Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slonnnnnnnce

jak sie najlepiej opalać?? rady

Polecane posty

1. Najlepiej opalac się stopniowo, bo jak przesadzisz to nie dosyc ze bedziesz burak, to jeszcze i tak jak to zbrązowieje to zlezie Ci skóra. 2. Ja na słonku opalam sie na balsamie masło kakowe z ziaji, mozna tez go używać do solarium. 3. Ja opalam sie i w solarium i na słonku:) I efekt jest super:)

Gość ktos durnie uwaza
ze z ZAZDROSCI?!!!! ludzie odradzaja opalanie. A czego zazdroscic? przeciez kazdy moze sie spiec na raka chocby w solarium, to przeciez osuiagalne dla kazdego. Raczej z zyczliwosci i rozsadku. Jestescie mlode, ale ja juz nie bardzo, moje kolezanki, ktore sie zawsze smazyly na sloncu bez opamietania maja skore w tragicznym stanie. To wychodzi dopiero w pewnym wieku, ale wierze, na starsze lata tez sie chce dobrze wygladac! Jak naturalnie musnie slonce, to ok, ale opalac sie specjalnie to naprawde brak wypobrazni.

Gość Becis
Najlepiej to się nasmaruj olejkiem dla dzieci i co chwila pryskaj się wodą z solą...efekt murowany ;))

Gość kasia:)
szybko można sie opalić masłem roślinnym:) słońce lubi tłuste rzeczy stosuje go od lat:)tylko ostrzegam nie można za długo leżeć na słońcu bo można sie poważnie poparzyć i niestety tego też doświadczyłam pare razy ale efekty są super polecam:)posmarować sie masłem i wyjść na słońce na 30 minut i to wystarczy:)

Gość bloOndii;)
Dziewczyny jeśli jesteście blade a chcecie na wiosne troszke sie opalić, być ciemniejsze to polecam sok z marchwi. Ja wyciskam codziennie w sokowirówce 2 szklanki soku i to naprawde dziala co prawda trwa to od 1,5 do 2 miesiecy ale jeszcze nic stracone sprobojcie nic was to nie kosztuje a bd zdrowsze i pieknie opalone do tego sloneczko i git;D Życzę powodzenia;)

Gość plaza_slonce
W pierwszych dniach wysoki faktor SPF, później można zastosować mniejszy. Dodatkowo bierzemy pod uwagę czy ktoś opala się na brązowo, czy na czerwono :-) Ja należę do tej drugiej grupy. Na pierwsze kilka dni wybieram eva sun z spf ok 50. Po kilku dniach spf ok 30.

Gość gość
Ja do opalania przygotowuję się już od wiosny. Jeszcze w marcu stosuję witaminę d3 (którą zażyawam od września do marca) i zaczynam zażywanie beta-karotenu. Potem jeśli idę się opalać, to stosuję 2 rodzaje specyfików, najpierw smaruję się przyspieszaczem opalania (bardzo dobry jest firmy Soraya, ale z Avonu też niezły), jak już widzę, że słonko mnie "bierze", a wiem, że jeszcze będę na słońcu, to smaruję się preparatem z filtrem. Najlepiej opalać się nad zbiornikiem wodnym. W ub. roku często jeździłam z moim mężem na ryby, najpierw co weekend, a w czasie urlopu prawie codziennie. Pięknie sie opaliłam i skóra nie schodziła...