Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enamorada

Dziecinstwo w latach 80.

Polecane posty

Wrzucajcie \"wspominki\" ;) Poszperalam troche na youtubie, ale nie za duzo znalazlam. Oto pare perelek: Laleczka z Saskiej Porcelany: http://www.youtube.com/watch?v=kEILmCD8m08&mode=related&search= Magda Fronczewska dzisiaj: http://fabrykaobrazu.com/bank/categories.php?cat_id=413 TIK TAK (ale mi sie podobal ten chlopczyk spiewajacy piosenke o Kocurze ;) ) http://www.youtube.com/watch?v=nhj9Jt_3tIk&mode=related&search=

pozdrawiam, pamiętacie pankracego, misia uszatka, bolka i lolka? wode z saturatora(tego smaku do końca życia nie zapomne. Przymusowe picie tranu w przedszkolach, szkołach w 1986 fuj obrzydlistwo.jak sobie cos jeszcze przypomne to dopisze.

Gość powiem
Fajnie czasem powspominać , a oręzade w torebkach pamietasz ?

Gość powiem
a szał na lambadówy też , wszystkie dziewczyny musiały mieć takie .

i lizaki Hity i wafelki jak im tam było kukuruku- czy jakoś tak :D

Gość powiem
fafelki kukuruku - pamietam reklame ; Kukuruku to jest nowe códo z masłem kakaowe to najlepszy smak na ziemi może zmieścić się w kieszeni, Boże po tylu latach pamietam nawet do tego melodie hahahahaha...

A czy ktos pamieta piosenke Krzysztofa Antkowiaka \"Zakazany owoc\"? Szukam w necie, ale nie moge znalezc.

Znalazlam tylko slowa :) Mówia mi tak, na to jeszcze masz czas nie dla ciebie ten film, dzieci muszą iść spać Mówią mi tak, ja w tym wieku to fakt I zamyka się świat, dozwolony od lat (Refren) Zakazany owoc, dumnie krąży mi nad głową Zakazany owoc, marzeń ciemnych tabu Zakazany owoc, znowu szansa przeszła obok Choć już czułem ten smak Czemu tak jest, że nie wolno mi chcieć Rzeczy super na pięć, tych na, które mam chęć Za to co dnia, musze zmagać się sam Z górą nudy gdzie smak, dawno wywiał już wiatr Zakazany owoc, dumnie krąży mi nad głową Zakazany owoc, marzeń ciemnych tabu Zakazany owoc, znowu szansa przeszła obok Choć już czułem ten smak x2 Zakazany owoc, dumnie krąży mi nad głową Zakazany owoc, marzeń ciemnych tabu Zakazany owoc, znowu szansa przeszła obok Choć już czułem ten smak Zakazany owoc, śmieje się nad moja głową Puki żyje sobie żyje słodkie tabu Zakazany owoc, dobrze że go masz nad głową Zerwiesz go, posmutnieje świat

Gość sentymentalna dziewczyna
a ja pamietam jeszcze proszek CYPISEK i BIS :P oraz pierwsze zegarki elektroniczne na reke - szal, buty relax, w szkole guma do skakania do samej szyjki musiala byc na przerwie :P fartuszki szkolne z tarcza przyszyta (nie cierpialam tego nosic) gumki zapachowe do gumowania piorniki chinskie ojjjj wiele tego bylo ;) Fajny temacik

Gość powiem
jasne że tak ! Pamietam :)

A pamietacie \"Swiat Mlodych\"? Albo \"Okienko\", \"Plomyczek\", \"Swierszczyk\"?

Gość a ja pamietam
maslo solone, uwielbialam je, mama kupowala na kilogramy w sklepie, a keidys sie tak nazarlam ze zwracalam w ubikacji. I juz wiecej nie probowalam.

Gość anemiczkaaa
ja pamiętam hula-hop, pieluchy tetrowe,

Gość anemiczkaaa
plomyczek i świerszczyk tak:D było to :D lentilki jeszcze

Gość powiem
kto z was nosił kominiarke ? Miałam chyba ze sto wszystkie gubiłam .

Gość anemiczkaaa
ja mialam taką żółta z daszkiem nad oczami:D

swiat mlodych kupowalam namietnie ;) jeszcze mi sie przypomnial syfon na naboje, no i PEWEXY ..... to byl hicior :D

Gość powiem
Pamiętacie cały rytuał picia kawy . Jak sasiadka przyszła na kawe to 30 min. pierwsze to był czas poświęcony mieleniu recznym młynkiem , no i zapach . Kawa Arabika - oczywiście :)

perfumy "Byc moze" radiomagnetofon na kaseciaki :P mialam Kasprzaka stomatolog w szkole

Gość A ja szukam
Takiego teledysku "Zusia. Lalka nieduża. I nadodatek cała ze szmatek :D Oczy ma jak 5 zł... " Szukam jeszcze teledysku takiej dziewczynki co śpiewała: "A ja rosnę i rosnę. I niedługo przerosnę mamę, tatę i sosnę" Ach jak ja bym chciała się cofnąć w czasie. Tyle rzeczy już odeszło w niepamięć i aż sama się nieraz smucę jak wiele już zapomniałam z tamtych lat i zapominać będę.. http://www.youtube.com/watch?v=3OEkUaGvzqs

wow to moje dzieciństwo,urocze,dzinsy RIFLE z Pewexu,sklepy górnicze,sam urok,i to jak chCIAłAM\"Tulipana \" po nocach oglądać ahahaha,kolonie z zakładu pracy ,wczasy z rodzicami-a dzisiaj cały rok trzeba kombinowac żeby własne dziecko wysłać na obóz zagraniczny.

Gość A ja szukam
A pamiętacie te cholerne chałaty ? :D Rany! Jak ja tego nienawidziłam. I fluoryzacja! Bleee... A właśnie! A gdzie ta piosenka o myciu zębów ? "Szczotka, pasta, kubek, ciepła woda. Tak się zaczyna pierwsza przygoda" :D

uhuuu i jeszcze \"niebezpieczna zatoka\" w niedziele na dwojce a takze niezapomniany\"pieprz i wanilia\".teatr mlodego widza chyba o 13,tez na dwojce.albo program drops a potem 5-10-15 w sobote rano.pi i sigma w tygodniu(och tego to nie lubilam). a buty relax to legenda:)

mydlo wszystko umyje, nawet uszy i szyje.....:P

Gość powiem
Ale fajny ten topik , mysle ze juz się przeniosłam w lata 80

teleranek no i Reksio, Smerfy,pomyslowy Dobromir,spikerka Wojtczak, Bogumila Wander oraz "Z kamera wsrod zwierzat" :)

Plyty Natalii Kukulskiej i Majki Jezowskiej ( \"a ja wole moja mame\") odsluchiwane na winylowych plytach, sluchowiska w radio dla dzieci, wyswietlacze bajek na sciane... (pamietacie? wkladalo sie klisze :D)