Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika22

Jak dbać o paznokcie???

Polecane posty

Gość Weronika22

Już nie wiem co mam zrobić, chciałabym mieć ładne zadbane paznokcie, no i dbam o nie, ale są jakieś żółte łamliwe, wyglądają po prostu fatalnie, musze je mieć ciągle pomalowane bo inaczej straszyłyby chyba.

mi najbardziej pomagają płatki owsiane, wsypuje sobie codziennie tak ok.4 łyżki do jogurtu i szamam,a tak pozatym to 2 razy w tygodniu \" wbijam \"się w cytrynę tak na 10 minut co wybiela paznokietki, a potem podgrzewam troszkę oleju zwykłego(lepsza byłaby oliwa ale rzadko w domu ją zastaję) i olejku rycynowego i moczę paznokcie tak 15 minut i jest duża poprawa :) a na rozdwajające się paznokietki polecam gumiski tzn. żelki;)powodzenia!

Gość NatiK
hej weronika, na poprawe stanu paznokci potrzeba kuracji wewnetrznej i zewnetrznej, czyli odzywki do malowania paznokci i witamin ktore odzywia je od zewnatrz, musisz miec takze troche cierpliwosci , moje paznokcie tez nigdy nie byly za specjalne, ale teraz nie mam sie juz czego wstydzic, sa takie jak chcialam, mocne, dlugie.

Gość angeika h
Sory za odkop, ale mam podobny problem. Z czego teraz warto korzystać, żeby przywrócić paznokciom normalny wygląd? Czy w ogóle jest to możliwe?

Gość inesines666
Hej. Ja polecę Wam Proftin, to jest taki żel, który można stosowac na paznokcie. Swojego czasu też miałam całe brzydkie i łamliwe, ale po zastosowaniu tego specyfiku problem znikł.

Gość kamborska p
U mnie wystarczająca jest odżywka New Nails, ale generalnie staram się korzystać wyłącznie z dobrych kosmetyków. Moim zdaniem o paznokcie można dbać bez wielkich wydatków - te produkty new nails wybieram na zasadzie porównania jakości do ceny i co tutaj dużo mówić - bez większych problemów udaje mi się je utrzymać w dobrym stanie. Np. za odżywkę płacę 10 zeta. Taka cena jest ok.

Gość mallami18
Na paznokcie świetnie działa sok z cytryny, ja stosuje go raz na dwa tygodnie... Poza tym używam lepszej jakości zmywaczy, wtedy malowanie i zmywanie nie niszczy tak paznokci...

Gość mallamiska
Zgadzam się w 100% z poprzedniczką, sok z cytryny wzmacnia paznokcie...