Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adsiaa

Po ilu dnich tabletki skutkują?

Polecane posty

Gość adsiaa

CZeść ! Niedługo zaczynam po 2 miesięcznej przewie znów brać novynette.Czy bede zabezpieczona juz od pierwszej tabletki?czy mogę kochać się od razu "do końca"?

jesli weźmiesz pierwszą tabletke w pierwszym dniu miesiączki to działa od razu od pierwszego dnia (tak mowi moj lekarz i moja ulotka), ale słyszałam tez opinie lekarzy ze trzeba sie dodatkowo zabezpieczac przez 7 dni a niektorzy mowią ze przez całe pierwsze opakowanie ;/ ja kochałam sie przy 17-stej tabletce (wczesniej mialam silne plamienia i to nam troche przeszkadzalo) no i było ok

Gość ok.ok.
Chyba nigdy nie pojme fenomentu takich pytań... Czemu nikt nie zapyta o to lekarza lub nie pofatyguje się o lekture ulotki? Bardziej wiarygodne są nastoletnie dziewczyny z różnych krańców Polski? One są wyrocznią i centrum wiedzy? (nie jest to persolane moniak)

spoko... :) ja akurat nie mialam nic do roboty wiec siedze na kafe i odpowiadam jak wiem, ale tez mnie dziwi że o to nie pyta sie lekarza lub nie czyta sie ulotki... a najbardziej to mnie denerwuje np. jak 13-stolatka pyta jakie kupić podpaski albo czy złuszczający sie naskórek podczas okresu to normalka.. w dzisiejszych czasach wszyscy od razu biegną do internetu, a ja jak miałamm 13 lat to o takie sprawy pytałam mamę :P