby facet zakladal 2 prezerwatywy na raz :D Tabletki sa wystarczajaco skuteczne, nie potrzebne sa dodatkowe zabezpieczenia. A ceny sa naprawde rozne. Tabletki nowszej generacji sa tak od 25 do 40zl