Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enamorada

Dziecinstwo w latach 80.

Polecane posty

z jednej strony piekne lata pierwsza milosc, dziecko, jedno drugie z drugiej takie utrudnienia ze chlopaki mowia ze sobie jaja z nich robie i nie chca wierzyc ze tak bylo

Gość powiem
sklepy zamkniete w niedziele - pamietacie jeszcze

i wiecie co. żal mi tych dzisiejszych dzieciaków, tyle z życia im ucieka 😭 i jeszcze był klej- guma arabska ten w buteleczkach z gumką :D

Gość powiem
Fartuszki szkolne - Giertych powraca do dzieciństwa też jak widać .

Gość może ktoś wie
o matko jaka jestem stara, wszystko to pamiętam, ile lat juz żeśmy przeżyli...

Gość powiem
Powiedzcie mi co te dzieci teraz robią , bo jakoś ich nie widze żeby sie bawiły , grały w klasy , skakały w gume , hula hop , piłke nozna itd... Nie mówiąc o zabawe w sklep z udziałem kamieni .

co robią? mają komputery, PlayStation, MP4 itp a my graliśmy w Greka na patyki, w podchody po całym osiedlu i zakładaliśmy obozy na drzewach!! siedziec w domu to była kara!!

dzieci teraz to przed kompem siedza albo co gorsza gangi zakladaja i kradna:(

Nie było bezstresowego wychowania. Dziecko miało słuchać rodziców i kropka. Na dobre nam to wyszło :D Mam na myśli mnie i moje rodzeństwo

Albo \"Policjanci z Miami\", \"Dirty Dancing\", \"Dempsey i Makepeace na tropie\"...

Gość powiem
i tracą wiele , łażenie po dachach , drzewach nawet po pociągach czy wierzowcach . A teraz jakieś sieroty rosna . Ja mojej Myszce pozwalam łazić po drzewach i się brudzic , bawić sie na całego , wole to niż jak siedzi przed kompem .

Pierwsza pralka automatyczna i wszyscy wpatrzeni w obracający się bęben. Szczyt luksusu :D

Gość takaaaa jednaaa
kiedys mielismy szacunek do rodzicow, do nauczycieli, a dywanik u dyrektora to bylo cos strasznego i kazdy sie tego bal jak ognia, a teraz??teraz dziecko ma wieksze prawa niz rodzic i nauczyciel i bedzie coraz gorzej :(

Ech, pewne rzeczy sa teraz lepsze, a inne gorsze. Nasi rodzice tez nas mieli za zepsutych gdy nas porownywali do siebie w dziecinstwie.

Gość takaaaa jednaaa
jak podacie maila to wam cos fajnego wysle

Gość powiem
to fakt , szacunek i respekt do starszych był ale i strach by nie dostać liniką po rekach też , teraz jest odwrotnie

Gość takaaaa jednaaa
podszywacz zadnych maili nie chcialam !!nie podawajcie!!

Gość takaaaa jednaaa
ja tak tesknie za tamtymi czasami calymi dniami przebywalam na podowrku,a teraz dzieci siedza przed tymi komputerami to jest baaardzo smutne :( pamietacie takie buty ja nie wiem jak sie nazywaly ale chyba jarmiłki czy jakos tak :)

Moze juz ktos o tym wspominal: -sobotnie poranki, stalo sie w kolejce do kiosku, po np Dziennik Ludowy, w srodku byly plakaty:) -slodycze na kartki -gumy Donaldy z Pewexu -lody z automatu(do dzis pamietam, te obok mojego bloku kosztowaly 18 zl ) :)

Teraz tez sa fajne rzeczy, bez ktorych trudno by nam bylo zyc, gdybysmy sie mieli przeniesc w przeszlosc, np. pelne sklepy, mozliwosc podrozowania, internet... i wiele innych, np moja ukochana gra Age of Empires ;) Ide grac 👄

Gość takaaaa jednaaa
albo getry pamietam mialam takie z lajkry czarne i mialam tez biale i czerwone lakierki :) na komunie dostalam kiedys zestaw zegarek i kalkulator bylam taka szczesliwa, a teraz na komunie laptopy i jakies drogie rowery kupuja :)

sandałki z plastiku i spódniczki szyte z pieluch tetrowych :)

Gość powiem
jak to się czyta to wyglądałyśmy jak dzieci wojny --- ale jakie szczęsliwe :)

W dodatku każda rzecz , którą się otrzymało albo zdobyło cieszyła. Chyba tej radości teraz najbardziej mi brakuje.