Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona_JA_2

NIEUSTAJĄCE KRWAWIENIE PONAD MIESIĄC!

Polecane posty

Gość Zaniepokojona_JA_2

Kochane proszę o pomoc, Od około dwóch lat biorę tabletki anty Mercilon. I jakis czas miesiac temu w trakcie opakowania wystapilo u mnie plamienie. lekarka kazala mi brac po dwie tabletki dziennie (rano i wieczorem) az plamienie zniknie i potem nie robic przerwy 7dniowej tylko odrazu zaczc kolejne opakowanie. tak tez zrobilam. Jednak w trakcie tego opakowania mialam przez caly czas plamienie. Teraz jestem w trakcie 7dniowej przerewy. dostalam normalny okres (trwal tylko 2 dni). wczoraj nie mialam plamienia (jaka bylam szczesliwa) a dzis znowu plamienie :/ co za udręka!! odrazu polecialam do lekarza. powiedziala ze moze mi sie juz przejadł Mercilon i przepisala mi Rigevidon. O wiekszej dawce hormonów. Prosze powiedzcie mi. Dlaczego moge miec cie te ciagle plamienie i czy po zmianie tabletek powinno byc lepiej? czy ktoras z was tak miala?

aaaa ! 2 tabletki dziennie? cholera... dziwne strasznie ;/ jesli w srodku opakowania jest plamienie to znaczy ze tabsy nie trzymaja cyklu- są za slabe wiec zmiana na mocniejsze jest wskazana, ale dwa tabsy dziennie? moze przez to plamienia sie nasiliły? słuchaj ja radze tak- pij wapno np. takie musujące (pomogło mi gdy miałam silne plamienia przy pierwszym w zyciu opakowaniu tabletek) a po zmianie na rigevidion powinno byc ok.

Gość Zaniepokojona_JA_2
Dziękuję za odpowiedź. Spróbuje pić wapno. Po braniu tych dwoch tabletek dziennie po dwóch dnia rzeczywiście plamienie zanikło ale gdy tylko powróciłam do brania po jednej to sie pojawiło znowu i tak trwa do dzis :( Skoro zniknelo jak bralam po dwie to byla wtedy wieksza dawka hormonow - moze faktycznie to jest wina dawki? Może znacie jeszcze jakieś sposoby na to, żeby to plamienie zniknęło? To jest naprawdę uciążliwe tak plamić ponad miesiąc. Okropny dyskomfort! Chce, żeby to już zniknęło :(

Gość Zaniepokojona_JA_2
Dziewczyny żadna nie miała tak jak ja? Proszę pomóżcie mi!

chyba nic innego nie mozesz zrobic jak sprobowac z tym wapnem i zmienic tabsy

Gość iwonkaa
uhmmm współczuję ci...ja miałam plamienia przez 2 opakowania...niefajnie sie chodzi tyle czasu z wkladką lub podpaską:\ a na dodatek przy trzecim opakowaniu przy 18 tabletce dostałam okres!!!! nie palmienie tylko okres bolesny, obfity... i chyba chodzi o to ze mam za słabbe tabsy więc może ty też, a moim zdaniem to skonsultuj to z innym ginem...

Gość gość
buuhuu

Gość gość
Rowniez bralam mercilon i jestem bardzo nie zadowolona. Bralam tylko 4 miesiace ale zle sie czulam, bark ochoty na seks i straszna suchosc w pochwie. Nie biore ich juz 6 miesiecy i mam trudnosci z zajsciem w ciaze :/