Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dziecka z potówkami

te straszne potówki

Polecane posty

kąpię synka codziennie, kilka dni upałów, a on już ma potówki buuuuuuuu.....

a ile twoje dziecko ma latek moja ma 2.5 roku i odkad zaczeły się upały całę plecki i brzuszek w potówkach byłam nawet u lekarza ale nic mi nie doradził oprócz kapieli w wodzie z krochmalem kapie dopiero drugi dzień i na razie nic nie pomaga

Przepraszam, że nie odpowiedziałam, ale wysiadł mi internet przez te burze :D Synek ma roczek, kąpię go w nadmanganianie potasu od kilku dni i też niewiele pomaga :(

Odstaw nadmanganian, wykąp malucha w krochmalu. Nie wycieraj do sucha, tylko delikatnie otrzyj - okryj ręcznikiem i pooklepuj ( mały będzie miał uciechę :D ). Zakładaj mu lekkie ubranka z bawełny, lnu ( wbrew pozorom nie drapie), nawet pozwól biegać bez koszulki - w pieluszce i gatkach. NIE PRZEGRZEWAJ - to najważniejsze. Dzięki temu ja nie wiem nawet jak wyglądają potówki...

Atrida ja właśnie nie przegrzewam córki biega lekko ubrana dopiero 3 dni ją \"krochmalę\";) i jak na razie niestety poprawy nie widzę nie wiem może ma taką wrażliwą skórę martwi mnie to koleżanka porodziła mi dzisiaj żeby małą talkiem też posypać spróbuję wieczorem:)

Wypróbuję ten krochmal. Synka ubieram w body (bawełniane oczywiście) z krótkim rękawem, cieniutkie spodenki, a i tak ma te potówki. Mieszkam na ostatnim piętrze, od dachu mieszkanie jest strasznie nagrzane, a powietrze stoi :(

Słuchaj, zakładaj małemu tylko jakieś lekkie porteczki na pieluchę. Mój 3letni synu biega w samych majteczkach, bo poci się nieźle i przy jego szaleństwach po 15 minutach można na jego plecach jajka smażyć :). Pudruj go - tu dziewczyny mają rację. Czy dziecięcym pudrem, czy mąką ziemniaczaną ( jedyna skuteczna \"posypka\" na odparzenia u mojego Smoka ). Kup wiatraczek - zaczyna się sezon, tanieć będą. I nie bój się jak cię straszyć będą, że złe i dziecko się pochoruje. Choruje się od nie czyszczonej klimatyzacji, nie wiatraka...

mój mały też ma potówki. dajcie przepis na ten krochmal do kąpieli, bo nie potrafię go zrobić, tylko dokładny proszę :) będę bardzo wdzieczna :) a co to jest puder płynny?