Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzikk

mam pytanie - hormony a cera

Polecane posty

Gość bzikk

dziewczyny, czy po rezygnacji z antykoncepcji hormonalnej miałyście jakieś poważne problemy z cerą, trądzik lub jakieś inne choroby skóry? Proszę bardzo o odpowiedź

Gość noooo taaaa
tradzik.........masakra dlatego trzeba temu zobiec uzywajac odpowienie preparaty i nawilazac cere

Gość bzikk
czyli jakie preparaty? Po jakim czasie od odstawienia pojawił się trądzik, ja nie biorę od 2 tyg i cerę mam na razie ładną, ale za 2 miesiące mam ślub, może powinnam jeszcze przez ten czas brać tabletki, jak myślicie. Teraz ma miesięczną przerwe

Gość bzikk
czekam na więcej odpowiedzi, mysle, że sporo jest kobiet, które zrezygnowały z antykoncepcji horm. albo planują to zrobić i chciałyby wiedzieć, co je czeka..

Gość madziaraaaaaaaa
mi zaproponowano kuracje hormonalna na tradzik . nie zdecydowalam sie bo najpierw sporo sobie poczytalam. jedno jest pewne jak sie raz zacznie brac hormony to potem trzeba tak do konca zycia albo do ciazy. zawsze jak sie bierze jest ladnie pieknie ale po odsawieniu masakra. duzy tradzik i podobno nawet miesiaczka moze zaniknac . ja nigdy tego syfu nie wezme do ust wole sie truc antybiotykami .

Gość bzikk
boże, jak bym wcześniej była świadoma, w co się pakuję, no ale ginekolodzy oczywiście polecają tabsy i bagatelizuja ich skutki uboczne..

Gość ninkaaa
dziewczyny mi cos sie okropnego zaczęło dziać z cerą od odstawienia tabletek, po kilku m-cach. Mam całe czoło wysypane a zawsze miałam gładziutkie i włosy mi się bardzo przetłuszczają, myślicie że to mogą być sprawy hormonalne?Jakie badanie powinnam sobie zrobic?

Gość joella82
ja mam to samo..:( Zawsze ładna cera a po odstawieniu, po okolo 4-5 m-cach zaczeły sie dziać cyrki! Mam tak juz od roku, całe czolo wysypane..:(

Gość Do Ninki
Miałam tak jak ty, lekarz zapisał mi anty na tradzik potem odstawiłam, jeszcze później zaczęło mi się robić jak i tobie (masakryczny łojotok twarz +włosy) a efekt jest taki że teraz sie lecze w poradni gin-endo i końca nie widać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!