Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gila

nowotw贸r nerki

Polecane posty

Go艣膰 gila

CZesc, chcialabym sie poradzic. na pewno jest ktos lub nawet jest tych osob duzo, kt贸rzy spotkali sie z takim typem nowotworu.wczoraj dowiedzielismy sie,ze moj maz ma dosc duzego , bo 32x24 mm guza w lewej nerce. Jest zle.Ze mna jest zle. On tez pewnie zle sie czuje,mowie o psychice. Jednak on jeszcze mnie pociesza. prosze o jak najwiecej wpisow,moze ktores pomoga nam wybrac dobrego specjaliste, nastawic sie na cos,co nas czeka. piszcie,jak bylo, jest w waszych przypadkach. bardzo dziekuje

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gila
chce tez dodac, ze moz wlasnie podjal nowa prace i postanowilismy zrobic sobie wszystkie badania.tak profilaktycznie, bo z panstwowa sluzba zdrowia bywa roznie, a w tej nowej pracy mamy ubezpieczenie i dostep do prywatnego duzego centrum medycznego. na usg jego badania sie zatrzymaly. tomografia komputerowa potwierdzila najgorsze. nic go nie bolalo, nie narzekal.

Udost臋pnij ten post

m贸j ojciec mia艂 torbiel na nerce, ale nie z艂o艣liw膮 w jego przypadku poprzedzone to by艂o chorob膮 nerek, tworzeniem si臋 kamieni i kolkami nerkowymi, zosta艂 dok艂adnie przebadany ze wskazaniem do operacji. W trakcie okaza艂o si臋 偶e torbiel jest tak umiejscowiona 偶e nie ma innego wyj艣cia jak usun膮膰 ca艂a nerk臋 偶eby mo偶na by艂o zrobi膰 badania histopatologiczne. Na szcz臋艣cie by艂 to guz nie z艂o艣liwy. by艂o to 12 lat temu, do tej pory 偶yje ca艂kiem zdrowo, tylko raz jak na razie mia艂 kamie艅 na tej zdrowej nerce i rozbijali mu go ultrad藕wi臋kami. Szcz臋艣cie trafi艂 na wspania艂ego urologa - nefrologa i do tego 艣wietnego chirurga wa偶ne 偶eby艣cie znale藕li dobrego specjalist臋, najlepiej zasi臋gaj膮c j臋zyka w艣r贸d znajomych, na pewno kto艣 zna dobrego lekarza z tej dziedziny By膰 mo偶e b臋dzie potrzebna konsultacja u onkologa. I najwa偶niejsze nie poddawa膰 si臋, b臋dzie dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gila
dziekuje, bardzo prosze o kolejne wpisy, to dla mnie bardzo wazne. od wczoraj nasz stan psychiczny sie poprawil, wiem,ze musimy walczyc.

Udost臋pnij ten post