Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupiutka istotka

jak radzą sobie osoby nie widome??

Polecane posty

Gość glupiutka istotka

moja mama ma zwichniecie soczewek i do tego zacme, nigdzie nie podejmą sie operacji w zadnym szpitalu.. normalnie czlowiek ma ok. 40 wiazadelek , mama ma ich okolo 8 wiec ciezko nie naruszając wiązadelek wymienic na sztuczną soczewkę... jedyne to czekac az mama .... stanie się nie widomą osobą !! mialam wyjechać za rok do anglii na dlugi czas , przeciez mama sama sobie nie poradzi.. co robic :((

Gość glupiutka istotka
nikt nie pomoze.. jestem zalamana :(((((

Gość spytaj na ogólnej tam ludzi
więcej

Gość neturbinka
jak widzisz z mama bez ciebie nie da sobie rady - nie jedz

Gość tez niepelnosprawna
z tym da sie zyc

Gość glupiutka istotka
da sie zyc wiadomo, ze od tego sie nie umiera... ale jak?? mieszkam w tak malym miescie ze dorwanie pracy graniczy z cudem i to za marne grosze na dodatek ;( wiec chcac nie chcac bede musiala wyjechac bo chce zarobic by miec jakies pieniadze... bo jest bida z nedza i jak tu wyzyc ??

Gość tez niepelnosprawna
mam podobna sytuacje a nawet i gorsza MOJA MAMA SLABO WIDZI I JA TEZ oBIE MOZEMY STRACIC WZROK DO ZERA WIDOCZNOSCI cZAS ZROBI SWOJE I OSWOISZ SIE Z TA MYSLA z PEWNOSCIA LOS SAM PODSUNIE cI IDEALNE ROZWWIAZANIE bIORAC POD UWAGE ZE planujesz wyjazd dopiero za rok -rada nie martw sie na zapas :)

Gość tez niepelnosprawna
sorry niechcacy wlaczylam caps lock

Gość glupiutka istotka
do tez "niepelnosprawna'.. przykro mi z twojego powodu i twojej mamy... :( rzeczywiscie masz gorzej odemnie bo ja wzrok mam nawet dobry i nie mam zadnej wady wrodzonej... a nie da sie u Was zrobic zadnej operacji ?? wiem ze moj przypadek nie jest najgroszy ale wszystko tak ostatnio sie komplikuje.. tata zmarl na nowotwor nie dawno a teraz z mama zle sie dzieje ... mamy malo pieniedzy, chcialam zyc godnie, stad pomysl na wyjazd... zamieszkac z nazeczonym miec wlasne zycie.. a wszystko idzie nie tak jak chcialam.

Gość tez niepelnosprawna
hmm moj tata zmarl na raka teraz bedzie 5 rocznica Mamy podobne przezycia Jesli chodzi o wade wzroku to niestety jest to beznadziejny przypadek nieuleczalny Po prostu nie da sie tego leczyc ani operowac

Gość tez niepelnosprawna
zeby bylo smieszniej mam inna wade niz mama Lekarka mowila ze jest to uwarunkowane genetycznie ale czort wie po kim Ani rodzice ani dziadkowie nie mieli tej wady Widocznie dostalam prezent po prapradziadkach Szczescie ze moj syn tego nie ma Wielkie szczescie !

Gość glupiutka istotka
rzeczywiscie mamy podobne przezycia... :(( lece spac, jak mozesz zajrzyj jeszcze tu kiedys, bo napewno jeszcze cos napisze. Moze jeszcze ktos inny sie odezwie ? Pozdrawiam i trzymaj sie... powodzenia

Gość tez niepelnosprawna
zajrze z pewnoscia zycze Ci dobrej nocy Glowa do gory na pewno wszystko to sie jakos ulozy Nie liczylabym na zbyt duzy odzew Zalozylam podobny temat i umarl smiercia naturalna Coz wyglada ze tu wchodza tylko super zdrowi ludzie ;)

Gość tez niepelnosprawna
Ja tu zagladam ale jak widze Ty juz nie A szkoda :(