Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cccgggcccggg

Kto chce miec JEDYNAKA?

Polecane posty

Gość cccgggcccggg

Czy ktos z WAs swiadomie planuje tylko jedno dziecko i dlaczego???

Gość Dzak Niekaleson
ja mam jedno i zyjemy , i mamy sie swietnie , dziekuje

Gość cccgggcccggg
Och miastowa sie znalazla. Widac masz beznadziejne pojecie o zyciu i ludziach. Urodzilam sie i mieszkam w Warszawie, do ktorej przyjezdza duzo ludzi ze wsi w poszukiwaniu pracy. :-P Chcialam znac Wasze argumenty. Osobiscie uwazam, ze jedynacy sa nieszczesliwi, bo nie ma to jak duza fajna rodzinka!!!

dziwne ja mam rodzenstwo i wcale nie walcze o miłosc rodziców kochja jednakowo :) znam natomiast jedynaczke ( żona mojego brata) i jest wiecznie niezadowolona focha ma non stop

Gość kafedd
"focha ma non stop", co to za slownictwo????

uogólnienia się nie sprawdzają ;) Są duże cudowne rodziny i nie mniej cudowne małe, z jednym dzieckiem. A źle wychowane czy egoistyczne dzieciaki zdarzają się wszędzie - najbardziej patologiczna egoistka jaką znam, ma czworo rodzeństwa. Nie da się z nią wytrzymać :O Ja mam jednego syna, choć planowałam trójkę. I ten jeden, wierna kopia mojej matki, ma tak silną osobowość, że wystarczy za troje... ;)

Gość chyba kasyjopejka
leczy tutaj kompleksy swoją złośliwością. Bo widac, ze jest osoba bardzo zgorzkniałą i chyba bardzo nieszczęsliwą. Smutne... A co do tematu- nie chciałbym być jedynaczką, więc sama planuję więcej dzieci, 2 na pewno. Rodzice nie żyją wiecznie i potem jedynak nie ma już nikogo, oprócz własnej założonej rodziny. A fajnie mieć siostre, czy brata, z którymi można sobie pogadać.

my chcemy (mamy)1 dziecko z roznych wzgledow-po czesci finansowych,wiekowych etc

Gość dywida
"Osobiscie uwazam, ze jedynacy sa nieszczesliwi, bo nie ma to jak duza fajna rodzinka!!!" no niestety, ale sie z tym zgodze (wiem po sobie :o )

Gość do afobamka
wzgledy wiekowe? a ile masz lat???

Gość of tttttttttttt
jedynacy nie są szczęśliwi bo ich rodzice nie kupują samochodu kombi i nie ciągną od państwa na każda głowe z rodzeństwa pieniędzy, ich matki nie mają nieudanego sexu a ich ojcowie nie chadzaja do agencji na dziwki

30:)a syn roczek:) gdyby mial 5 lat to moze.... ale to nie tylko o wiek chodzi.....sklada sie na to wiele aspektow ale za duzo by sie tu rozpisywac mam nadzieje ze bedzie miał szczesliwe dziecinstwo i pozniej tez bedzie ok

ja chcialalm miec jedynaczke.... ale po 6 latach zmienilam zdanie....bo to sie okazalo samolubne....teraz spodziewam sie drugiego dziecka :)

Gość a dlaczego od razu
wszystko wiecie najlepiej?? dlaczego wypowiadaja sie osoby,któte nie mają pojecia o życiu jedynaka?Ja jestem jedynaczką,większosć moich znajomych też i napewno nie jestem nieszczęśliwa z tego powodu,że nie mam rodzeństwa!Nie jestem egoistką i nie jestem przemodrzała-,wszędzie zdarzają się tacy ludzie i równie dobrze mogą to być jedynacy jak i ci,którzy posiadają rodzeństwo! Proszę nie piszcie tylko,ze jedynacy SĄ NIESZCZĘŚLIWI!

Ja mam brata, ale bardzo różnimy się od siebie i nie jesteśmy sobie zbyt bliscy. Moja przyjaciółka ma dwoje rodzeństwa i są jak obcy ludzie, spotykają się wyłącznie w czasie świąt. Rodzina mojego męża jest ogromna, a spotykają się wyłącznie... na pogrzebach :O Za to strasznie zazdroszczę znajomej, która ma dwie siostry i tworzą dla siebie wzajem niesamowicie silną grupę wsparcia. To jest naprawdę prezent od losu!

Gość a dlaczego od razu
*przemądrzała

Myszka - z tymi jedynakami jest tak, jak z ludźmi złośliwymi. Co drugi człowiek ma jakąś złośliwostkę za uszami, ale jak przy okazji jest rudy, to oczywiście wredny, bo rudy :-D Ale trochę racji masz. Jestem jedynaczką i bardzo bronię swojego zdania (nawet jeśli się mylę) A co do dzieci, to mam jedno i chciałabym za 2-3 lata drugie. Jedynakowi jest czasem smutno :-) Mam kochane dziecko, cudownego męża, świetnych rodziców, sporą grupę fajnych znajomych. Brata ani siostry nie... :-( pozdrawiam :-)

Gość w zyciu roznie bywa
rodzenstwo nie jest gwarantem nieosamotnienia itd..... ja mam synka, wkrotce chce miec drugie dziecko i zrobie duzo by dzieci byly zzyte i stanowily dla siebie ogromna wartosc

Ja od zawsze chciałam mieć jedno dziecko jestem jedynaczką mąż jedynakiem tzn ma przyrodnią siostrę starszą zero kontaktów nie czuje się nie szczęśliwa z tego powodu ,chociaż przyznaje ze fajnie jak dzieci mają rodzeństwo w przyszłości mogą się wspierać jest im razniej ,świadomie sie nie zdecydujemy no chyba ze się przytrafi;)

do Kasi 28 niech Wam się przytrafi

raczej mało prawdopodobne ale ..........nigdy nie mów nigdy;)

Ja również jestem jedynaczką mam mnóstwo znajomych jedynaków (jestem bardzo szczęśliwa więc nie wiem skąd wzięło się stwierdzenie, że jedynacy są nieszczęśliwi:O ).Mam jedno dziecko co do drugiego nie mówię stanowczo NIE ale również go nie planuję ( chyba, że w przyszłości mi się odmieni;) )

Gość karola26
ja też będę mieć tylko jedno dziecko! Czemu? Bo jestem w ciązy i już mam dosyć. Czuję się bardzo źle a nie wiem co będzie jak się małe urodzi :-/

Gość po tym co przeszłam
w trakcie porodu nigdy nie zdecyduję się na drugie dziecko :O

ja jestem jedynaczka i jakos nigdy nie czulam potrzeby posiadania rodzenstwa wyroslam na normalną,wrazliwa osobę nie jestem żadną egoistką mam tez synka jedynaka ma prawie osiem lat i chyba nic sie już u nas nie zmieni,mąz czasem nabąkuje cosik o drugim dziecku ale to chyba z przekory bo jak na razie jest nam wygodnie,dziecko mamy odchowane,zdrowe i madre mamy sporo \"przestrzeni\" wokól siebie i wcale nie jest reguła,że rodziny wielodzietne to rodziny bardzo kochajace sie...czasem rodzenstwo żre się bardziej niż obcy sobie ludzie...