Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomysl na obiad

cos lekkiego na obiad

Polecane posty

Gość pomysl na obiad

Co gotujecie na obiad w tak gorący dzień jak dzis???

ja polecam kotlety z jakej, ziemniaczki a to tego zielona salata ze smiatkna. smacznego :):)

Gość a jakkkkk
a jak robisz te sałate ze smietana?

Gość owłosiona jak dzika świnia
polecam frytki

salate \"skubie\" i polewam smietaną wymieszana z sola. Tak jak mizerie. Oczywiscie nie omze byc za duzo tej smietany:)

Gość a jakkkkk
ale mizerie zakwaszam, a sałate tez ? i mieszasz te sałate z ta smietana?

Gość pomysl na obiad
a nie dodajesz do smietany cukru?

nie, ja nie dodaje akurat cuktu, tak \"skrapiam\" te salate smietana i tyle. Smietana 18% np. nie slodka

zmona tez podawac kotlety z jajek z tzatzikami. Tez dobre, jesli ktos lubi smak czosnku :)

Gość owłosiona jak dzika świnia
do Pomysł na obiad: oszalałaś ? do sałaty cukru? ja dodaję soli. słodka sałata? bleeeee

Gość beznadziejnaosoba
a mogłabys podac przepis na te kotlety z jajek i tem tzatziki? z góry dziekuje

Gość ...................../........
sałate można jeść na słodko i na słono

Składniki: (przepis sla 2 osob ) - 3 jajka ugotowane na twardo i jedno surowe, - poł bułki namoczona w wodzie, sa i tacy co moczą w mleku - natka pietruszki lub szczypiorek (ja daje pietruszke) - cebulka podsmażona - przyprawy (sól, pieprz ) - bułka tarta, - olej do smażenia. Jajka przepuszczamy przez maszynke lub bardzo mocno rozdrabniamy widelcem , dodajemy namoczoną i odciśniętą bułeczkę, wbijamy jajo surowe, wrzucamy cebulę , pietruszke zielona lub szczypiorek. Lepimy kotlety (takie jak mielone), obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

tzatziki Składniki: - jogurt naturalny - surowy ogórek - przyprawa tzatziki (gotowa do kupienia) Wykonanie: Ogórek zetrzeć na tarce, odlać sok i wsypac przyprawe.

Owłosiona,oszalałaś?Jak można jeść słoną sałatę??? Rany,to już nawet nie można mieć odmiennych upodobań kulinarnych???

moja babcia robiła pyszną słodkawą sałatę,chyba do smietany dodawała roztarte żółtko (ugotowane na twardo) i na pewno coś jeszcze-cukier? sól? ocet? -nie mam pojęcia,chociaż ja w domu robię na słono,chętnie bym taką babciną zjadła :-)

Gość u mnie w domu
robi sie salate z cukrem i tyle, nic wiecej sie nie dodaje i tez jest pyszna!! a na upal pyszny jest chlodnik - litr maslanki albo kefiru, okolo 1/2 koligrama pomidorow (moga byc bardzo dojrzale) - trzea je obrac ze skorki (jak sie je sparzy to latwo idzie) i przetrzec przez sitko albo zmiksowac, wymieszac z maslanka/kefirem, dodac do tego dwa duze ogorki pokrojone w drobna kostke i pokrajany szczypiorek i koperek (takie male peczki, w sumie to ile kto lubi), posolic, popieprzyc i wstawic do lodowki, zeby sie przegryzlo i schlodzilo (godzina wystarczy). pycha!

Gość drew
a ja do śmietany dodaję ciut soli, ciut cukru, oliwy i wyciskam cytrynę lub troche octu winnego. I polewam salate, pyszna jest taka.

Gość sałata zielona
sałate porozrywać na małe kawałeczki, do tego 1/3 szkklanki wody zmieszać z łyżką octu,łyzką cukru tym polac sałate,wymieszać i skropić kwaśną śmietaną

Gość sałata zielona
a może truskawki z ryżem i smietaną na upały

Gość majlajf
przepyszna sałata z jajem: duża glówka sałaty, 2 jaja ugotowane za twardo posiekać drobno, dodać kwasku cytrynowego (na końcu łyżeczki) soli i łyżeczkę cukru oraz mały kubek śmietany kwasnej - dokładnie rozetrzeć sałatę poszarpać na kawałki i wymieszac z jajami przed podaniem przepyszne