Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Linde

BIURO INFORMACJI KREDYTOWEJ

Polecane posty

Hej:-) Mam pytanko ws.BIK-u. Proszę o odpowiedź osoby, które orientują się w temacie. Czy w BIK-u widnieje każdy, kto ma zaciągnięty kredyt, nawet jeśli jest spłacany terminowo? Słyszałam,że podobno tak.Jeśli to prawda,to co w tej bazie widnieje, tzn. czy podany jest bank, który udzielił kredytu, czy podana jest data zawarcia umowy kredytowej, kwota,itp? Bardzo proszę o prawdziwą odpowiedź.Dzięki.

ze strony BIK http://www.bik.pl/ Obecnie BIK współpracuje z 43 bankami oraz SKOK-ami, które są zobowiązane do przekazywania informacji kredytowych o wszystkich swoich klientach. Tak więc BIK gromadzi zarówno dane pozytywne, wskazujące na postępowanie zgodne z warunkami umowy kredytowej zawartej z bankiem, jak i negatywne, wskazujące na nie wywiązywanie się klienta banku z postanowień umowy kredytowej. wejdz na ich stronę i poszukaj o BIK

Dzięki za odpowiedź.....byłam już na stronie BIK-u,ale tam nie ma informacji, które mnie interesują, a jak wysłałam do nich zapytanie, to odesłali mi formularz, który mogę do nich odesłać, a po miesiącu przyślą mi go z powrotem.Z tym,że ja nie chcę dowiedzieć się o sobie żadnych newsów, gdyż wiem gdzie zaciągnęłam kredyt. Interesują mnie sprawy, o których pisałam wcześniej. A poza tym miesiąc, to zdecydowanie za długo...potrzebuję tych info już:-( Jeszcze raz wielkie dzięki:-)

Gość studentkaaaa
jeśli mam do spłacenia kredyt studencki- czy ta informacja będzie w bazie bik?

Gość spróbuje pomóc
Do BIK trafia bardzo dokładna i rzetelna informacja o każdym kredycie zaciągniętym w banku który współpracuje z BIK. Co za tym idzie znajdą się tam również informacje kredytach słacanych terminowo, więc zatajenie ewentualnej informacji o posiadaniu takowego (żeby zyskac na zdolności kredytowej) nic nie da. Może tylko sprawić że pani w banku będzie się dopytywać czemu się zataiło taką informację. W BIK jest data umowy kredytu, kwota kredytu, na jaki czas udzielona, ile zostało do spłaty i jaki bank (nie oddział) udzielił kredytu.