Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos mi pomoze

numer nip?

Polecane posty

Gość ktos mi pomoze

jestem na stazu, wlasnei dzis sie dowiedzialam z epowinnam miec swoj numer nip... je4szcz enie mam. czy groza mi jakie skonsekwencje ze sie o to do tej pory nie postaralam (staz azelam dw amiesiace temu) i czy musze wybierac juz fundusz emerytalny? jelsi tak to czy dobrze sie orientuje ze mam czas do 11 lipca?

Gość Numer Identyfikacji Podatkowej
posiada każdy podatnik w kraju -więc sama rozumiesz -będa ci płacic więc podatnikiem jestes ....

Gość ktos mi pomoze
no ja wiem co to nip i wem z emusz ego miec, sek w tym ze jeszcze nie mam, a juz dw amiechy prawie pracuje, i teraz sie boje ze bed emiala z tego powodu jakies nieprzyjemnosci. ale jutro wybiore sie do skarbowki z wnioskeim, tlyko sie zastanawiam zemu mi w iurzedzie pracy o tym nie powiedzieli, jak zalatwialam formalnosci zwiazne ze stazem, nie orientowalam sie jeszcze w tedy i po porstu nie wiedzialam ze musze cos takiego zalatwic:|

Gość moze nie jestem
specjalista ale zeby posiadac NIP to tzreba go sobiw eyrobic. to nie jest tak jak PESEL

musisz zgłosić się z dowodem osobistym do Urzędu Skarbowego, wypełnić tam wniosek, a nr nipu przyślą Ci pocztą. Pozdrawiam

Gość Numer Identyfikacji Podatkowej
tak jasne :) składasz w skarbowym wniosek o rejestrację -nie wiem ile si.ę czeka -chyba 7 dni ,załatw to jak najszybciej bo kłopoty mogą byc jak nie teraz to pózniej🖐️

Gość moze nie jestem
Moze inna sytuacja jak Twoja ale ja mialam tak.zaczelam pracowac na zlecenie i tez nie mialam NIPu . Kobieta z ksiegowosci powiedziala ze wystarczy zebym go sobie wyrobila do konca roku kalendarzowego, na "teraz" nic nie jest im potrzebne. Wiec NIP chyba im potzrebny dopiero jak PITy wysyłaja. Ale jak mówie specjalista nie jestem

Gość moze nie jestem
Aha. Jak ja skladalam podanie i NIP tyo nawet nikt nie pytał czy juz pracuje i ile. Zawsze mozesz powiedziec ze dopiero szukasz pracy i chcesz miec na zaś

Gość ktos mi pomoze
dzieki wielkie za pomoc, wyniore sie tam jutro i bede miala spokoj:) pozdrawiam

Gość a ja jak się pierwszy raz
przyjęłam d opracy, to pracodawca sam się zajął moim NIPem, sam składał wniosek. Ja tylko dostałam info pocztą

Gość troche dziwne
ze pracodawca ci o tym nie powiedzial bo wiem ze zus domaga sie nipu bardziej niz skarbowka ja rozpoczynajac prace tez go nie mialam ale nie bylo problemu zalatwilam donioslam i juz

Gość troche dziwne
a faktycznie moj pracodawca tez mowil ze to zalatwi ale ja to zrobilam osobiscie i bylo po prostu szybciej bo tak to by lecialo poczta