Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś pomoże hmm

włosy na rękach

Polecane posty

czym rozjaśnić/usunąć? Może ktoś ma ten problem i pomoże ;)

ja tam sie do swoich po prostu przyzwyczailam :D wystarczy ze z tymi na nogach sie trzeba uzerac :P

Gość miałam ten problem
jestem blondynką i miałam dość jasne włoski, ale na białej skórze i do tego dość długie i tej wiosny usunęłam je depilatorem jestem bardzo zadowolona, mam teraz ładną, gładka skórę :) polecam

Gość lakanakana
buhahaha.... a ja je scielam maszynka do wlosow bo nie moglam patrzec... mialy dlugosc nawet do 1.5 cm.... masakra.... wiec scielam i jest ok

chyba każda dziewczyna ma;) ja jestem brunetka i mam ciemną karnacje- ma to też wady- tz. ciemne włoski na rękach... golić nie ma co!- odrosną twarde i ciemniejsze! rozjaśnianie- szkodliwe dla skóry kremy- może ale to nie rozwiązanie dla mnie;) ja chodze raz na jakiś czas na depilacje do kosmetyczki- wosk! mam wtedy spokój na kilka tygodni, odrasta mniej włosów, sa jaśniejsze, słabsze... a ostatnio moja kosmetyczka przerzuciła sie na depilacje cukrową, tez fajny efekt (podobny...niby mniejszy ból, ale ja już praktycznie tego bólu nie czuje-przyzwycziłam sie) :D

a jeśli chodzi o rozjaśnienie, orientuje się ktoś czym?

Gość lakanakana
sa takie kremy do rozjasniania wloskow na calym ciele kosztuje kolo 50 zlotych, moja kumpela stosuje ale niestety nie wiem jak sie nazywa. podono bardzo dobry, popytaj w drogewriach

Gość miałam ten problem
po użyciu depilatora, one właśnie nie są grube i mocne, ale juz prawie mi nie rosną a wydepilowałam sie na rekach ze 2 razy :) czuję, że jeszcze to powtórzę i problem z głowy gorzej jak sie takie czerwone plamki robią na rękach, w pierwszy dzień po depilacji chodzę z długim rękawkiem

Gość miałam ten problem
wiesz co :) przyznaję, że bolało pamiętam, że pierwszy raz to chyba z pół dnia to trwało robiłam to na raty :) ale za drugim razem już boł był minimalny naprawdę polecam :)

chyba jednak sie nie skusze, oszalaje z bolu... mam depilator ale nawet nog nim nie gole, bo po pierwsze rzeczywiscie trzeba pol dnia siedziec zeby wydepilowac dokladnie, a po drugie boli jak cholera

Gość dzięki

Gość dzięki
gdyby ktoś jeszcze wiedział coś o rozjaśniaczach to dajcie znać :)

Gość Kudłaczka
To już lepsze rozjaśnianie. Po jakimś czasie włsoy będą słabsze. No i rojaśnianie nie boli. Ostatnio zrobiłam tak z włoskami na udach, bo są delikatne, średni blond. Nigdy ich nie goliłam. Goliłam tylko łydki, jednak mój facet ciągle mi marudził by je wydepilować bo je widać. Nie mam zamiaru juz kiedyś depilowałam łydki i było tylko gorzej, wrastające włoski, blizny, stany zapalne. Już nigdy nie pójdę na wosk ani nie użyję depilatora mechanicznego. Naprawdę polecam rozjaśnianie. W Stanach jest specjalny preparat Sally Hansen do rozjaśniania, u nas nie ma więc używłam farby do włosów Nutrisse Garniera Superrozjaśniającej nr 100. Rozrobiłam pół opakowania i szerokim pędzlem posmarowałam farbą uda, nic nie piekło nie spływało. Potrzymałam ok 40 minut. Efekt: włosy są białe, prawie przeźroczyste. Nie podrażniło ani nie spaliło skóry. Kiedyś próbowałam Pallette, ale po 10 minutach skóra piekłą żywym ogniem. Musiałam zmyć mimo że nie rozjaniło. Nutrisse kosztuje ok 15 zeta, opakowanie wystarczy przynajmniej na 2 zabiegi.