Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irusianami

jaka chcialybyscie miec idealna wage????odchudzacie sie ?jaka dieta najlepsza?

Polecane posty

Gość irusianami

hej chcialabym zrzucic okolo 2-3 kg tak w ciagu 2 tyg, jaka najlepiej diete stosowac? dodam ze nie chcialabym zrezygnowac calkiem z makaronow i ryzu, oraz co nieco slodkie przekasic czasem. moze jesc wszystko ale w mniejszych ilosciach tylko?albo przed snem nie jesc? a nie chce pic zadnych herbat na odchudzanie bo biore tabletki antykoncepcyjne

Gość jamajka21
Schudłam 2 kg w ciągu dwóch tygodni a moja dieta poległa na tym, że nie jadłam ziemniaków, białego pieczywa, nie słodziłam herbaty ani kawy, piłam dużo wody, jadłam praktycznie tylko ciemny, pełnoziarnisty chleb z warzywami lub białym dietetycznym serkiem, ewentualnie czasem jakiś makaron z sosikiem w niewielkiej ilości. Efekt był błyskawiczny, może dlatego, że zwykle jadam dużo słodyczy i chipsów więc samo zrezygnowanie z takich śmieci mogło być dla mojeg organizmu rodzajem szoku:)

Gość irusianami
a jadlas w normalnych ilosciach? czy male porcje? ile razy dziennie? a po tej diecie zaczelas normalnie jesc ziemniaki, pieczywo i chipsy? czy juz w ogole odstawilas

Gość irusianami
a o ten serek to chodzi ci o chudy twaróg? co myslisz o kefirach 0% i jogurtach naturalnych? a slodkiego przez te 2 tyg to nawet kosteczki czekolady nie zjadlas? och nie wiem czy wytrzymam

Gość fallon
hej ja od wielu lat utrzymuję figurę -choć mam tendencję do tycia , po prostu nie jem nic po godz.18-19 ,poza tym nic nie podjadam ,natomiast jem wszystko -ryż ,ziemniaki ,mięcho... niewiem ,czy to pomoże schudnąć tak szybko ,ale na przyszłość warto o tym pamiętać....

Gość jamajka21
Jadłam najczęściej kilkamałych posiłków - np. na śniadanie jogurt bez cukru z płatkami owsianymi i rodzynkami, potem chlebek z pomidorem, ogórkiem itp. Praktycznie nie jadłam obiadów, jesli już, to, jak napisałam makaron lub ryż z mięsem normalnie smażonym i sosem z paczki i wszystko w porcji mniejszej niż zwykle. Moim głównym problemem było podjadanie między posiłkami i głód czekoladowy - rozwiązywałam to jabłkami i słonecznikiem(zamiast chipsów:) ), dużymi ilościami wody i różnymi herbatami bez cukru(zielone, z żeń szeniem itp. - ale nie odchudzające). Kiedy miałam ochotę na coś słodkiego i nic nie pomagało - ani jabłko ani rodzynki, wtedy sięgałam po Belvitę - batonik z ziarenek, z orzechami, karmelem i czekoladą(w różnych wersjach - w sumie ok 130kcal) Niestety wtedy przyszły święta...i cała dieta wzięła w łeb, i do tej pory nie udało mi się w pełni do niej wrócić(bo te jabłka takie drogie teraz! :P ), co więcej znowu zaczęły się chipsy, lody, pizza, piwo(a należy całkowicie zrezygnować z alkoholu, ew. wino czasem można - "na trawienie")... Na szczęście, właściwie nie wiem czemu, ale obyło się bez efektu jo-jo, po prostu wróciłam do tego co było wcześniej...Ale myślę że czas znowu się wziąć za siebie. Kto dietuje ze mną? ;)

Gość fioli
kurcze jak bez alkoholu to ciezko bo ja lubie piwko zimne sobie wypic i czesto chodze do pubow .i potrafie wypic nawet 5 pic bo mam mocna glowe.ja wlasnie tez jablka przefryzam miedzy posilkami lub mandarynke.a jak na cos slodkiego mam ochote to jem chalke z maselkiem kawalek i mam slodkie i najadam sie. a z tym nie jedzeniem po 18-19 to nie da rady bo o tej porze najbardziej chce mi sie jesc i jak chodze spac po 24 to z glodu bym uschla chyba.naraznie przezucilam sie z normalnych jogurtow na naturalne i kefiry, i z wieprzowiny na drob

Gość fioli
fallon- a co tzn ze utrzymujesz caly czas figure? ze masz taka sama wage caly czas? czy ze bardzo chuda jestes? a slodycze jadasz i chipsy? slyszalam tez ze jak sie odchudza to trzeba jesc lody ale takie smietankowe oczywiscie bez zadnej polewy bo wtedy organizm potrzebuje duzo energii by ogrzac organizm po ich zjedzeniu. a co sadzicie o napoju FIT z l-karnityna?zaczelam tez to pic i herbate mietowa-wiem ze ona nie jest na odchudzanie ale poprawia prace zoladka i regukuje wzdecia po jedzeniu

Gość jamajka21
Drób jest lepszy, no i ryby. Ja prowadzę typowo studencki tryb życia, więc jak wracam do domu i karmią mnie kotletami to nie potrafię odmówić tego luksusu... U mnie plusem jest też to, że do najbliższego sklepu mam kawałek, więc to nie jest tak, że jak chce mi się czegoś słodkiego to po prostu ubieram się i za 5 minut mam batonika...po prostu nie chce mi się zasuwać do sklepu po każdą zachciankę, więc uczę się radzić sobie bez tego. Ostatnio staram się jeść najpóźniej o 20...ale przez to chodzę spać wcześniej "żeby czasem nie zgłodnieć";) Z tego co wiem najgorsza jest mąka pszenna(czyli wszelkie jasne pieczywa), ziemniaki, ociekające tłuszczem mięsa i alkohol (o chipsach, słodyczach i frytkach nie wpsominając;) )

Gość czy znacie
ja waze 53 kg, mam 163 cm wzrostu i chce schudnac jakies 4 kg, pomozcie jak to zrobic?

Gość jamajka21
O lodach też słyszałam - że można jeść bo przez to że sa zimne nie tuczą. Ale jakoś nie uważam żeby to była do końca prawda - lody to nie tylko masa cukru, ale także tłusta śmietana, także wątpię, żeby wszystko zostało od razu zużyte...

Gość fioli
no wlasnie ja tez studiuje i jak tylko do domu przyjezdzam to jem po 2 obiady dziennie jeden w domu a drugi u babci do tego zawsze jakies ciasto i kawka itp.

Gość fallon
to znaczy że kiedyś kupowałam różne tablety na schudnięcie ,proszki itp ,ale zrezygnowałam oczywiście w czasie ciąży... potem stosowałam metodę o której mówilam -to kwestia rytmu dnia , potrafię czasem nie jeść po 16 ! ,ale za to rana mam wilczy apetyt i jem do woli ,piję kawę ,nie jem płatków itp -bo po prostu się tym nie najem - to podstawa -jeśli się nie najesz porządnie -to podjadasz... ja jem 2-3 posiłki duże i to mi wystarcza .... przede wszystkim na noc żołądek ma być pusty -bo kiedy spali jedzenie? mam prosty przykład w domu : mój mąż lubi jeść na noc.. i zaczął mu rosnąć brzuch! w porę się opamiętał ,tzn je nadal na noc ale stara się ograniczać ... i wieczorem robi skłony na leżąco -tzw. brzuszki -50razy...

Gość fallon
ja mam 164 wzrost i wagę 49 -50 kg....

Gość jamajka21
Ja stosuję też wyczytane triki - np. jedzenie na ciemnym talerzu zmniejsza apetyt; jedząc wolniej i dokładnie przeżuwając każdy kęs najesz sie szybciej itp. I to faktycznie działa. Moim probleme od zawsze było jedzenie - jadam prawie wszystko i to w kosmicznych ilościach. Nie potrafię zostawić nic na talerzu, zwłaszcza jak mi smakuje. Jeśli wiem, że w lodówce jest coś dobrego, to momentalnie to znika. Co do godzin posiłków - nigdy nie jestem głodna rano. Potrafię nie jeść do 15 i nie czuć głodu. Ale wiem z własnego doświadczenia, że wprowadzenie pożywnego, sycącego śniadania jako stałego posiłku daje efekty. Serio. Serio serio.

Gość Marta1983
Dziewczyny pomóżcie mi schudnąć przed ciążą??!!!! Proszęę.. Pilnie muszę przynajmniej 8 kg do lipca zrzucić:(::((:(:(:(

Gość joliczka23
ja jem wszystko wazylam 47kg przy wzroscie 171cm, codziennie chipsy, spagethi na obiad bo studiuje i same takie dania szybkie przyrzadzam, dania chinskie , pizze i kazdy sie dziwil ze mam taka figure, ale biore cilest i ostatnio zaczelam tyc po nim i miec nie odparta ochote na slodycze i wcinam po 30 ciastek dziennie i waze teraz 49,5kg

Gość irusianami
no nie wiem napewno nie zrezygnuje ze slodyczy ani z kolacji postaram sie jedynie jesc w mniejszych ilosciach i mniej tlusto. bo w koncu 2kilo chce tylko zrzucic zobaczymy jak bedzie

Gość Marta1983
do joliczka23

Gość Marta1983
masz za małą wagę i bardzo dobrze że tyjesz!!

Gość joliczka23
kazdy sie cieszy ze przytylam z rodziny i chlopak , i teraz i tak mam nadal niedowage i mowia mi ze spokojnie mam wcinac wszystko bez ograniczen bo ze 2-3 kg jeszcze spokojnie moge przytyc. ale ja sie zle czuje juz wydaje mi sie ze sadlo mi wisi. bo wszystkie jeansy mialam luzne w pasie ze bez paska nie wyszlam a teraz normalnie mam tak obcisle ze az mnie cisna w brzuch i jak siedze to wydaje mi sie ze mi sadlo wystaje , nie wiem moze manie mam

Gość Marta1983
Dużo jedz i dużo ruchu sadła nie będzie a i lepiej wyglądać będziesz:) JA jeszcze mam 12 kg do zrzucenia..